ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2011 22:04 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Ιούλ 2007 04:00
Δημοσιεύσεις: 460
Τοποθεσία: Ουράνια Πεδία
ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ

Το Εγώ σας κάνει να νομίζετε ότι η αξία σας μετριέται εξωτερικά.

Όταν πορεύεστε συνειδητά προς το Πνεύμα, τότε δεν χρειάζεται πια να κρίνετε την αξία σας. Όταν σκέφτεστε το Θεό, αναγνωρίζετε ότι είναι ένα ον, πέρα από κάθε κριτική. Ποιος από εσάς θα έκρινε τον Θεό; Ο λόγος που κρίνετε τον εαυτό σας είναι επειδή τον βλέπετε μέσα από μάτια που επηρεάζονται από την πολικότητα της ζωής σας στη Γη. Αυτή η πολικότητα σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε διαφορετικοί από το Θεό. Σας λέμε εδώ ότι υπάρχει μόνο μία αλήθεια και ότι καθένας από εμάς φέρει ένα ιδιαίτερο άρωμα αυτής της αλήθειας. Είμαστε όλοι μέρη του Όλου που ονομάζετε Θεό.

Δείτε τον εαυτό σας ως μια προέκταση της μιας αλήθειας που διαπερνά τα πάντα. Δείτε τον εαυτό σας ως αληθινό κομμάτι του θεού που είστε. Ξεχάστε την κριτική προς τον εαυτό σας, γιατί αποτελεί αποπροσανατολισμό της ενέργειας και σας εμποδίζει να συνδεθείτε πλήρως με τη δύναμή σας.

Τολμήστε να επιτρέψετε στη δύναμη μέσα σας να εκδηλωθεί.

Όταν αυτή η δύναμη αρχίζει να αναδύεται, θα αισθανθείτε τη ροή της Συμπαντικής ενέργειας. Σε αυτή την περίοδο σας ζητάμε να ελέγξετε το Εγώ σας. Καθώς αναγνωρίζετε τη δική σας δύναμη, αφήνετε χώρο στους άλλους να βρουν τη δική τους. Το μήνυμα που δίνετε προς τα έξω βοηθά τους άλλους να βρουν τον δικό τους δρόμο επιστροφής στην Εστία ή λέει: «ακολουθήστε με γιατί εγώ είμαι τώρα ο νέος ηγέτης»; Επιστρέφοντας στη δύναμή σας, θα διατηρήσετε την ισορροπία μόνο αν επιτρέπετε σε όλες τις γεύσεις της αλήθειας να εκδηλωθούν.

Είναι ατυχές γεγονός ότι εμείς σε αυτή την πλευρά χρειάστηκε να αποσυνδεθούμε από κάποιους κατά τα άλλα καλούς αγγελιοφόρους εξαιτίας της ανισορροπίας του Εγώ τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι μερικές φορές το Εγώ είναι τόσο ισχυρό που οι αγγελιοφόροι δεν καταλαβαίνουν πάντοτε ότι έχουν αποσυνδεθεί.

Πλησιάζετε γρήγορα σε μια εποχή όπου όλοι στον πλανήτη θα ανακτούν και πάλι τις ατομικές τους δυνάμεις δημιουργίας. Μαθαίνοντας να ζείτε με αρμονία και δύναμη θα στρώσετε τον δρόμο για ένα πολύ φωτεινό μέλλον στον πλανήτη Γη.

Εξασκηθείτε να κάνετε επιλογές στη ζωή σας χωρίς την κριτική διάθεση που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν. Όταν κάτι μπαίνει στο πεδίο σας, επιλέξτε το ή μην το επιλέξετε, αλλά μην το χαρακτηρίζετε καλό ή κακό. Αυτές οι ταμπέλες αντανακλούν κρίσεις, οι οποίες έχουν ως συνέπεια τη λανθασμένη κατεύθυνση της ενέργειας. Αποδεχτείτε το ως δικό σας ή αφήστε το να φύγει με αγάπη σαν να μην είναι απλώς ένα άρωμα της αλήθειας που συνηχεί μέσα σας τη συγκεκριμένη στιγμή...

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ - ΜΕΜΝΗΣΟ Εν - θυμήσου», εκδόσεις «ΚΡΥΩΝ».

_________________
space heart Εικόνα (Ιωάννα)
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν, όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν ποτέ δεν ήσαν δικοί μας και όμοιοί μας...!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2011 01:01 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2205
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Είμαστε δυστυχισμένοι, επειδή είμαστε πολύ εγωιστές!

Τι σημαίνει ότι είμαστε πολύ εγωιστές; Και τι ακριβώς συμβαίνει όταν είμαστε πολύ εγωιστές;

Μπορείς να είσαι είτε στην Ύπαρξη, είτε στον εαυτούλη σου. Και τα δύο μαζί δε γίνονται!

Το είσαι στον εαυτούλη σου σημαίνει ότι είσαι αλλού, είσαι χωριστά, έχεις γίνει νησί. Το να είσαι στον εαυτούλη σου σημαίνει ότι χαράζεις σύνορα γύρω σου. Τον να είσαι στον εαυτούλη σου σημαίνει ότι κάνεις διάκριση ανάμεσα στο "είμαι αυτό και στο "δεν είμαι αυτό".

Όταν είσαι ο εαυτούλης σου, τότε υπάρχει σύνορο ανάμεσα στο "είμαι αυτό" και δεν είμαι εκείνο". Το ΕΓΩ σε απομονώνει και σε κάνει παγωμένο. Δεν ρέεις πια.

Αν ρέεις, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ο εαυτούλης σου. Χωρίς ροή, οι άνθρωποι γίνονται σχεδόν παγάκια. Δεν έχουν καθόλου ζεστασιά, δεν έχουν καθόλου Αγάπη. Αν τον πλησιάσει η ζεστασιά, τα παγάκια θα αρχίσουν να λιώνουν και τα σύνορα θα εξαφανιστούν.

Στην Αγάπη τα σύνορα εξαφανίζονται. Και στη χαρά τα σύνορα εξαφανίζονται, επειδή η χαρά δεν είναι κρύα.

OSHO

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2012 19:32 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 05 Δεκ 2007 17:06
Δημοσιεύσεις: 30
Ο δυισμός βασιλεύει παντού στο Σύμπαν. Αυτό είναι πιο καθαρό στην περίπτωση του Εγωισμού. Μέχρι ένα σημείο ο εγωισμός είναι υγιής, είναι το όχημα που οδηγεί τον άνθρωπο στο να πραγματώσει όλο του το δυναμικό. Ταυτόχρονα όμως όταν ο άνθρωπος πάρει ανάποδες στροφές ο Εγωισμός γίνεται το πιο κτηνώδες στοιχείο πάνω του. Και όπως λέει και ο τίτλος αυτής της ενότητας, το σημαντικό είναι να καταφέρνουμε εμείς οι άνθρωποι να διατηρούμε τον Εγωισμό μας στο μαγικό εκείνο σημείο ισορροπίας (ούτε να το παρακάνουμε, ούτε και να φοβόμαστε όμως να εκφράσουμε το Εγώ μας και να πολτοποιούμαστε στο όνομα του να μοιάζουμε με τους άλλους γύρω μας).

_________________
Διαφωτισμένος


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2012 19:35 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Ιούλ 2007 04:00
Δημοσιεύσεις: 460
Τοποθεσία: Ουράνια Πεδία
Όταν το ΕΓΩ γίνει ΕΜΕΙΣ, τότε έχει προσεγγίσει το Θείο Μεγαλείο...

Και αυτή είναι η αποστολή της κάθε ψυχής στη Γη....

Να φθάσει, δηλαδή, στην ΠΗΓΗ, εκεί από όπου ξεκίνησε...

_________________
space heart Εικόνα (Ιωάννα)
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν, όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν ποτέ δεν ήσαν δικοί μας και όμοιοί μας...!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2012 19:41 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2205
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Το Εγώ.... η Ψευδαίσθηση... και η Αλήθεια

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζονται περισσότερο με τα εγώ ή τις προσωπικότητές τους παρά με τις ανώτερες πλευρές του Είναι τους όπως την ψυχή τους, τον Θεό μέσα Τους. Αυτό είναι και η αιτία του πόνου και της σύγχυσης που βιώνουν στη ζωή τους. Το εγώ δεν είσαι εσύ και δεν έχει δική του ανεξάρτητη ζωή. Αντίθετα, είναι μια απατηλή πεποίθηση που έχεις για σένα. Είναι δηλαδή μια βαθειά ριζωμένη παρανόηση αυτού που είσαι.

Στον πυρήνα του, το εγώ πίστεψε ότι χωριστήκατε από το Θεό ευθύς αμέσως μετά τη δημιουργία σασ. Έχει πιστέψει ότι ο Θεός σταμάτησε να σας αγαπάει και μετά σας εγκατέλειψε επειδή κάνατε αυτό που θέλατε να κάνετε με τις ζωές σας, αντί να κάνετε αυτό που ο Θεός ήλπιζε ότι θα κάνατε. Το εγώ, λοιπόν, πιστεύει ότι ο Θεός σας τιμωρεί γι' αυτό τώρα - επειδή κακοχρησιμοποιήσατε την ελεύθερη βούληση που σας δόθηκε, με τρόπο που να παραβαίνει τη Θέληση του Θεού για Δημιουργία.

Η Αλήθεια είναι το Καλύτερο Διορθωτικό

Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό σας. Η Αγάπη Του είναι πάντα εκεί για εσάς, επειδή είστε τα ζωντανά Του σώματα. Και το πιστεύω σας ότι παραβιάσατε τη Θέληση του Θεού, είναι ανυπόστατη. Είναι αδύνατο να έχετε παραβιάσει τη Θέληση του Θεού για δημιουργία επειδή εσείς Είστε η Θέληση του Θεού για δημιουργία. Εσείς και όλη η ανθρωπότητα αποτελείτε τους δημιουργικούς αντιπροσώπους του Θεού μέσα στο Σύμπαν. Το πιστεύω σας ότι έχετε ενεργήσει παράνομα δεν είναι παρά η παρανόηση που έχετε για το πώς δουλεύει η συν-δημιουργία με το Θεό. Και έτσι αυτή η παρανόηση αποδείχτηκε γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση του εγώ.

Η Γέννηση του Εγώ

Το εγώ γεννήθηκε τη στιγμή που φανταστήκατε για πρώτη φορά και αποδεχτήκατε στο νου σας ότι ο Θεός σας εγκατέλειψε. Εκείνη τη στιγμή το εγώ έκανε την εμφάνισή του και υποσχέθηκε να είναι φίλος σας, αν θέλατε να το υπακούετε και να υποταχθείτε σε αυτό και συμφωνούσατε να δεχθείτε τη βοήθειά του. Το εγώ είπε ότι θα σας έδειχνε τον τρόπο να επιβιώσετε σε έναν κόσμο χωρίς την Αγάπη του Θεού, σε έναν κόσμο που σας λείπουν πράγματα που χρειάζεστε και που αυτά που έχετε μπορεί να σας τα αρπάξουν άλλοι.

Επειδή, όμως, οι υποθέσεις του εγώ για την Αγάπη του Θεού είναι εσφαλμένες, δεν είχε ποτέ δίκιο σε ό,τι σας πρόσφερε. Συνεπώς, η υπόσχεσή του για βοήθεια, το μόνο που έκανε ήταν να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας να ζείτε ευτυχισμένοι.

Το Εγώ δημιουργεί Υπο-προσωπικότητες

Για να σας παρασταθεί, το εγώ δημιούργησε διάφορα προσωπεία (personas) για να μπορέσει να διαχειριστεί τις διαφορετικές απειλές που αντιλαμβανόταν. Αυτά τα προσωπεία ή αλλιώς υπο-προσωπικότητες είναι ψυχολογικές απόψεις που υποτίθεται ότι μπορούν να σας προστατέψουν απ' οτιδήποτε φοβάστε, οτιδήποτε νομίζετε ότι σας λείπει από τον περίγυρο ή οποιαδήποτε πηγή αγάπης πιστεύετε ότι θα σας εγκαταλείψει. Οι υπο-προσωπικότητες υπόσχονται να σας συμπαρίστανται, πρώτον αποδεχόμενες ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος γεμάτο φόβο και ύστερα λέγοντάς σας ότι κινδυνεύετε να χάσετε όσα πράγματα θεωρείτε πολύτιμα, όσο διάστημα βρίσκεστε εδώ.

Σε αυτή τη ζωή, το εγώ σας μαζί με τον περίγυρο των υπο-προσωπικοτήτων του, άρχισε να συναρμολογείται την πρώτη φορά που νιώσατε εγκαταλειμμένοι ή μη-αγαπητοί. Αυτή τη στιγμή πιθανότατα να βιώνετε μια διακοπή της ροής της αγάπης μεταξύ υμών και των γονέων σας ή κάποιου άλλου τον οποίο εμπιστευθήκατε. Ίσως να είπατε ή να κάνατε κάτι που δεν ήταν της αποδοχής τους και για το λόγο αυτό απέσυραν την αποδοχή τους από το άτομό σας.

Νιώσατε άσχημα γι' αυτό. Νιώσατε υπαίτιοι που το προκαλέσατε και μετά έπρεπε να κάνετε κάτι ώστε να διορθώσετε τα πράγματα. Εσωτερικεύσατε αυτή την μη αγαπητή εικόνα του εαυτού σας και την αποδεχτήκατε ως την αληθινή σας ταυτότητα. Από εκείνη τη στιγμή αυτή η εικόνα έδρασε ως υπο-προσωπικότητα. Τώρα εμφανίζεται κάθε φορά που αντιμετωπίζετε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι εκεί να σας υπενθυμίζει ότι δεν αξίζετε να σας αγαπούν επειδή πράξατε αντίθετα από τις επιθυμίες του άλλου. Σας τρομοκρατεί ότι θα σας εγκαταλείψει εκείνο το άτομο και μετά σας λέει ότι πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό, παρά το μάταιο της κατάστασης.

Ο φόβος αυτός είναι παρόμοιος με το σοκ που βιώσατε όταν πιστέψατε για πρώτη φορά ότι εγκαταλειφθήκατε από το Θεό και ότι θα υποστείτε τις συνέπειες.

Το Τέλος της Ψευδαίσθησης

Για να διαλύσετε τις ψευδαισθήσεις των υπο-προσωπικοτήτων στο μυαλό σας, πρέπει πρώτα να διεκδικήσετε την επίγνωση του Ποιος Πραγματικά Είστε. Πρέπει να θυμηθείτε ότι είστε παιδιά του Θεού, Θεοί και οι ίδιοι, και να αφοσιωθείτε στο να ενθυμείστε αυτή την αλήθεια κάθε φορά που έχετε την τάση να το ξεχνάτε ή αμφιβάλλετε. Κάνοντάς το θα απαγκιστρωθείτε από τα ψέμματα των υπο-προσωπικοτήτων που έχουν εμφυτευτεί στο νου σας από το εγώ σας, και θα βρείτε την αγάπη και θεραπεία που επιθυμείτε. Υπάρχουν μόνο δυο βήματα που πρέπει να κάνετε. Το πρώτο, να σταματήσετε να πολεμάτε τον εαυτό σας. Κάθε φορά που κάνετε αγώνα με την ψευδαίσθηση ότι δεν είστε παρά μια από τις υπο-προσωπικότητες, απλά ενισχύετε αυτό το πράγμα στο νου σας. Καταλάβετε ότι κάθε φορά που επιτρέπετε στον εαυτό σας να φοράει το ρούχο της ντροπής, της ενοχής ή του φταιξίματος που δημιούργησε μια υπο-προσωπικότητα, στην πράξη επιβεβαιώνετε ότι είστε αυτή η υπο-προσωπικότητα.

ΔΕΝ είναι έτσι. Πρέπει να βγείτε εντελώς από τον κύκλο αυτό της ενίσχυσης των ψευδαισθήσεων. Δώστε τέλος στην ψευδαίσθηση ανακοινώνοντας απλά: "Είμαι Τέλεια Ολοκληρωμένος/η και ολότελα αγαπητός/η, άξιος/α, και πλήρης". Αυτό είναι το δεύτερο βήμα που θα κάνετε και ο νους σας θα γιατρευτεί με την Αλήθεια. Καθώς κάνετε την ανακοίνωση, προσκαλέστε αυτές τις δύστροπες υπο-προσωπικότητες πίσω στο σπίτι τους και δώστε τους την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζονται.

Να επαναλαμβάνετε αυτή τη δήλωση συχνά και μετά να την ζήτε με την καρδιά σας. Θα δείτε ότι σιγά - σιγά η πάλη σας με τις ψευδαισθήσεις θ' αρχίσει να φθίνει.

Από τη στιγμή που θα κάνετε αυτά τα δυο βήματα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Απλά αγκιστρωθείτε καλά στην ενθύμηση ότι είστε παιδί του Θεού, Θεός επίσης, και μετά ζήστε τη ζωή σας με χαρά και εμπιστοσύνη. Να ξέρετε ότι έχετε πλήρη υποστήριξη στο έργο αυτό, είστε ολότελα αγαπητοί και η αξία σας στα μάτια του Θεού είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum