ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 17:16 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2206
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Aπό την ιστοσελίδα του διάσημου Aστρολόγου της Ρωσίας Pavel Gleba.

Αφιερώνεται στους ανά τις χιλιετίες επικριτές της.

Η Αστρολογία είναι η επιστήμη που μελετά την αλληλοσύνδεση του Διαστήματος, της φύσης και του ανθρώπου μέσα στην εξελικτική τους διαδικασία και αποτελούσε την σπουδαιότερη επιστήμη των αρχαίων Αρίων. Οι αστρολογικές γνώσεις, οι αστρολογικοί νόμοι χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται και σήμερα σε όλους τους τομείς της ζωής, βοηθούσαν και βοηθούν τον άνθρωπο να ζει αρμονικά με τον γύρω κόσμο. Η Αστρολογία έδινε επίσης και το σύστημα γνώσεων, που χρησιμοποιώντας αυτές, μπορούσες να περιγράψεις ουσιαστικά τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις και να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημά τους.

Επειδή η Αστρολογία και για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο μέρος της ανήκε στην Εσωτερική πλευρά της διδασκαλίας, οι αστρολογικές γνώσεις ήσαν προσιτές μόνο στους μυημένους. Όμως τους νόμους της ήσαν υποχρεωμένοι να σέβονται όλοι, που ασχολούνταν με αυτήν την επιστήμη. Η κύρια αποστολή της Αστρολογίας, ίσως η μοναδική, όπως θεωρούν οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος. Δεν πρέπει όμως να θεωρείται, ότι η πρόγνωση είναι και όλη η Αστρολογία. Οι αστρολογικές γνώσεις έφτασαν σε μας πριν από περίπου 25 - 30 χιλιάδες χρόνια. Περί αυτού έγραψε ο γνωστός Γάλλος μαθηματικός του 18 αιώνα Πιέρ Σιμόν Λαπλάς, που ερεύνησε τα αστρολογικά δεδομένα με τις καθαρά μαθηματικές μεθόδους. Αυτό το αποδεικνύουν και οι σύγχρονες έρευνες.

Το πιθανότερο είναι, ότι οι ρίζες της Αστρολογίας εκτείνονται στην πρώτο πολιτισμό των Αρίων της Αρκτίδας, που υπήρξε περίπου πριν από 40 χιλιάδες χρόνια.

Σε όλη τη διάρκεια της γνωστής σε μας Ιστορίας του ανθρώπινου γένους, με την Αστρολογία ασχολήθηκαν οι πιο ταλαντούχοι και σπουδαίοι άνθρωποι, όπως ο Ηρόδοτος, ο Ιπποκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Κοπέρνικος, ο Κέπλερ (επί τη ευκαιρία ο σύζυγος της πρώτης μου ξαδέλφης στη Γερμανία είναι ο απόγονος του Κέπλερ και φέρει το όνομά του, που μου μίλησε για τον πρόγονό του και έχω την μαρτυρία από πρώτο χέρι, ότι ο Κέπλερ ήταν σοβαρός μελετητής της Αστρολογίας), ο Γαλιλαίος, ο Λάιμπνιτς, ο Ουλουγβέκ, ο Ομάρ Χαγιάμ, ο Αβικέννας, ο Καμπανέλλα.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό το γεγονός δεν αρέσει καθόλου να μνημονεύεται από τους αντιπάλους αυτής της επιστήμης, ενώ είναι αναγκασμένοι να παραδεχτούν την συνεισφορά αυτών των επιστημόνων σε άλλους τομείς. Μεγάλο σεβασμό στην Αστρολογία έτρεφε και ο γνωστός φυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν. Η βάση της Αστρολογίας είναι ο Νόμος της Συσχέτισης, που υποστηρίζει, ότι όλος ο κόσμος αποτελεί το ενιαίο σύστημα, τα μέρη του οποίου είναι στενότατα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Αρχή, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.

Βάσει αυτού του νόμου, όλος ο Κόσμος υποτάσσεται στους ενιαίους ρυθμούς, ενιαίους κύκλους, που έχουν τις διαφορετικές εκδηλώσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Και τέτοιοι κύκλοι υπάρχουν πάρα πολύ. Μερικοί απ’ αυτούς τους κύκλους άρχισαν από την κτίση του Κόσμου και καθορίζουν την εξέλιξη του Σύμπαντος στο σύνολό του. Σε συσχετισμό με τους άλλους κύκλους αναπτύσσονται οι γεωλογικές διεργασίες, που αλλάζουν το πρόσωπο του πλανήτη.

Οι άλλοι κύκλοι, πιο σύνθετοι, επηρεάζουν την εξέλιξη της ανθρωπότητας, συμβάλλουν στην εμφάνιση και την καταστροφή των πολιτισμών. Και τέλος, οι πιο βραχείς κύκλοι επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Όλη η ζωή μας είναι κυριολεκτικώς διαβρωμένη από όλους αυτούς τους ρυθμούς, τους παγκόσμιους και τους ατομικούς ταυτοχρόνως.

Επ’ αυτού, ο χαρακτήρας της επίδρασής τους σε όλα τα αντικείμενα του κόσμου, οι ιδιαιτερότητες μερικών φάσεων καθορίζονται από τα σημεία του Ζωδιακού, ο συμβολισμός των οποίων είναι πολύ βαθύτερος, απ’ όσο μπορεί να μας φανεί με την πρώτη ματιά. Έτσι, π.χ. σε κάθε κύκλο μπορείς να διακρίνεις τα 12 μέρη η φάσεις, που τα χαρακτηριστικά τους έχουν σχέση με τον ζωδιακό συμβολισμό. Γνωρίζοντας αυτούς τους κύκλους η τουλάχιστον τους βασικούς απ’ αυτά- μπορούμε να καταλάβουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε χρονικής στιγμής, να καταλάβουμε τις βαθύτερες αιτίες των γεγονότων του παρελθόντος και να δώσουμε την πρόγνωση του μέλλοντος.

Οι πλανήτες και τα άστρα χρησιμοποιούνται από την Αστρολογία σαν η πιο παραστατική εικόνα του κόσμου, που μας βοηθά να καταλάβουμε τις παγκόσμιες διαδικασίες και το κυριότερο- να εντοπίσουμε το εύρος της επίδρασής τους στη Γη μας. Υπάρχει η γνώμη, ότι η Αστρολογία μελετά την άμεση επίδραση των πλανητών ως φυσικών σωμάτων επί του ανθρώπου. Μερικοί φυσικοί και αστρονόμοι, μελετώντας τα μεγέθη των διάφορων πλανητών (ιδίως των μακρινών και μικρών) πάνω στα γήινα αντικείμενα, βγάζουν το επιφανειακό συμπέρασμα, ότι η επίδρασή τους είναι αμελητέα μικρή, και μπορεί να παραγνωριστεί και συνεπώς η Αστρολογία μελετά κάτι, που δεν υπάρχει.

Ξεχνούν όμως το γεγονός, ότι οι πλανήτες στην Αστρολογία εξετάζονται περισσότερο σαν δείκτες του Κοσμικού Ρολογιού. Επιδρούν όχι οι καθεαυτού πλανήτες, όχι ο όγκος και η μάζα τους, αλλά οι πλανητικοί κύκλοι και οι αλληλοσυσχετίσεις τους. Και επειδή οι πλανήτες και ο άνθρωπος βρίσκονται υπό την επίδραση των αυτών δυνάμεων του Διαστήματος, πάνω στην βάση της μελέτης της κίνησης των πλανητών, εμείς μπορούμε να μελετήσουμε την γήινη ζωή μας, διότι σε κάθε μας προσωπική στιγμή κρύβεται η σφραγίδα του Γενικού.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum