ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΣΜΟΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΑΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2007 22:26 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 20 Ιούλ 2007 14:39
Δημοσιεύσεις: 31
Τοποθεσία: ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ
ΔΕΣΜΟΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΑΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Ο πιο κοινός λόγος που ζητάμε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία αστρολόγου είναι για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τη ζωή μας...Γενικά, όταν έχουμε την αστρολογική μας ανάλυση, έχουμε μια βελτιωμένη αντίληψη του πως σχετιζόμαστε με τον υλικό κόσμο με βάση τις πλανητικές θέσεις στο Ωροσκόπιό μας. Έχουμε καλύτερη κατανόηση των τωρινών μας συναισθημάτων και κάποια γνώση του τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Συχνά, όμως, το πιο σημαντικό μέρος της ανάλυσης αγνοείται από τους αστρολόγους: οι λόγοι που γεννηθήκαμε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή που οι πλανήτες ήταν σ' αυτή ακριβώς τη θέση. Ερωτήματα όπως το γιατί γεννηθήκαμε, όταν ο Ήλιος ήταν στον Ταύρο σε τετράγωνο με τον Αρη στο Λέοντα και με Ωροσκόπο στον Υδροχόο μένουν συχνά αναπάντητα.

Χωρίς τις απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα, η υπόθεση είναι ότι είμαστε αυτό που είμαστε επειδή οι πλανήτες έτυχε να βρίσκονται σε ορισμένες θέσεις τη στιγμή της πρώτης μας ανάσας. Αυτή η έλλειψη κατανόησης μπορεί να μας οδηγήσει στο να αισθανόμαστε ότι η μοίρα ήταν άδικη για μας. Μπορεί να αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει την ισορροπία μας ή ότι είμαστε κενοί, ή ότι κάτι δεν είναι σωστό ή λείπει από τη ζωή μας. Επιπλέον μπορεί να είμαστε ανίκανοι να πούμε με βεβαιότητα την αιτία γιατί αισθανόμαστε έτσι. Η θέση των δεσμών της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη ανάλογα με το ζώδιο και τον Οίκο μας λένε γιατί γεννηθήκαμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και μας δίνουν τη γνώση για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία και την πληρότητα στη ζωή μας. Αστρονομικά, ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που το μονοπάτι της τροχιάς της Σελήνης παρεμβαίνει στην εκλειπτική, ή το εμφανές μονοπάτι της τροχιάς του Ήλιου, όταν διασχίζει το Βόρειο ημισφαίριο. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης είναι η διασταύρωση της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική όταν η Σελήνη ταξιδεύει από το Βόρειο ημισφαίριο στο νότιο.

Μια και οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι ορατά σημεία στον ουρανό, πολλοί αστρολόγοι δίνουν μικρή ή καθόλου σημασία σε αυτούς. Αν και μπορούμε να κοιτάξουμε στον ουρανό και να δούμε το Δία, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, και τα άλλα ουράνια σώματα και αστερισμούς ο Βόρειος και Νότιος Δεσμός της Σελήνης δεν είναι ορατοί. Εξαιτίας αυτού, οι Δεσμοί Σελήνης έχουν πιο πνευματική ή καρμική σημασία και συνήθως δεν τονίζονται από τους αστρολόγους που προσανατολίζουν τις αναλύσεις τους προς τις εγκόσμιες όψεις της ζωής των πελατών τους. Θα έπρεπε να ήταν φανερό, όμως, το ότι για να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή μας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε γιατί βρεθήκαμε σ' αυτή τη Γη.

Μόλις μάθουμε τι είναι αυτό που πρέπει να καταφέρουμε σ' αυτή τη ζωή, οι αιτίες για τις πλανητικές όψεις στο χάρτη μας γίνονται εμφανείς. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τη σχέση μας με το σύμπαν. Δε θα νιώθουμε πια ξεκομμένοι από την εξέλιξη του κόσμου, και θα καταλάβουμε ότι αν και είμαστε μοναδικοί, ακόμα είμαστε μέρος του μεγάλου σχεδίου. Και μέσω της θέσης του Βορείου και τον Νοτίου Δεσμού στο χάρτη μας που αυτή η γνώση μας αποκαλύπτεται.

Η θέση του Νότιου Δεσμού στο γενέθλιο χάρτη συμβολίζει τις εμπειρίες που είχαμε στις προηγούμενες ζωές μας που δίνουν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη την οποία δείχνει η θέση του Βόρειου Δεσμού. Ενώ στο παρελθόν μάθαμε τις θετικές τάσεις που σχετίζονται με τη θέση του Νότιου Δεσμού, επίσης καλλιεργήσαμε μερικές αρνητικές τάσεις που συνδέονται με το ζώδιο και τον Οίκο που βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός. Αισθανόμαστε άνετα και συχνά χωρίς να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ή μια τάση τεμπελιάς, όταν έχουμε να κάνουμε με τα θέματα του Νότιου Δεσμού, είναι η «περιοχή στην οποία αισθανόμαστε άνετα», μια και έχουμε περάσει πολλές ζωές τελειοποιώντας αυτές τις τάσεις. Επειδή είναι εύκολο για εμάς να φτιάξουμε τη ζωή μας σύμφωνα με το Νότιο Δεσμό, συχνά μπορεί να διαλέξουμε να ζήσουμε στην «περιοχή της άνεσης» του Νότιου Δεσμού και να παραμελήσουμε την καλλιέργεια των υποθέσεων του Βόρειου Δεσμού. Αλλά αν προσκολληθούμε στο Νότιο Δεσμό, τα συναισθήματα πληρότητας και ευτυχίας εξαφανίζονται.

Η θέση του Βόρειου Δεσμού στο Ωροσκόπιο συμβολίζει αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε σε αυτή τη ζωή προκειμένου να εξελιχτούμε πνευματικά. Είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει με το σύμπαν να μάθουμε σ' αυτό το κάρμα. Όταν ασχολούμαστε με τις υποθέσεις του Βόρειου Δεσμού, μπορεί να μην αισθανόμαστε άνετα ή να είμαστε νευρικοί. Αυτό είναι φυσικό, επειδή αυτός ο τομέας δεν μας είναι γνωστός. Αισθανόμαστε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά το να διακινδυνεύουμε είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Μόλις αρχίσουμε να κυριαρχούμε στις υποθέσεις του Βόρειου Δεσμού, οι ζωές μας γίνονται πιο γεμάτες και ευτυχισμένες.
Οι θέσεις των Δεσμών Σελήνης στους χάρτες μας δίνουν ένα κανάλι για τη ροή της ενέργειας που προέρχεται από τις προηγούμενες ζωές μας προς τα μαθήματα της τωρινής ζωής μας. Οι Δεσμοί βρίσκονται πάντα σε ακριβή αντίθεση ο ένας με τον άλλο και σαν κάθε άλλη αντίθεση στο χάρτη, αναζητούν την ισορροπία Το να αποκτήσετε αυτή την ισορροπία είναι ο σκοπός του κάρμα μας.

Λέγεται ότι όταν γεννιόμαστε, η ζωή μας, βαραίνει πολύ προς το Νότιο Δεσμό. Για να το κατανοήσουμε αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε τα μικρά παιδιά. Είναι πιθανό ότι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα του γιατί τα παιδιά μας λειτουργούν όπως λειτουργούν όταν κοιτάξουμε τη θέση του Νότιου Δεσμού στους χάρτες τους. Είναι κολλημένα σ' αυτό που γνωρίζουν, τη γνώση που φέρνουν μαζί τους. Όταν κοιτάμε τις θέσεις του Βόρειου Δεσμού στους χάρτες των παιδιών, μπορεί να δούμε το πως θα θέλαμε να λειτουργούν, ή αυτό που θα θέλαμε να τα δούμε να καταφέρνουν. Θα μπορούσαν πολύ απλά τα παιδιά να είχαν διαλέξει τον γονείς του για να τα βοηθήσουν να πετύχουν το κάρμα τους, ή αυτές τις τάσεις που δηλώνονται από το ζώδιο και τη θέση του οίκου του Βόρειου Δεσμού. Ο καθένας μας έχει βρεθεί σ' αυτή τη Γη για να δουλεύει πάνω στην καρμική του υποχρέωση. Αλλά το κάρμα δεν είναι μια τιμωρία για κάποια παράβαση που κάναμε σε προηγούμενη ζωή μας. Το κάρμα είναι η εκπλήρωση ορισμένων υποχρεώσεων που θα μας οδηγήσουν σε πνευματική εξέλιξη. Το ποιες είναι οι καρμικές μας υποχρεώσεις μας αποκαλύπτεται από τις θέσεις του Βόρειου Δεσμού στον αστρολογικό μας χάρτη. Συχνά μόλις συνειδητοποιήσουμε το ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε το Βόρειο Δεσμό μας για να πετύχουμε την καρμική μας ανάπτυξη, προσανατολίζουμε τη ζωή μας εντελώς προς αυτούς τους στόχους και αγνοούμε το Νότιο Δεσμό μας, αλλά αυτό είναι επίσης έλλειψη ισορροπίας.

Είναι σημαντικό να μη μεταθέτουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να στρέφουμε όλοι μας την έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη του Βόρειου Δεσμού μας. Έτσι κι αλλιώς ο Νότιος Δεσμός είναι τα θεμέλια του κάρμα μας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην επίτευξη της πνευματικής ανάπτυξης που δηλώνει ο Βόρειος Δεσμός. Πρέπει να δούμε τις θετικές τάσεις του Νότιου Δεσμού και να τις αναμίξουμε με τις θετικές τάσεις του Βόρειου Δεσμού. Δεν είναι σωστό το να αγνοούμε τις τάσεις οποιουδήποτε δεσμού. Η συνολική μας καρμική υποχρέωση, είναι να εξισορροπήσουμε την αντίθεση Βόρειου και Νότιου Δεσμού ή, με αλλά λόγια, να εξισορροπήσουμε τον άξονα των Δεσμών. Είναι η θέση των πλανητών στο γενέθλιο χάρτη μας που δίνει τα αναγκαία ψυχολογικά εργαλεία για να πετύχουμε αυτή την ισορροπία. Όταν βρισκόμαστε στη Γη, δεν περιμένουμε απλά να εκπληρώσουμε την καρμική μας υποχρέωση από μόνοι μας χωρίς βοήθεια ή χωρίς τα σωστά ψυχολογικά εργαλεία. Μέσω των θέσεων των πλανητών ανάλογα με το ζώδιο, τον Οίκο και τις όψεις που του σύμπαν επικοινωνεί με μας μέσω των ψυχολογικών εργαλείων που εμείς έχουμε διαλέξει για να μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τον καρμικό μας σκοπό.

Οι πλανητικές θέσεις στο χάρτη δεν είναι μόνο μια ένδειξη των εργαλείων που έχουμε διαλέξει για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε την ισορροπία του Βόρειου και Νότιου Δεσμού μας, αλλά συνδέονται απευθείας με τους ίδιους τους δεσμούς. Η θέση της γενέθλιας Σελήνης στο χάρτη μας όσον αφορά τον Οίκο και το ζώδιο δείχνει τι έχουμε φέρει μαζί μας από προηγούμενες ζωές και πρέπει να το ξεπεράσουμε. Έτσι η θέση της Σελήνης συνδέεται με το Νότιο Δεσμό. Η γενέθλια θέση του Ήλιου δείχνει τι πρέπει να μάθουμε σε αυτή τη ζωή και συνδέεται με το Βόρειο Δεσμό. Οι πλανήτες που κυβερνούν τα ζώδια που βρίσκονται οι Δεσμοί είναι σημαντικοί νια να δείξουν σε μας πως και τι τομέας στη ζωή μας χρειάζεται εξισορρόπηση στον άξονα των δεσμών. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, όμως, ότι η καρμική μας υποχρέωση δεν είναι ένας προσδιορισμός εκ των προτέρων του πως θα ζήσουμε τη ζωή μας. Έχουμε την ελεύθερη θέληση να διαλέξουμε εάν θα ακολουθήσουμε το επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης σ' αυτή τη ζωή που δηλώνει ο Βόρειος Δεσμός σας. Για παράδειγμα, ας δούμε το γενέθλιο Ωροσκόπιο της Marilyn Μonroe.

Ο Βόρειος Δεσμός στο χάρτη της βρίσκεται στον Καρκίνο στο δωδέκατο Οίκο της, γι' αυτό ο Νότιος Δεσμός της βρίσκεται στον Αιγόκερω στον έκτο Οίκο. Η θέση του Νότιου Δεσμού της δείχνει ότι αυτή έπρεπε να ξεπεράσει το να είναι απορροφημένη στον εαυτό της και την επαγγελματική της επιτυχία. Στις προηγούμενες ζωές της, είχε καλλιεργήσει τις ικανότητες να πετυχαίνει επαγγελματική αναγνώριση με τους συνεργάτες της και με το κοινό. Είχε μια τάση να σκέφτεται μόνο με ότι είχε σχέση με τη δική της καλή κατάσταση και την καριέρα της. Αντιμετώπιζε τους άλλους σαν απειλή γι' αυτήν και δεν ενδιαφερόταν πολύ γι' αυτούς ή τις προσωπικές τους ανάγκες. Αντιμετώπιζε τους ανθρώπους είτε σαν πιόνια που θα τη βοηθούσαν να κερδίσει την επιτυχία ή σαν εμπόδια που έμπαιναν στο δρόμο για την ευημερία της. Συχνά αισθανόταν ότι οι άλλοι, ειδικά οι συνεργάτες της, ήθελαν να την καταστρέψουν, γι' αυτό, ήταν αρκετά απαισιόδοξη στις σχέσεις της με τους άλλους.

Η θέση τον Νότιου Δεσμού της στο χάρτη της επιπλέον δείχνει ότι της ήταν αρκετά εύκολο να έχει επαγγελματική επιτυχία σ' αυτή τη ζωή. Αυτό ήταν το μονοπάτι που διάλεξε όπως φαίνεται από τις επαγγελματικές επιτυχίες της και την αναγνώριση που κέρδισε στη ζωή της. Πέρασε τη ζωή της ζώντας στην «περιοχή της άνεσης» του Νότιου Δεσμού της. Με το να μην επιδιώξει την πνευματική ανάπτυξη του Βόρειου Δεσμού της η Marilyn δεν βρήκε πληρότητα και ευτυχία στη ζωή της. Ο Βόρειος Δεσμός της Marilyn βρίσκεται στον Καρκίνο στο δωδέκατο Οίκο του γενέθλιου χάρτη της. Αυτό δηλώνει ότι έπρεπε να συνδυάσει τα ταλέντα της για επιτυχία και αναγνώριση με το να καλλιεργήσει μια στάση ενδιαφέροντος για τους άλλους και βοηθώντας τους να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Επιπλέον έπρεπε να μάθει να εμπιστεύεται τους άλλους και να συνειδητοποιήσει ότι όλοι είμαστε μέρος του σύμπαντος και ότι με το να εμπιστεύεται και να βοηθά τους άλλους θα μπορούσε να κερδίσει την ευτυχία και την πληρότητα για τον εαυτό της. Με το να βοηθάει άλλους να πετύχουν στους στόχους τους περισσότερο παρά να τους χρησιμοποιεί σαν σκαλοπάτια για να ανέβει, πραγματικά θα την είχαν βοηθήσει να πετύχει τις προσωπικές της επιτυχίες. Οι θέσεις των άλλων πλανητών στο χάρτη της Monroe δείχνουν ότι είχε πολλά χρήσιμα ψυχολογικά εργαλεία στην διάθεσή της για να πετύχει τον καρμικο σκοπό της. Για παράδειγμα, το σημαντικό σημείο στο χάρτη της είναι ο Κρόνος στον τέταρτο Οίκο της. Ο Κρόνος δεν είναι μόνο η λαβή της όψης κουβά που έχει ο χάρτης της αλλά επίσης έχει ανάμιξη στο Τ - τετραγώνου της.
Ο τέταρτος Οίκος αντιπροσωπεύει, ανάμεσα σε αλλά πράγματα, το σπίτι και τις υποθέσεις του σπιτιού. Με σωστή χρήση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές της για να δημιουργήσει μια σωστή σπιτική ζωή που θα ήταν έμπνευση για τους άλλους. Με τον Ταύρο στην ακμή του δέκατου Οίκου της που κυβερνάται από την Αφροδίτη στον Κριό με τον οποίο μοιράζεται τον ένατο οίκο της, είχε πολύ βαθιά εσωτερική επιθυμία να χρησιμοποιήσει τη γοητεία της και τη δημιουργικότητά της για να καλλιεργήσει μια εικόνα ενός ατόμου που βοηθάει και είναι συμπονετικό στα άλλα άτομα. Με το Ζυγό να μοιράζεται τον τρίτο Οίκο της, που πάλι κυβερνάται από την Αφροδίτη στον Κριό στον ένατό της, είχε πολύ ισχυρά υποσυνείδητα συναισθήματα να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα της και τη δημιουργικότητά της για να κάνει γνωστά αυτά το ίδια συναισθήματα. Η γενέθλια Σελήνη της Marilyn βρισκόταν στον Υδροχόο στον έβδομο Οίκο της, δηλώνοντας ότι έπρεπε να μάθει να ξεπερνά τη φυσική της τάση να είναι πολύ ανεξάρτητη και να μάθει να καλλιεργεί ισχυρές, στενές προσωπικές σχέσεις. Επίσης, αυτή η σεληνιακή θέση δηλώνει ότι χρειαζόταν να είναι λιγότερο στραμμένη προς την κοινωνική επιτυχία και περισσότερο προς το να έχει ένα επιτυχημένο γάμο με το να έχει κατανόηση και να συμπονά τις ανάγκες του συντρόφου της. Πολύ πιθανά είχε μια ισχυρή εσωτερική επιθυμία να φροντίζει το σύντροφό της αλλά έδινε μεγάλη έμφαση στην καριέρα της για να έχει το χρόνο να τον φροντίζει σωστά.

Ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους στον ενδέκατο Οίκο στο γενέθλιο χάρτη της Marilyn. Αυτό δείχνει ότι είχε ανάγκη να χρησιμοποιεί τα ουσιώδη θέματα τον Βόρειου Δεσμού της με ομάδες ανθρώπων. Ο γενέθλιος Ήλιος της επίσης δείχνει ότι μπορούσε να είχε βρει τη δόξα που ήθελε, όπως συμβολίζεται από το Νότιο Δεσμό της, καλλιεργώντας τις τάσεις του Βόρειου Δεσμού της. Γι' αυτό, φροντίζοντας για τους άλλους, μαθαίνοντας τους πως να ξεπερνούν τις προσωπικές τους δυσκολίες, και βοηθώντας τους να πετύχουν τους στόχους τους, θα ήταν δυνατό για την Marilyn να ολοκληρώσει και να εξισορροπήσει το Βόρειο και Νότιο Δεσμό της. Το σύμπαν προμήθευσε την Marilyn με τα αναγκαία ψυχολογικά εργαλεία για να πετύχει την ανάπτυξη που δηλώνει η θέση του Βόρειου Δεσμού της. Εάν είχε διαλέξει να τα χρησιμοποιήσει σωστά, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του Νότιου Δεσμού της για να κερδίσει την αναγνώριση που ήθελε και ακόμα να καλλιεργούσε το Βόρειο Δεσμό της. Eάν είχε στρέψει τη ζωή της προς αυτά, θα μπορούσε να είχε βρει την εσωτερική πληρότητα και ευτυχία που ζητούσε τόσο απελπισμένα. Οι επιλογές ήταν εκεί για τη Marilyn Monroe όπως υπάρχουν για τον καθένα μας κάθε μέρα στη ζωή μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσουμε την «ανάπτυξη της ψυχής μας» καλλιεργώντας το Βόρειο Δεσμό μας.
Όταν κατανοούμε τι πρέπει να καταφέρουμε, αρχίζουμε να βλέπουμε πολλές ευκαιρίες για ν' αναπτυχθούμε. Γνωρίζοντας αυτό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα δε θα μας φαίνονται ενοχλήσεις, αλλά αντίθετα, θα τα αντιμετωπίζουμε σαν τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε πνευματικά και να εκπληρώσουμε τις καρμικές μας υποχρεώσεις. Τότε θα έχουμε πλήρη κατανόηση του χάρτη μας. Δε θα γνωρίζουμε μόνο τι σημαίνουν οι θέσεις των πλανητών στο χάρτη μας, αλλά επίσης θα γνωρίζουμε γιατί γεννηθήκαμε όταν οι πλανήτες ήταν σε αυτή τη θέση τη στιγμή της πρώτης μας ανάσας.

Πηγή ..eportal.gr/v5/astrology/karmikioz_astrologia/oz_2005070810


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum