ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 17:19 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2206
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ

(του ΡΑΜΥ (ΠΑΥΛΟΥ) ΜΠΛΕΚΤ)


Ενημερώνουμε τους αναγνώστες με τις απόψεις των αρχαίων Ινδών σοφών - αγίων, που αφορούν το θέμα του πώς να γίνεις υγιής και ευτυχισμένος. Σ’ αυτό το άρθρο θα θέλαμε να ανοίξουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η επίδραση των πλανητών πάνω στην μοίρα μας, τον ψυχισμό μας και την υγεία. Το κάνουμε αυτό για τον λόγο, ότι στην Ινδία πάντα ήταν έτσι: ο κάθε ιατρός, που δούλευε κατά τις παραδώσεις της Αγιουρβέδα, ήξερε αρκετά καλά και την Βεδική αστρολογία, ενώ ο κάθε βεδικός αστρολόγος ήταν γνώστης όλων των μέσων της Ουπάη (της εξουδετέρωσης δηλαδή των δυσμενών παραγόντων στον Ωροσκόπο) και κατείχε θαυμάσια την Αγιουρβέδα, διότι εθεωρείτο εκείνους τους καιρούς, ότι δεν μπορείς να θεραπεύεις την αρρώστια, χωρίς να γνωρίζεις την καρμική αιτία. Ο βεδικός αστρολόγος, βλέποντας το κάρμα (την μοίρα) του ανθρώπου, ένιωθε την φυσική επιθυμία (την παρούσα στις όλες τις ανώτερες ψυχές) να τον βοηθήσει και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούσε το λεπτομερώς επεξεργασμένο σύστημα της Ουπάη, που προϋποθέτει την αλλαγή της κοσμοαντίληψης, το φόρεμα πάνω στο σώμα κάποιων λίθων, το διάβασμα των μάντρα κ.λ.π., όπως επίσης και την Αγουρβέδα.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΑΝ

Οι Βέδες ισχυρίζονται, ότι εμείς μοιάζουμε στον Θεό, δηλαδή ποιηθήκαμε κατ’ εικόνα και ομοίωσίν του. Όπως επί του πνευματικού επιπέδου είμαστε τα μικρά κομμάτια του Βραχμάν (το Ύψιστον Πνεύμα, η Απόλυτη Αλήθεια) - «Άχαμ Βράχμασμη»- Εγώ είμαι Βραχμάν - έτσι και επί του υλικού επιπέδου το σώμα μας αποτελεί το μικροσύμπαν. Όπως το οποιοδήποτε όργανο θα ικανοποιεί τις ανάγκες του και θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την λειτουργία του μόνο σ’ εκείνη την περίπτωση, αν θα υπηρετεί πιστά όλον τον οργανισμό, έτσι και το ξεχωριστό έμψυχο ων μπορεί να είναι ευτυχισμένο μόνο σ’ εκείνη την περίπτωση, όταν επί του πνευματικού επιπέδου ζει με την Θεϊκή αγάπη, υπηρετεί πιστά τον Θεό και όλα τα έμψυχα όντα (διότι τα βλέπει ως κομμάτια του Θεού). Ενώ επί του υλικού/φυσικού επιπέδου ζει με τους νόμους του Υλικού Σύμπαντος - δηλαδή κοντά στην φύση, βάσει του ορισθέντος από την φύση ρυθμού τρέφεται και ξεκουράζεται, κάνει χρήση μόνον της υγιούς φυσικής τροφής και νερού, λαμβάνει υπ’ όψιν του τους διάφορους φυσικούς ρυθμούς, ιδίως τους σεληνιακούς.

Επί τη ευκαιρία πρέπει να λεχθεί, ότι όλοι οι πολιτισμοί, πλην του συγχρόνου, υπήρξαν σε αντιστοιχία με το σεληνιακό ημερολόγιο. Οι σύγχρονοι επιστήμονες είχαν επίσης αποδείξει, ότι είναι πολύ πιο χρησιμότερο και φυσικότερο να ζεις βάσει του σεληνιακού ημερολογίου, παρά βάσει εκείνου, που χρησιμοποιείται από τους συγχρόνους ανθρώπους, που είναι τεχνητό και συμβολικώς αποδεχθέν ως ηλιακό, επειδή ο οργανισμός μας είναι ρυθμισμένος ακριβώς στους κύκλους της Σελήνης.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Η πλειοψηφία των ανθρώπων, έναντι του θέματος της επίδρασης των πλανητών, στην καλύτερη των περιπτώσεων κρατά μία στάση παρεξήγησης, υποτίμησης και συνήθως δυσπιστίας. Και όλα αυτά εις πείσμα του γεγονότος, ότι γνωρίζουν για τις μαγνητικές θύελλες, για τις ημέρες της ηλιακής δραστηριότητας, όταν αυξάνεται ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και επιδεινώνονται τα καρδιακά προβλήματα κ.λ.π. Αυτό το γεγονός για άλλη μία φορά υπογραμμίζει την απομάκρυνσή μας από την φύση.

Από πλευράς της σύγχρονης επιστήμης, ο χρόνος δεν είναι κάποιο άδειο συνεχές, που παίζει τον ρόλο της εξωτερικής διάνθησης των γεγονότων. Αυτός αντιπροσωπεύει το δυναμικό πεδίο, που εξαρτάται από την δύναμη βαρύτητας των ευρισκόμενων μέσα σ’ αυτό αντικειμένων, τα βασικότερα απ’ τα οποία για μας τους ανθρώπους, που ζουν στην Γη, είναι ο Ήλιος και οι άλλοι πλανήτες.

Οι πλανήτες έχουν ισχυρά μαγνητικά πεδία. Οι πλανήτες είναι οι φωτεινοί κόμβοι ενός εκτεταμένου ενεργειακού δικτύου, που είχε πλεχθεί από τις λεπτές δυναμικές γραμμές, που συνδέει όλο το Ηλιακό σύστημα σε ενιαίο οργανισμό.

Aσχέτως του γεγονότος που οι πλανήτες μας φαίνονται πολύ μακρινοί, τα ενεργειακά τους πεδία φθάνουν ως την Γη και επηρεάζουν τις δομές τις γήινης ζωής, συμπεριλαμβάνοντας τα σώματά μας και τις ψυχές μας. Ο κάθε πλανήτης, που κινείται εντός της τροχιάς του, απορροφά και απελευθερώνει την ενέργεια.

Ο κάθε πλανήτης είναι ο μεταδότης της ενέργειας με το δικό του μήκος κύματος, που είναι απαραίτητος για την διατήρηση της τάξεως εντός του Ηλιακού συστήματος. Οι ακτινοβολίες των πλανητών σχηματίζουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ενεργειακές δομές, απ’ τις οποίες πλέκεται ο ιστός της ζωής και όλης της δημιουργίας.

Από τη θεοσοφική άποψη, ο Δημιουργός υλοποιεί την δημιουργία δια μέσου των πλανητών. Στους πλανήτες εκφράζονται οι δυνάμεις του κοσμικού νοός, που κυβερνά το πάν υπαρκτόν δια μέσου της δύναμης του χρόνου.

Όντες οι κύριοι του χρόνου, οι πλανήτες επίσης είναι οι κύριοι του κάρμα (της μοίρας). Αυτοί μας δείχνουν τις κοσμικές ενέργειες, τις οποίες εμείς αναπτύσσουμε κατά την πορεία της ζωής μας, και το επίπεδο, πάνω στο οποίο διεξάγεται αυτή η ανάπτυξη. Αυτοί μας δείχνουν τις δυνάμεις, από τις οποίες επηρεαζόμαστε και οι οποίες μπορούν να μας προκαλέσουν το κακό.

Όλοι μας ζούμε μέσα σ’ ωκεανό των κοσμικών επιδράσεων, οι μεταδότες των οποίων είναι οι πλανήτες.

Όμως, μη κατέχοντας τις αληθείς γνώσεις, εμείς είμαστε ικανοί να πλανόμαστε τυφλά ανάμεσά τους, μη συνειδητοποιώντας ακόμη και την ύπαρξή τους, γι’ αυτό ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να βρεθούμε κάτω από το ισχυρότατο πλήγμα, που σε άλλες καταστάσεις θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Τέτοιες αρνητικές συγκρούσεις με τις κοσμικές ενέργειες εκδηλώνονται σε μας ως τραυματικές καταστάσεις της ζωής και ως καταστροφές: αρρώστιες, διενέξεις, θάνατος.

Επί του συλλογικού επιπέδου αυτές λαμβάνουν την μορφή των πολέμων, επιδημιών και φυσικών κατακλυσμών. Όμως ο πνευματικά ανεπτυγμένος άνθρωπος μπορεί να αποφύγει τις περισσότερες απ’ αυτές τις συμφορές. Και η Βεδική αστρολογία μας βοηθά να αναπτύξουμε την εσωτερική μας όραση, με την οποία θα μπορούμε με ασφαλές τρόπο να οδηγούμε το πλοίο μας μέσα από την ταραγμένη θάλασσα της ζωής. Ο ένας απ’ τους βασικούς κανόνες, που είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε είναι, ότι η κάθε μας πράξη και η σκέψη ακόμη υπάγεται αμέσως στην δικαιοδοσία ενός από τους πλανήτες. Αναλόγως του χαρακτήρα της πράξης ή της σκέψης ή βελτιώνεται η επίδραση του πλανήτη πάνω μας, φέροντάς μας την τύχη και την ευτυχία σε κείνους τους τομείς της ζωής, για τους οποίους είναι υπεύθυνος ο εν λόγω πλανήτης, ή αντιθέτως, επιδεινώνεται.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum