ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ (2ος - 8ος Οίκος)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2012 15:55 
Χωρίς σύνδεση
Αστεροειδής
Αστεροειδής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 24 Αύγ 2012 13:27
Δημοσιεύσεις: 13
ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ (2ος - 8ος Οίκος)

(του Rafael Barrio)

Γνωρίζουμε ότι ο Δεύτερος Οίκος έχει στενή σχέση με το χρήμα. Πάνω απ' όλα όμως, ο Οίκος αυτός μας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο "υλοποιεί" στη ζωή του πράγματα και καταστάσεις!

Το χρήμα είναι στην πραγματικότητα "συμπυκνωμένη, υλοποιημένη ενέργεια"! Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα αυτό: ζητήστε στους τυχαίους διπλανούς σας να χορέψουν - στα καλά καθούμενα - τρελά στο ρυθμό που θα τους υπαγορέψετε εσείς, δίνοντας πρώτα στον καθένα π.χ. από 500 Ευρώ! Θα δείτε ότι οι περισσότεροι θα το κάνουν! Θα χορεύουν σαν τρελοί! Από που, όμως, θα έχει προέλθει στα καλά καθούμενα όλη αυτή η τρελή ενέργεια; Μα φυσικά από τα χρήματα που θα τους έχετε δωρίσει! Δίνοντας χρήματα κάποιος κινεί ολόκληρους μηχανισμούς και ενεργοποιεί τεράστιες ομάδες ανθρώπων! Γι' αυτό και λέμε ότι το χρήμα είναι συμπυκνωμένη, υλοποιημένη ενέργεια! Είναι ικανό να "υλοποιήσει" σχεδόν κάθε θέληση και επιθυμία μας!

Στον Δεύτερο Οίκο, λοιπόν, βλέπουμε τον βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο διανέμει και ανταλλάσσει ενέργεια - μέσα από το χρήμα ή μέσα από κάποιες άλλες "αξίες"! Ο Πρώτος Οίκος δημιουργεί ωμή, ατιθάσευτη ενέργεια, η οποία στο Δεύτερο Οίκο "τιθασεύεται" και τίθεται στην υπηρεσία της υλικής πραγματικότητας και των πρακτικών αναγκών του ατόμου! Με την ωμή ενέργεια του Πρώτου Οίκου εξαναγκάζεις τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλεις εσύ - καταφεύγοντας συχνά στη βία. Με την "κατεργασμένη" και πιο εξευγενισμένη ενέργεια του Δεύτερου Οίκου "εξαγοράζεις" τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλεις εσύ, χωρίς να κάνεις χρήση εμφανούς βίας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναλωνόμαστε υπερβολικά καθημερινά στα ζητήματα που πραγματεύεται ο Δεύτερος Οίκος μας! Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για να περνάμε όσο το δυνατόν πιο καλά, άνετα και ευχάριστα στη ζωή μας, ψάχνουμε τρόπους για να πετύχουμε το οικονομικό status εκείνο που θα ικανοποιεί όλες μας τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα γούστα μας!

Ίσως δεν το γνωρίζουν όλοι, αλλά οι Οίκοι μέσα σε ένα ωροσκόπιο δεν λειτουργούν από μόνοι τους, τμηματικά και ξεκομμένα. Ο κάθε Οίκος συνδέεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο με τους υπόλοιπους, λειτουργώντας σαν ένα τμήμα ενός ολιστικού σχήματος. Έτσι, ο 2ος Οίκος (χρήμα) σχετίζεται στενά με τον 8ο Οίκο (σεξουαλικότητα). Υπάρχει ένας αόρατος δεσμός ανάμεσα στους δύο αυτούς τομείς και όσο και αν ακούγεται παράξενο η σεξουαλική ζωή κάποιου/ας μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για τη σχέση που έχει αυτός/ή με το χρήμα!

Ας δούμε πρώτα απ’ όλα το πώς σχετίζεται ο 8ος Οίκος με τα οικονομικά. Ας μπούμε βαθύτερα στη φύση αυτού του Οίκου, για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που διασυνδέει τόσο στενά τη σεξουαλικότητα και το χρήμα.
Αποδίδουμε στον Όγδοο Οίκο ζητήματα όπως ο θάνατος, το απόκρυφο, το σεξ, η συγχώνευση, οι υπαρξιακές κρίσεις κ.λ.π. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν ορισμό αυτού του Οίκου που να συμπεριλαμβάνει τις παραπάνω χαρακτηριστικές λέξεις - κλειδιά.

Η σχέση ανάμεσα στο σεξ και στο θάνατο είναι γνωστή σε όλους. Αρκεί να αναφέρουμε το πώς αποκαλούσαν παλαιότερα οι Γάλλοι το σεξ: “le petit mort” (ο μικρός θάνατος). Τι είναι αυτό όμως που πεθαίνει στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης; Βασικά η αίσθηση του «ξεχωριστού» που έχουμε σαν άτομα. Στον Όγδοο Οίκο υπάρχει η συνειδητοποίηση (έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου) ότι εγώ και ο/η άλλος/η είμαστε «ΕΝΑ», δεν είμαστε διαχωρισμένοι αλλά συγχωνευμένοι, σε μία «αλληλο-διείσδυση» των υπάρξεων μας που μας κάνει να νοιώθουμε ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το «Εγώ» μας, κάτι που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ολότητα»!

Αυτή η εφήμερη και φευγαλέα επαφή μας με την «ολότητα» μέσα από το σεξ μας ανανεώνει ριζικά και μας οδηγεί σε μία κατάσταση στην οποία νοιώθουμε πιο «γεμάτοι» από πριν. Κάτι από τον/την άλλο/η διασυνδέθηκε βαθιά με τη δική μου υπόσταση και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πέρα από το επιφαινόμενο είμαστε και οι δυο το ίδιο! Γι’ αυτή τη σεξουαλικότητα «θάνατο του ξεχωριστού» μιλάνε οι Γάλλοι και γι’ αυτή τη σεξουαλικότητα μιλάει και ο Όγδοος Οίκος.

Βέβαια, αυτή η αίσθηση της ομοιότητας δεν εξελίσσεται αρκετά μέσα στον Όγδοο Οίκο . Για να εξελιχθεί χρειάζεται κάτι παραπάνω από το σεξ, χρειάζεται υλικό που σχετίζεται περισσότερο με το ζώδιο του Τοξότη παρά με εκείνο του Σκορπιού. Ο Σκορπιός και ο Όγδοος Οίκος μας μιλούν απλά για εκείνα τα πράγματα που είναι «δικά μας» και ταυτόχρονα είναι και του άλλου.

Μπορεί στο σεξουαλικό πεδίο να ακούγεται πολύ ευχάριστα η σκέψη του ότι «το σώμα του/της άλλου/ης ανήκει και σε μένα». Όμως, το να βιώνει ένα άτομο ένα τόσο δυνατό συναίσθημα ομοιότητας με κάποιον/α «άλλο/η» προκαλεί παράλληλα φόβο και αναστάτωση! Γιατί το συναίσθημα αυτό πλήττει άσχημα την «ξεχωριστότητα» μας, όλα αυτά που μας προσδιορίζουν σαν ξεχωριστό άτομο και που μας αρέσει να ταυτιζόμαστε μαζί τους. Η ανακάλυψη της γυμνής μας ομοιότητας με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας είναι οδυνηρή σαν κλωτσιά που δεν περιμέναμε να δεχτούμε! Μία καινούργια «υψηλότερη ταυτότητα» αναδύεται σταδιακά μέσα μας, μία ταυτότητα που μοιραζόμαστε με κάποιον άλλο και που ναι μεν αμβλύνει το αίσθημα της «ξεχωριστότητας» μας αλλά που συχνά - για τον ίδιο ακριβώς λόγο - μας βάζει σε κρίση!

Ανάμεσα σε μας και στον/στην άλλο/η γεννιέται κάτι ολότελα καινούργιο, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με τις αντιλήψεις του συνειδητού μας εαυτού. Αυτό το καινούργιο πέφτει πάνω μας με όλη τη δύναμη του για να μας «εντάξει» πληρέστερα στη σχέση, για να μας ολοκληρώσει. Ο συνειδητός μας εαυτός όμως αντιστέκεται πεισματικά σε αυτή τη διαδικασία, γιατί αυτή «η ολική συγχώνευση» συνεπάγεται ολική διάλυση και αναδόμηση του εαυτού μας, μία ριζική αναδόμηση μας στα καινούργια πλαίσια του «εμείς»! Ο Όγδοος Οίκος μας αποκαλύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος της δύναμης μας, της ενεργητικότητας μας κρύβεται στο κομμάτι εκείνο του εαυτού μας που βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της συνειδητότητας!

Δείτε λοιπόν με πόση ομορφιά αναδύεται μέσα από το δρόμο της σεξουαλικότητας η συνάντηση μας με το «άλλο», με την ίδια μας τη «σκιά». Η πλειοψηφία των ανθρώπων έλκεται συνειδητά από το κίνητρο της σεξουαλικής ικανοποίησης. Όταν όμως οι δυο τους μείνουν «γυμνοί» κοιτώντας ο ένας τον άλλο τότε αρχίζει μία βαθύτερη διαδικασία - σε ασυνείδητο κυρίως επίπεδο - αναδόμησης και «όσμωσης» των δύο εαυτών τους. Αυτή ακριβώς είναι η λειτουργία του Σκορπιού και του Όγδοου Οίκου, να περατώσει τις διαδικασίες «δυισμού» (π.χ. μάνα - παιδί) που ξεκίνησαν στο προηγούμενο στάδιο του Καρκίνου και του Τέταρτου Οίκου!

Είναι γεγονός ότι από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι προσέδιδαν μία «σκιώδη» ιδιότητα στο χρήμα. Πραγματικά, το χρήμα φαίνεται να έχει στενή σχέση με τη «σκιά», με το «επικίνδυνο άγνωστο»! Το όνομα του πλανήτη Πλούτωνα (φυσικού κυβερνήτη του Όγδοου Οίκου) σημαίνει ουσιαστικά «πλούτος». Οι αρχαίοι συνέδεαν τον πλούτο με το θεό Πλούτωνα και όχι με τον Ήφαιστο (Ταύρο) ή με κάποια σεληνιακή θεά (με τη Σελήνη δηλαδή στο ζώδιο της έξαρσης της, στον Ταύρο).

Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μία στενή σχέση ανάμεσα στον πλούτο και στο «σκιώδες» και απόκρυφο. Αρκεί να παρατηρήσετε τα περιβάλλοντα εκείνα στα οποία δημιουργείται μεγαλύτερη ροή χρήματος. Είναι περιβάλλοντα συνήθως σκοτεινά, κρυφά και απρόσιτα (πολυεθνικές, offshore εταιρείες, μονοπωλιακοί οργανισμοί κ.λ.π.) Σκεφτείτε τώρα το πόσα πράγματα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τους κινδύνους που περιέχει ο πλούτος, το πολύ χρήμα! Σκεφτείτε επίσης το αν οι κίνδυνοι αυτοί είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με εκείνους που αντιμετωπίζει κάποιος που είναι κατειλημμένος από κάποιο «πνεύμα», που κυριαρχείται από «άγριες ασυνείδητες ενέργειες»…

Διασκευή / απόδoση του άρθρου στα Ελληνικά Θωμάς Γαζής. Τα πνευματικά δικαιώματα του αυθεντικού άρθρου ανήκουν στον Rafael Barrio. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιστολόγιο του (στα Ισπανικά): http://rafaelbarrio.blogspot.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum