ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: "ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ;"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 18:14 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2206
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
"Εσείς τι δουλειά κάνετε;" Μία ΠΟΛΥ σημαντική ερώτηση!
και η Αστρολογία μας δίνει την καλύτερη απάντηση.


(του Noel Ty)


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που απλά μισούν τη δουλειά που κάνουν! Με την παραμικρή ευκαιρία γκρινιάζουν ότι βρίσκονται σε «λάθος» δουλειά, σε «λάθος» επάγγελμα ή καριέρα, αλλά το περίεργο είναι ότι συνεχίζουν να το λένε αυτό τα τελευταία 10, 20 ή και 30 χρόνια! Αυτό και αν είναι «κόλλημα»!

Το να βρει ένας νέος σήμερα μια δουλειά που "να τον εκφράζει" είναι μια απόφαση ζωής, το να βρει δηλαδή έναν εργασιακό τομέα που θα του προσφέρει περισσότερα από όσα θα του αφαιρεί. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι. Οι παλαιότεροι δεν είχαν την πολυτέλεια να πιάσουν μια δουλειά που να τους «εκφράζει». Συνήθως συνέχιζαν να δουλεύουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, κάνοντας μία δουλειά που αποτελούσε οικογενειακή παράδοση - ή μία ξένη δουλειά που συνέβαινε να τους συστήσει κάποιος από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Γενικά, οι εργαζόμενοι των προηγούμενων γενιών έπιαναν οποιαδήποτε δουλειά τους εξασφάλιζε στοιχειωδώς τον επιούσιο, δίχως να πολυαναρωτιούνται αν τους ταίριαζε ή όχι! Αν τύχαινε να τους αρέσει κιόλας το θεωρούσαν θεία ευλογία, αν όχι διεκπεραίωναν σιωπηλά και σκυθρωπά τη δουλειά -«δουλεία» τους.

Κατά κάποιον τρόπο "είμαστε αυτό που κάνουμε". Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στην εργασία μας από ότι ξοδεύουμε οπουδήποτε αλλού στη ζωή μας, ακόμη και στον ύπνο μας! Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι και η εμφάνισή μας, από ένα σημείο και έπειτα, αρχίζει να διαμορφώνεται από την εργασία που κάνουμε. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένα στερεότυπα εμφάνισης στην κοινωνία μας σε σχέση με τον κάθε επαγγελματία (π.χ. το σοβαρό παρουσιαστικό για ένα γιατρό κ.λ.π.). Σε γενικές γραμμές, η επαγγελματική μας θέση αντανακλά το επίπεδο μόρφωσης μας, το κοινωνικό μας γόητρο, τις οικογενειακές μας βλέψεις. Καθρεπτίζει τι μας δίδαξαν οι γονείς μας, τι υποστήριξαν και τι όχι. Όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα μας αντανακλώνται στη δουλειά μας, την οποία κάθε φορά πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε.

Όταν εργαζόμαστε, όταν ξοδεύουμε όλο αυτόν τον χρόνο κάνοντας κάτι για να κερδίσουμε εκτίμηση και - ελπίζουμε - ανταμοιβή (μισθό, αναγνώριση, προαγωγή), προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερό με αυτό που έχουμε... να εκφραστούμε δημιουργικά, και αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε για να εκπληρώσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες, κάνοντας χρήση των ιδιαίτερων συμπεριφορών μας, προβάλλοντας τις εξατομικευμένες μας ελπίδες και τα όνειρα μας. Σε μία τέτοια περίπτωση, η εργασία, το επάγγελμα, η σταδιοδρομία μας θα ανταμείψουν - ιδανικά - τις προσπάθειες που κάναμε και θα μας φέρουν προσωπική εκπλήρωση.

Μπορεί να χρειαζόμαστε ένα περιβάλλον και μια αποστολή που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε «number one» και θα μας ανοίξουν μία καθαρή πορεία επιτυχίας, ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς που κάνουμε. Πολλές δουλειές δεν παρέχουν τέτοιου είδους ευκαιρίες «ξεδιπλώματος» του ατομικού μας δυναμικού και αν η δική μας ανάγκη είναι τέτοιου τύπου τότε μπορεί να νιώσουμε μεγάλη απογοήτευση.

Ή μπορεί να χρειαζόμαστε να ενταχθούμε σε ένα ιδανικά ασφαλές πλαίσιο ή οργάνωση, που να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, φροντισμένοι, κομμάτι της μονιμότητας γύρω μας. Ή μπορεί να χρειαζόμαστε μια εργασία στην οποία να μπορούμε να εκφραζόμαστε πληθωρικά σε πολλά και διαφορετικά θέματα, σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε μία άλλη εκδοχή, μπορεί να χρειαζόμαστε να αισθανθούμε στη δουλειά μας τις συναισθηματικές διαστάσεις της φροντίδας και της βοήθειας, μεταβιβάζοντας και στους γύρω μας τέτοια συναισθήματα. Ή μπορεί να χρειαζόμαστε να εκφράζουμε θεατρικά τον εαυτό μας, προσδοκώντας στην επιδοκιμασία και στο χειροκρότημα των άλλων. Ή να δουλεύουμε μόνοι μας σαν τρελοί, προκειμένου να αποδείξουμε κάτι ή να εκπληρώσουμε ένα σημαντικό σκοπό ή κριτικάροντας τα πάντα γύρω μας, προκειμένου να τα βελτιώσουμε. Το σημαντικό ερώτημα είναι αν η δουλειά μας, το επάγγελμα μας μας επιτρέπει τελικά να ικανοποιούμε τις προσωπικές μας ανάγκες!

Μπορεί απλά να θέλουμε να φανούμε καλοί στην κοινωνία, την ώρα που δουλεύουμε, συλλέγοντας φιλοφρονήσεις για την εμφάνιση μας ή γι’ αυτά που λέμε, ανοίγοντας μονοπάτια κοινωνικής αναγνώρισης. Μπορεί να κυριαρχεί πάνω μας η ανάγκη να ελέγχουμε τα πράγματα, ή να σκάβουμε βαθιά για να βρούμε μυστικά και κρυμμένα νοήματα. Μπορεί να έχουμε εμφατικά την ανάγκη να σέβονται οι γύρω μας τις προσωπικές μας απόψεις, να ακούν τις κριτικές μας, να εντυπωσιάζονται με τη μόρφωση μας.

Μπορεί απλά να έχουμε την ανάγκη να είμαστε το πρόσωπο που το αναγνωρίζουν όλοι για την ευθύνη του και την αποτελεσματικότητα του –τι υπέροχο συναίσθημα είναι αυτό για κείνο το είδος των ανθρώπων! Μπορεί να χρειαζόμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία, βοηθώντας ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από μας. Μπορεί να έχουμε την ανάγκη να εκφραζόμαστε αισθητικά, καλλιτεχνικά, ιδεαλιστικά, πνευματικά.

Εξετάστε απλά όλες εκείνες τις ανάγκες που «βάζουν το όχημα σε κίνηση», για να χρησιμοποιήσω μία μεταφορά, και αντιληφθείτε όλες εκείνες τις συμπεριφορές που οδηγούν τελικά το όχημα στο σωστό προορισμό! Μήπως χρειαζόμαστε να μας βλέπουν, να είμαστε σε δημόσια θέαση όταν κάνουμε τη δουλειά μας, ή μήπως προτιμάμε να είμαστε στα παρασκήνια, στο ρόλο συμβούλου; Μήπως χρειαζόμαστε να είμαστε στο μέσον ενός φιλικού κύκλου, την ώρα που κάνουμε τη δουλειά μας, απολαμβάνοντας την έτσι περισσότερο και νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια; Μήπως χρειαζόμαστε συνθήκες μέσα στις οποίες εμείς θα λειτουργούμε σα μέντορες κάποιου, έτσι ώστε να βιώνουμε διαρκώς την αίσθηση του πόσο άξιοι και έμπειροι είμαστε; Μήπως πάνω απ’ όλα έχουμε την ανάγκη να ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις με τους ανθρώπους γύρω μας, ιδέες ακόμη και για ζητήματα άσχετα με τη δουλειά μας; Μήπως έχουμε ξεσπάσματα δημιουργικότητας που απαιτούν πειθαρχία και αίσθηση σκοπού για να διοχετευτούν σωστά;

Ο κατάλογος των αναγκών μας και των συμπεριφορών μας είναι σχεδόν ατελείωτος, αλλά έτσι είναι και ο συμβολισμός της αστρολογίας! Η αστρολογία είναι σε θέση να συλλάβει το που εστιάζονται οι ανάγκες και οι συμπεριφορές ενός ατόμου και να τις κατευθύνει σε κάποιο επαγγελματικό κανάλι που να ολοκληρώνει το άτομο… και όχι μόνο υποτυπωδώς αλλά σε βάθος (ανάλογα και με το πότε θα ξεκινήσει το άτομο το κολύμπι στο κανάλι αυτό)!

Εάν κάποιος βρίσκεται υποθετικά σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που δεν του ταιριάζει - και δεν του παρέχει ικανοποιήσεις - και έχει ήδη διαβεί το κατώφλι κάποιας ηλικίας, τότε λίγες πιθανότητες έχει να αλλάξει το επάγγελμα του. Οι διαφορές μισθού, τα εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα, τα φιλικά κυκλώματα που έχει δημιουργήσει, όλα αυτά θα επέφεραν κυρίως αρνητικές επιπτώσεις πάνω του. Υπάρχουν, ΟΜΩΣ, τα χόμπι ή κάποιες «δεύτερες» δουλειές, οι οποίες είναι ικανές να προσφέρουν συγκινήσεις στο άτομο, να εκπληρώσουν αυτό που πιθανώς βρίσκεται κοιμισμένο για πολύ καιρό μέσα του! Και αυτή η μοναδική εμπειρία ανοίγματος των οριζόντων του ατόμου μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσει καταπληκτικά αποτελέσματα στη ζωή του. Ακόμη και η υγεία του βελτιώνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού κυριαρχεί πάνω του το συναίσθημα ότι υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να ζήσει, ότι το σώμα του και το μυαλό του δεν είναι και τόσο φθαρμένα! Η ανεπιθύμητη εργασία δεν θα τον «αρρωσταίνει» πια!

Στο μυαλό του ανθρώπου που είναι 30-κάτι γεννιέται κάποια στιγμή μια σκέψη: "Αυτό θα με συγκινούσε πραγματικά, εάν κατάφερνα να το κάνω! Και ΞΕΡΩ ότι θα μπορούσα να το κάνω!". Και φανταστείτε τι επιβεβαίωση θα δεχόταν αν ο επιστήμονας αστρολόγος - στα καλά καθούμενα και χωρίς καμία προγενέστερη γνώση του θέματος - καθόταν μπροστά του και του πρότεινε την ίδια ακριβώς ιδέα! Αυτή η επιβεβαίωση θα μπορούσε να του αλλάξει τη ζωή. Θα μπορούσε, επίσης, να εξυψώσει μοναδικά την παραγωγικότητα και τις υλικές και ηθικές απολαβές των εργατών, θα μπορούσε να τα βελτιώσει όλα!

Σχεδόν όλες οι διασημότητες φαίνονται να βρίσκονται στο κατάλληλο «πόστο». Συνήθως φθάνουν εκεί πιο σύντομα παρά αργά, και ακτινοβολούν όσο βρίσκονται πάνω στο βατήρα της δημοσιότητας τους, επειδή κάνουν αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνουν, όντας στο επίκεντρο της δημόσιας αξιολόγησης και εκτίμησης που τους προσφέρει το κοινό τους.

Αλλά πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν διασημότητες; Τι ΑΛΛΟ μπορούν να κάνουν; Το ίδιο χρειάζεται να αναρωτηθούμε και για τους επαγγελματίες αθλητές: πόσο καιρό μπορούν να διακρίνονται, και μετά τι άλλο μπορούν να κάνουν που να τους γεμίζει; Και δεν είναι απαραίτητο εδώ να το προχωρήσουμε τόσο πολύ ώστε να δούμε τη συντετριμμένη πρώην διασημότητα άδεια και καταρρακωμένη, να μη βρίσκει τίποτα άλλο να κάνει στη ζωή της.

Η αστρολογία προσδιορίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός από μας, το που εστιάζονται αυτές, πως χρωματίζονται και εκφράζονται. Η αστρολογία ουσιαστικά επικεντρώνεται στην εκπλήρωση και ανάπτυξη του ατόμου μέσα στην πορεία του χρόνου. Η αστρολογία μας βοηθάει να προσδιορίσουμε το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να ζήσει, καθώς επίσης και το τι είδους δουλειά του ταιριάζει περισσότερο.

Και σε πολλές περιπτώσεις η αστρολογία είναι ικανή να ανακαλύψει και να βγάλει στην επιφάνεια σωρούς ολόκληρους επαγγελμάτων, που αφορούν σε πιο σύνθετες ανάγκες του ατόμου.

Στέφεν Κίνγκ [21 Σεπτεμβρίου 1947 στις 1:30 EDT στο Πόρτλαντ ΜΕ, ΗΠΑ]. Ο Κίνγκ γεννήθηκε για να διδάσκει ΚΑΙ να γράφει. Αυτό είναι απόλυτα σαφές από το ωροσκόπιό του. Μία από τις πρώτες του κινήσεις όταν ήταν νέος ήταν να πιστοποιηθεί, έτσι ώστε να μπορεί να διδάσκει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το ίδιο διάστημα άρχισε να γράφει βιβλία και σιγά - σιγά έγινε παγκόσμια γνωστός για τις ιστορίες του και τις ταινίες του φρίκης. Παρ’ όλα αυτά διδάσκει ακόμη λογοτεχνία σε ένα πανεπιστήμιο. Πραγματικά ακολούθησε τις σωστές διαδρομές!

Στη δική μου περίπτωση [Noel Tyl, 31 Δεκεμβρίου ..1936, 3:56 μμ. στο West Chester, PA, ΗΠΑ] γεννήθηκα για να είμαι ένας δραματικός καλλιτέχνης και ένας θεραπευτής - αρωγός. Στην αρχή, ήμουν για 26 χρόνια τραγουδιστής όπερας, και στη συνέχεια συγγραφέας 32 βιβλίων, σα θεραπευτής - αστρολόγος. Η αστρολογία του ωροσκοπίου μου το δείχνει αδιαμφισβήτητα αυτό. Δε μπορώ καν να φανταστώ τον εαυτό μου να εργάζεται σε τράπεζα ή να πουλά ασφάλειες. Τα επαγγέλματα αυτά δεν εκπληρώνουν τις ανάγκες μου, ενώ αντίθετα εκπληρώνουν εκείνες κάποιων άλλων ανθρώπων.

Το να είσαι στη σωστή δουλειά εκπληρώνει τις ιδιαίτερες ανάγκες σου και κρατά το σώμα σου - τα όργανα και τα συστήματά τους - σε ισορροπία. Η απογοήτευση και η αίσθηση του ότι κάποιος δεν κατάφερε αυτά που επιθυμούσε βλάπτουν σαφώς την υγεία του. Η αστρολογία βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίσουν τι πρέπει να κάνουν για να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά.

Τι θα γινόταν για παράδειγμα αν ο Bill Gates ωθούνταν σα νέος να δουλέψει στην οικογενειακή του επιχείρηση, π.χ. σαν αρτοποιός; Μπορεί αυτή η οικογενειακή επιχείρηση να γινόταν πολύ μεγάλη και η κολοσσιαία ανάγκη του Gates να ελέγχει τα πράγματα να ικανοποιούταν μερικά, αλλά τι θα γινόταν με την - ολοφάνερη στο ωροσκόπιο του - ανάγκη να διασυνδέει το δημιουργικό ταλέντο και την τεχνολογία; Πόσο θα μπορούσε να την ικανοποιήσει μέσα στο φούρνο αυτή του την ανάγκη και τι είδους ζωή θα έκανε τότε;

Τι θα συνέβαινε εάν δεν είχατε ακολουθήσει τις επιθυμίες των γονιών σας και δεν είχατε γίνει αυτό που σας πρότειναν; Τι είδους δουλειά θα κάνατε τώρα και πόσο ικανοποιημένοι θα είσαστε σε αυτήν;

Αυτές είναι ΜΕΓΑΛΕΣ ερωτήσεις, επειδή στην πραγματικότητα η αναζήτηση εργασίας, η εκμάθηση της, η κοινωνική αναγνώριση μέσα από αυτήν, η σχετική κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας, όλα αυτά μαζί καθορίζουν - κατά κάποιον τρόπο - το ποιοι είμαστε. Το θέμα είναι τεράστιο, και σε τελική ανάλυση ο βαθμός στον οποίο εκπληρωνόμαστε, διαχειριζόμαστε την εξελικτική μας ένταση και πραγματοποιούμε τα όνειρα μας, αντανακλά πάνω στην υγεία μας. Εξάλλου, δύσκολα νιώθει κάποιος «γεμάτος» και άρρωστος ταυτόχρονα!

Η αστρολογία μπορεί να μας φωτίσει μοναδικά το δρόμο, αν είμαστε νέοι και ψάχνουμε τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό. Μπορεί να είναι αρωγός μας σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριοποίησης μας, μέχρι και τη συνταξιοδότηση μας. Είναι ένας πολύ σημαντικός και παραγωγικός τρόπος για να βρούμε το πως θα ζήσουμε καλύτερα αυτή τη ζωή!

(ο Νoel Tyl θεωρείται σαν ένα από τα πιο δυνατά μυαλά της σύγχρονης Αστρολογίας. Πολυγραφότατος συγγραφέας έχει γράψει 32 βιβλία, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα Αστρολογικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Το 2001 ήταν προσκαλεσμένος στο διεθνές Αστρολογικό συνέδριο «ΑστροΜύκονος» που διοργάνωσαν ο Θωμάς Γαζής και η Μάρω Ιωαννίδου.

Ο δικτυακός τόπος του Νoel Tyl είναι ο http://www.noeltyl.com).

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum