ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 15:00 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2204
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ)

1. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Το προσωρινό φυσικό/υλικό σώμα δεν είναι τόσο σημαντικό, όπως η ψυχή, διότι η ψυχή είναι αιώνια.
Στον βαθμό που είναι αποδεκτή η ύπαρξη της ψυχής, στον ανάλογο βαθμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξή της σε συνθήκες εργαστηρίου. Δεν υπάρχει άλλη πηγή κατανόησης του φαινομένου της ψυχής εκτός από τις Βέδες, έτσι, όπως κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει τον πατέρα εκτός από την μητέρα.

2. ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΣΩΜΑ

Όταν μιλάμε για το σώμα, υπονοούμε και το λεπτό σώμα, που αποτελείται από τον νου, την νοημοσύνη και το ψεύτικο εγώ. Το ψεύτικο εγώ, είναι η υλική ταύτιση, που κάνει η ψυχή και θεωρεί τον εαυτόν της, όταν αυτή εισέρχεται σε ένα υλικό σώμα.

Η νοημοσύνη είναι υπεύθυνη για την σκέψη και τον σχεδιασμό των πράξεων, η πληροφορία περί των οποίων έρχεται από τον νου, δηλαδή τα πάντα, που εμείς νιώθουμε, πράττουμε, επιθυμούμε και λέμε, φυλάγεται μέσα στον νου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πληροφορίας είναι υποσυνείδητης φύσης και έρχεται από τις προηγούμενες ζωές.

Στο επίπεδο του νου η νοημοσύνη αξιολογεί, ενώ τα αισθήματα πάσχουν να φτάσουν αυτά αντικείμενά τους. Τα πάντα, που ικανοποιούν τα αισθήματα, τα αποδέχεται ο νους και τα πάντα, που δεν ικανοποιούν- τα απορρίπτει ο νους, ενώ η νοημοσύνη δίνει την έγκρισή της για την υλοποίηση των επιθυμιών της ψυχής. Γι’ αυτόν τον λόγο η νοημοσύνη και η ψυχή είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους και χωρίζονται μόνο από το λεπτό στρώμα του ψεύτικου εγώ.

3. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το σώμα αλλάζει συνεχώς, όπως οι εικόνες στην κινηματογραφική ταινία. Κάθε στιγμή τα κύτταρα του σώματος αλλάζουν και γηράσκουν και με αυτόν τον τρόπο σταδιακά έρχεται το γήρας του σώματος. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι τα κύτταρα κάθε επταετία ανανεώνονται. Αλλά και το ίδιο το σώμα αλλάζει πολλές φορές στην διάρκεια της ζωής. Το μικρό παιδικό σώμα φεύγει και εμφανίζεται ένα άλλο, του ενήλικα. Εντούτοις, ασχέτως όλων αυτών των αλλαγών, η ψυχή μένει ίδια. Ειδικά για εκείνους, που δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ του σώματος και της ψυχής, ο Υπέρτατος Κύριος προσέφερε την Μπχαγκαβάτ - Γκίτα.

4. ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Εάν πάρετε το αλάτι και το ανακατέψετε με το νερό, τότε το αλάτι θα είναι αόρατο, αλλά δοκιμάζοντας το νερό, θα πεισθείτε, ότι το αλάτι έμεινε εκεί. Αναλόγως, η ψυχή είναι το πνευματικό μόριο, μικρότερο του υλικού μορίου, το 1/10000 της τρίχας, αλλά η ύπαρξή της μπορεί να διαπιστωθεί από τα σημεία της συνείδησης. Η συνείδηση διαπερνά όλο το σώμα. Εάν τσιμπήσουν το σώμα σας, τότε εσείς θα αισθανθείτε τον πόνο. Χάριν της παρουσίας της συνείδησης, το σώμα μπορεί να νιώθει την απόλαυση η τον πόνο. Υλικό σώμα μείων συνείδηση ισούται με το πτώμα και κανένα υλικό μέσο δεν μπορεί να το ξαναφέρει στην ζωή. Η συνείδηση είναι περιορισμένη στα πλαίσια του ενός σώματος. Γι’ αυτόν τον λόγο το κάθε σώμα είναι η αποθήκη της ατομικής ψυχής.

5. Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ

Υπάρχουν φορές όταν εμείς δεν μπορούμε να βλέπουμε τον ήλιο πίσω από τα σύννεφα, εντούτοις το ηλιακό φως πάντα είναι εδώ, γι’ αυτό το λόγο καταλαβαίνουμε, ότι ήρθε η ημέρα. Δηλαδή το πρωί έρχονται, διαπερνώντας τα πυκνά σύννεφα οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, γι’ αυτό δεν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε, ότι ο ήλιος είναι εκεί, πίσω από τα σύννεφα.

Αναλόγως, μέσα σε κάθε σώμα, ανθρώπου η ζώου, υπάρχει η συνείδηση και έτσι εμείς μπορούμε να καταλάβουμε, ότι μέσα του υπάρχει η ψυχή. Όπως ο ήλιος φωτίζει το διάστημα από την θέση του, έτσι και η ψυχή φωτίζει όλο το σώμα, ευρισκόμενη στην καρδιά του ζωντανού όντος. Παρ’ όλο που η ψυχή βρίσκεται μέσα στο σώμα, αυτή είναι τελείως ανεξάρτητη απ’ αυτό και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επιδράσει πάνω της η υλική φύση. Την ψυχή δεν μπορείς να στεγνώσεις με τον αέρα η την ζέστη, ούτε να την κάψεις με την φωτιά, ούτε να την κόψεις με το μαχαίρι.

6. Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Τα ζωντανά όντα είναι τα αιώνια περιορισμένα τμήματα του Υπέρτατου Κυρίου. Και ως τμήματα, αυτά έχουν τις μερικές ιδιότητές Του. Έτσι λοιπόν, το κάθε έμψυχο ον, η αλλιώς η κάθε ατομική ψυχή είναι προσωπικότητα και εξ αυτού έχει ένα μικρού βαθμού ανεξαρτησία. Όποιος κάνει κατάχρηση αυτής της ανεξαρτησίας, γίνεται συμβατική ψυχή, ενώ όποιος την χρησιμοποιεί σωστά- απελευθερώνεται. Μετά την απελευθέρωσή της η ψυχή μένει ατομικότητα και ζει μέσα στην αιώνια γνώση και ευδαιμονία μαζί με την Υπέρτατη Προσωπικότητα του Θεού.

7. Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο καθένας θέλει να αγαπά και να είναι αγαπητός από τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να ζει, χωρίς να αγαπά κάποιον άλλον ακόμη. Αυτή η επιθυμία να αγαπάμε μας ωθεί να υπηρετούμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, την κοινωνία μας η την χώρα μας, όμως μια τέτοια αγάπη θα μένει ατελής, μέχρις ότου εμείς δεν την στρέψουμε προς τον Υπέρτατο Αγαπημένο, τον Σρι Κρίσνα (Θεό). Ο Υπέρτατος Κύριος είναι η πηγή του παντός, συμπεριλαμβανομένων και των ερωτικών σχέσεων. Παρ’ όλο που ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει τις άνετες συνθήκες διαβίωσης, εμείς είμαστε δυστυχισμένοι, όλοι μας είμαστε χαμένοι και απογοητευμένοι, διότι μας διαφεύγει το βασικό στοιχείο- η αρχική μας κατάσταση ως ψυχής είναι στην υπηρεσία αγάπης προς την Υπέρτατη Προσωπικότητα του Θεού. Η απουσία του Κρίσνα σημαίνει την απώλεια του εαυτού σου, ενώ η αγάπη προς τον Κρίσνα σημαίνει την τέλεια αγάπη προς τον εαυτό σου και προς όλα τα άλλα ζωντανά όντα.

8. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

Το 1972 στην πόλη Γουήντζορ (Οντάριο) έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή, που την αποτελούσαν γνωστοί ειδικοί. Αυτοί συζητούσαν για τα προβλήματα καθορισμού της ακριβούς στιγμής του θανάτου. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής ήταν ο παγκοσμίως γνωστός καρδιοχειρουργός δόκτορας Γουήλφρεδ Μπιγκελώου, ο ανώτατος δικαστής της περιοχής του Οντάριο κύριος Έδσον Χέυνς και ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Γουήντζορ Φρένσις Λέντυ.

Ο δόκτορας Μπιγκελώου επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ψυχής και κάλεσε όλους να προβούν σε συστηματική μελέτη της ψυχής και του τόπου απ’ όπου αυτή προέρχεται. Οι παρατηρήσεις του δόκτορα Μπιγκελώου και των άλλων μελών της ομάδας έχουν δημοσιευτεί αργότερα στην εφημερίδα "Μόντρεαλ Γκαζέτ".

Το άρθρο έχει τραβήξει την προσοχή του Σρίλα Πραπχουπάδα και αυτός έγραψε στον δόκτορα Μπιγκελώου ένα γράμμα, όπου του πρότεινε να γνωριστεί με την διδασκαλία των Βεδών, που περιέχουν τις γνώσεις περί της ψυχής και περιέγραψε με ποιόν τρόπο στην πράξη μπορεί να κατανοηθεί αυτή η διδασκαλία.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 15:00 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2204
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Παρακάτω παρουσιάζεται το άρθρο από την εφημερίδα «Γκαζέτ» και η απάντηση του Σρίλα Πραπχουπάδα

Ο τίτλος στην "Γκαζέτ":

"Ο ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ":

ΓΟΥΗΝΤΖΟΡ. Ο παγκοσμίως γνωστός καναδός καρδιοχειρουργός υποστηρίζει, ότι πιστεύει στην ύπαρξη της ψυχής μέσα σε σώμα, η οποία φεύγει την στιγμή του θανάτου και ότι οι θεολόγοι πρέπει να προσπαθήσουν να μάθουν περί αυτής περισσότερα πράγματα. Ο δόκτορας Μπιγκελώου, ο διευθύνων του καρδιαγγειακού χειρουργικού τμήματος του κεντρικού νοσοκομείου του Τορόντο είπε, ότι θεωρεί, πως: "όπως ο άνθρωπος, που πιστεύει στην ύπαρξη της ψυχής", θεωρεί, ότι ήρθε ο καιρός "να εισχωρήσουμε στα μυστικά αυτού του φαινομένου και να μάθουμε την φύση του".

Ο Μπιγκελώου ήταν ένας μεταξύ των ομιλητών του Ιατρικοδικαστικού συλλόγου της κομητείας Έσσεξ κατά την συζήτηση των προβλημάτων, που έχουν σχέση με τις απόπειρες καθορισμού της ακριβούς στιγμής του θανάτου. Το πρόβλημα αυτό έγινε επίκαιρο την εποχή της μεταμόσχευσης της καρδιάς και των άλλων οργάνων σε περιπτώσεις, όπου ο θάνατος του δότη είναι αναπόφευκτος.

Η Καναδική Ιατρική Εταιρεία επεξεργάστηκε τα κριτήρια καθορισμού του θανάτου, που έγιναν αποδεκτά τοις πάσιν, ως στιγμής, κατά την οποία ο άρρωστος ευρίσκεται σε ασυνείδητη κατάσταση, δεν αντιδρά σε κανένα ερεθισμό, ενώ οι εγκεφαλικές δονήσεις, που καταγράφονται από το μηχάνημα- δίνουν την ισοηλεκτρική γραμμή. Αναπτύσσοντας το θέμα, που ξεκίνησε κατά την συζήτηση, ο Μπιγκελώου αργότερα είπε σε μία συνέντευξη, ότι μετά από 32 χρόνια χειρουργικής πρακτικής αυτός δεν αμφιβάλλει για την ύπαρξης της ψυχής.

"Ενίοτε ήμουν παρόν, όταν οι άνθρωποι περνούσαν από την ζωή στον θάνατο. Εκείνη την στιγμή παρατηρούνται μυστηριώδεις αλλαγές. Μία απ’ αυτές, οι πιο ορατή, είναι η εξαφάνιση της ζωής και της λάμψης στα μάτια. Τα μάτια γίνονται θαμπά και κυριολεκτικώς άψυχα. Είναι δύσκολο να επιβεβαιώσεις με στοιχεία αυτό που βλέπεις. Η αλήθεια είναι, ότι γενικά δεν νομίζω, ότι είναι δυνατόν να επιβεβαιώσεις αυτό το πράγμα με αρκετά καλά στοιχεία".

Ο Μπιγκελώου, που απέκτησε την παγκόσμια φήμη χάριν των πρώτων στον κόσμο χειρουργικών επεμβάσεων με την χρήση της μεθόδου "της βαθιάς ψύξης", γνωστής ως υποθεραπείας, και επεμβάσεων στις βαλβίδες της καρδιάς, είπε, πως "οι έρευνες για την ψυχή" πρέπει να γίνουν από τους θεολόγους και από τους εκπροσώπους των συνυφασμένων μ’ αυτήν επιστημών.

Κατά την διάρκεια αυτής της συζήτησης ο Λέντυ είπε:

"Εάν η ψυχή υπάρχει, εσείς δεν μπορείτε να την δείτε. Δεν θα καταφέρετε να την δείτε. Εάν υπάρχει η πηγή της ενέργειας της ζωής, τότε τι είναι αυτή; Το πρόβλημα είναι, ότι η ψυχή δεν είναι εντοπισμένη σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Αυτή βρίσκεται παντού στο σώμα και ταυτοχρόνως πουθενά. Θα ήταν «θαυμάσιο να ξεκινήσουν τα πειράματα, αλλά δεν ξέρω πως αυτά τα πειράματα να οργανωθούν", είπε ο Λέντυ. Η συζήτηση, κατά τα λεγόμενά του, του θύμιζε τον Σοβιετικό αστροναύτη, ο οποίος όταν γύρισε απ’ το Διάστημα, δήλωσε, ότι ο Θεός δεν υπάρχει, διότι δεν Τον είδε εκεί, που έχει πάει.

Πιθανόν να είναι και έτσι, συμφώνησε ο Μπιγκελώου, αλλά όταν η σύγχρονη ιατρική αντιμετωπίζει το ανεξήγητο, τότε αυτή οδηγείται από την αρχή: να ευρεθεί η απάντηση, είτε στο εργαστήριο, είτε κάπου αλλού, αρκεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το βασικότερο είναι, είπε ο Μπιγκελώου, το ερώτημα: που βρίσκεται η ψυχή και από πού έρχεται αυτή.

Τώρα εδώ καταχωρείται η απάντηση του Σρίλα Πραπχουπάδα, ο οποίος επικαλείται τις Βέδες:

"Αξιότιμε δόκτορα Μπιγκελώου!

Τις προάλλες έχω διαβάσει στην εφημερίδα Γκαζέτ το άρθρο του Ραίη Κορέλλι με τον τίτλο "Ο καρδιοχειρουργός θέλει να μάθει τι είναι η ψυχή". Το άρθρο αυτό μου τράβηξε την προσοχή. Από τις παρατηρήσεις Σας βλέπω, πως είστε πολύ οξυδερκής άνθρωπος, γι’ αυτό αποφάσισα να Σας γράψω στο θέμα, που θίξατε στο άρθρο. Πιθανώς έχετε ακούσει, ότι είμαι ο ιδρυτής της "Παγκόσμιας Οργάνωσης της Συνείδησης του Κρίσνα". Έχω έναν αριθμό ναών στον Καναδά: στο Μόντρεαλ, Τορόντο, Βανκούβερ και Χάμιλτον. Το δικό μας κίνημα της Συνείδησης του Κρίσνα έχει ως σκοπό να δώσει στην κάθε ψυχή τις γνώσεις για την αρχική της κατάσταση. Η ψυχή αναμφιβόλως υπάρχει μέσα στην καρδιά του κάθε ζωντανού όντος και είναι η πηγή της ενέργειας, που τρέφει το σώμα. Η ενέργεια της ψυχής επεκτείνεται σε όλο το σώμα και αυτό αποτελεί την συνείδηση.

Χάριν του γεγονότος της επέκτασης της ενέργειας της ψυχής σε όλο το σώμα, εμείς μπορούμε να νιώθουμε τον πόνο η την απόλαυση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Η ψυχή είναι ατομική και μετακομίζει από το ένα σώμα στο άλλο, το ίδιο, όπως ο άνθρωπος περνά από την βρεφική ηλικία στην παιδική, και από την παιδική στην εφηβική και από την εφηβική στην νεότητα και τέλος στο γήρας.

Μετά επέρχονται οι αλλαγές, ονόματι θάνατος, όταν εμείς αλλάζουμε το παλιό σώμα σε καινούριο, όπως αλλάζουν το παλιό ρούχο σε καινούριο. Αυτό ονομάζεται μετενσάρκωση τη ψυχής. Όταν η ψυχή θέλει να απολαμβάνει τον υλικό κόσμο, ξεχνώντας το γεγονός, ότι το αληθινό της σπίτι βρίσκεται στον πνευματικό κόσμο, αυτή εισέρχεται σ’ αυτήν την ζωή, όπου διεξάγεται η σκληρή πάλη για την ύπαρξη.

Σ' αυτή την αφύσικη ζωή μέσα στον κύκλο των επαναλαμβανόμενων γεννήσεων και θανάτων, αρρωστιών και γήρατος μπορεί να τεθεί ένα τέλος, όμως χρειάζεται γι’ αυτόν τον σκοπό ο συντονισμός της συνείδησης της ψυχής με την υπέρτατη συνείδηση του Θεού. Αυτή η αρχή αποτελεί την βάση του δικού μας κινήματος του Κρίσνα.

Εις ότι αφορά την μεταμόσχευση της καρδιάς, για την επιτυχία της δεν μπορεί να γίνει λόγος, αν μέσα στην καρδιά δεν υπάρχει η ψυχή. Συνεπώς πρέπει να γίνει παραδεκτή η ύπαρξη της ψυχής. Αν η ψυχή δεν είναι παρούσα κατά την σεξουαλική πράξη, δεν θα υπάρξει ούτε η σύλληψη, ούτε η εγκυμοσύνη. Τα αντισυλληπτικά μέσα χειροτερεύουν τις συνθήκες στην κοιλιά της μητέρας, η κοιλιά της μετατρέπεται σε ακατάλληλο τόπο για την ψυχή. Πρόκειται για την καταπάτηση της βούλησης του Θεού.

Κατόπιν της διαταγής του Θεού η ψυχή κατευθύνεται στην συγκεκριμένη κοιλιά, αλλά αν η μητέρα χρησιμοποιούσε τα αντισυλληπτικά μέσα, και η κοιλιά της γίνεται ακατάλληλη, η ψυχή αναγκάζεται να πάει σε άλλη κοιλιά. Πρόκειται για την ανυπακοή στον Υπέρτατο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν άνθρωπο, που πρέπει να κατοικήσει σε συγκεκριμένο διαμέρισμα. Αν εκεί επικρατεί τόσο ανώμαλη κατάσταση, που αυτός δεν μπορεί ούτε να μπει μέσα στο διαμέρισμά του, τότε αυτός βρίσκεται σε πολύ δυσμενή κατάσταση. Πρόκειται για την παράνομη επέμβαση και αυτό τιμωρείται.

Η οργάνωση των ερευνών για την ψυχή αναμφιβόλως θα συμβάλλει στην πρόοδο της επιστήμης. Όμως με την πρόοδο της επιστήμης δεν μπορεί να εντοπιστεί η ψυχή. Την παρουσία της ψυχής μπορείς να αναγνωρίσεις επί τη βάσει των έμμεσων σημείων.

Στην Βεδική βιβλιογραφία υποστηρίζεται, ότι κατά το μέγεθος η ψυχή ισούται στο 1/10000 της τελείας.
Ο υλιστής επιστήμονας δεν είναι ικανός να μετρήσει το μήκος και το πλάτος της τελείας. Γι’ αυτόν τον λόγο αυτός δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την ψυχή. Αλλά εσείς μπορείτε να αναγνωρίσετε την ύπαρξη της ψυχής, λαμβάνοντας την γνώση αυτή από το πρόσωπο με κύρος.

Αυτό, που οι μεγαλύτεροι επιστήμονες ανακαλύπτουν τώρα, εμείς προ πολλού το έχουμε εξηγήσει.
Απ’ την στιγμή, που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την ύπαρξη της ψυχής, αυτός αμέσως συνειδητοποιεί και την ύπαρξη του Θεού. Η διαφορά μεταξύ του Θεού και της ψυχής είναι στο γεγονός, ότι ο Θεός, είναι η μεγίστη ψυχή, ενώ το ζωντανό ον, είναι μια πολύ μικρή ψυχή, εντούτοις από απόψεως της ποιότητας αυτές είναι όμοιες. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Θεός είναι απανταχού παρόν, ενώ το ζωντανό ον, μόνο σ’ ένα μέρος.

Αλλά η φύση τους και η ποιότητά τους είναι όμοιες. Το κύριο ερώτημά σας είναι:

"Που βρίσκεται η ψυχή και από πού αυτή έρχεται". Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Έχουμε πει, ότι η ψυχή βρίσκεται μέσα στην καρδιά του ζωντανού όντος και μετά τον θάνατο αυτή λαμβάνει ένα καινούριο σώμα. Αρχικά η ψυχή προέρχεται από τον Θεό. Η σπίθα, μόλις βγει από την φλόγα, όταν πέσει, φαίνεται σβησμένη, διότι η πνευματική σπίθα αρχικά έρχεται στον υλικό κόσμο από τον κόσμο του πνεύματος.

Στον υλικό κόσμο αυτή βρίσκεται σε συνθήκες τριών ειδών, που ονομάζονται gounas της φύσης. Όταν η σπίθα της φλόγας πέφτει σε ξερό χόρτο, αυτή διατηρεί τις ιδιότητες της φωτιάς. Όταν η σπίθα πέφτει στην γη, αυτή δεν μπορεί να εκδηλώσει τις ιδιότητες της φωτιάς, εκτός αν η γη δημιουργήσει τις κατάλληλες γι’ αυτό το σκοπό συνθήκες, ενώ αν αυτή πέσει στο νερό, θα σβήσει. Έτσι λοιπόν, εμείς ανακαλύπτουμε τα τρία είδη της ζωής. Το ένα ζωντανό ον έχει ξεχάσει πλήρως την πνευματική του φύση, το άλλο σχεδόν το έχει ξεχάσει, αλλά διατηρεί εντούτοις το ένστικτο της πνευματικής του φύσης, ενώ το τρίτο είναι απορροφημένο με την αναζήτηση της πνευματικής τελειότητας.

Υπάρχει μία μέθοδος κύρους, με την βοήθεια της οποίας η πνευματική σπίθα της ψυχής μπορεί να φτάσει την πνευματική τελειότητα και αν αυτή έχει την σωστή καθοδήγηση, τότε χωρίς την δυσκολία αυτή βρίσκει τον δρόμο για το σπίτι της, πίσω στον Θεό, απ’ όπου αυτή έχει πέσει αρχικά. Εάν αυτή η πληροφορία κύρους της Βεδικής παράδοσης θα παρουσιαστεί στον σύγχρονο κόσμο με βάση των τελευταίων επιτευγμάτων της επιστήμης, αυτό θα είναι ένα μεγάλο καλό για την ανθρωπότητα.

Η αλήθεια ήδη υπάρχει. Χρειάζεται μόνο να παρουσιαστεί με τέτοιον τρόπο, που ο σύγχρονος άνθρωπος θα μπορούσε να την καταλάβει.

Ειλικρινά δικός σας, Μπχακτιβεδάντα Σβάμυ".

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum