ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 17:35 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2206
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Του Ρώσου Aστρολόγου Malioutin D. V.

Το σύστημα του Ερμή είναι μια αρχαία και αρκετά γνωστή μέθοδος διόρθωσης της ημερομηνίας γέννησης. Η μοναδικότητα του συστήματος βρίσκεται στο γεγονός, ότι αυτό καθορίζει την αμοιβαία σχέση μεταξύ του ωροσκοπίου της σύλληψης του ανθρώπου και του γενέθλιου ωροσκόπου του. Η σύλληψη, η γέννηση, ο θάνατος και η ενσάρκωση είναι τμήματα ενός κύκλου της μετενσάρκωσης.

Αφού είναι έτσι, τότε γιατί βάσει της αρχής της αναλογίας (μιας από τις μεγάλες επτά αρχές του Ερμή του Τρισμέγιστου) να μην επεκτείνουμε τις καθορισμένες από το σύστημα του Ερμή νομοτέλειες και παραπέρα, μελετώντας την αμοιβαία σχέση μεταξύ των ωροσκόπων της γέννησης και του θανάτου; Βάσει της στιγμής του θανάτου μπορούμε να αποκαταστήσουμε την στιγμή της γέννησης, πράγμα που είναι αναμφίβολα χρήσιμο για τις ιστορικές έρευνες στην αστρολογία (και όχι μόνο), διότι πολύ συχνά η στιγμή του θανάτου είναι γνωστή, ενώ η στιγμή της γέννησης, όχι.

Για έλεγχο της αξιοπιστίας αυτής της μεθόδου είχαν επιλεγεί περίπου 30 ζεύγη χαρτών της γέννησης και του θανάτου ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων, διαφορετικής κοινωνικής θέσης και παράδοσης. Πέραν αυτού, χρησιμοποιήθηκαν χάρτες της στιγμής έναρξης λειτουργίας των πλοίων και των ναυαγίων τους κ.λ.π. Εφαρμόστηκε το σύστημα των οίκων Placidous. Χρησιμοποιήθηκε το Orbis για την σύνδεση της Σελήνης με Asc/Desc 15°.

Κατά την αναλυτική έρευνα η αρχική υπόθεση μερικώς έχει επιβεβαιωθεί. Διαπιστώθηκε, ότι το Asc/Desc του ωροσκόπου θανάτου συχνά συμπίπτει με την γενέθλια Σελήνη (στις 6-7 περιπτώσεις από τις 10), και ποτέ αντιθέτως. Αυτή η νομοτέλεια δεν εξαιρεί και τα άψυχα αντικείμενα, όπως τα πλοία και τα αεροπλάνα. Στο σύγγραμμα του Κέφφερ «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ) έχουν παρουσιαστεί οι 4 κανόνες, βάσει των οποίων μπορείς να καθορίσεις αν το Asc η το Desc θα βρίσκεται σε ένωση με την Σελήνη. Αυτοί οι κανόνες παρατηρούνται στις 7-8 από τις 10 περιπτώσεις.

Ποιανού θέση καταλαμβάνει η Σελήνη στον ωροσκόπο του θανάτου;

Βάζοντας αυτό το ερώτημα, έχω διαπιστώσει άλλη μία ενδιαφέρουσα νομοτέλεια. Προέκυψε, ότι κατά την στιγμή του θανάτου των μεγάλων ανθρώπων η Σελήνη πολύ συχνά βρισκόταν στην θέση του γενέθλιου Ήλιου (π.χ. στον Κρισναμούρτι, στην Ζάν ντ’ Αρκ κτλ). Αυτό σημαίνει, ότι ο θάνατος τους ερχόταν την στιγμή της ατομικής του αρχικής Σελήνης. Την ίδια σύμπτωση έχω παρατηρήσει τρεις φορές πάνω σε δέκα ζεύγη χαρτών. Παρατηρήθηκε επίσης η ένωση της γενέθλιας Σελήνης με το Asc/Desc του χάρτη του θανάτου. Φυσικό ήταν, ότι το επόμενο αντικείμενο της παρατήρησής μου έγινε ο Ήλιος.

Μήπως η θέση του δεν είναι τυχαία;

Πράγματι, στις 7 από τις 10 περιπτώσεις, ο Ήλιος κατά την στιγμή του θανάτου βρισκόταν στο προηγούμενο η στον ίδιο οίκο, το ίδιο όπως και στον χάρτη της γέννησης. Ενίοτε αυτός βρισκόταν στο σημείο, που είναι συμβολικά αντίστοιχο στον οίκο του γενέθλιου χάρτη. Έτσι λοιπόν, εάν ο Ήλιος βρισκόταν στον 4ο οίκο στο γενέθλιο χάρτη, τότε στον χάρτη του θανάτου αυτός θα βρίσκεται το πιθανότερο στον 3, 4 η 5 οίκο. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ας ελέγξουμε μήπως αυτός βρίσκεται στο σημείο του Καρκίνου; (Και το αντίθετο είναι καλό να ελεγχθεί).

Αυτή η συμπεριφορά του Ήλιου είναι χαρακτηριστική για όλους τους ανθρώπους. Από δω προκύπτει, ότι αυτός ο άνθρωπος θα πεθάνει είτε κατά τα μεσάνυχτα, είτε στους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο). Εάν εξετάσουμε όλα τα τρία αντικείμενα, (δηλαδή το Asc/Desc, την Σελήνη και τον Ήλιο) μαζί, τότε θα φανεί καθαρά, ότι αυτά τα τρία αντικείμενα στους χάρτες των μεγάλων ανθρώπων ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Την κίνηση του Ήλιου ακολουθεί η κίνηση της Σελήνης, και την οποία ακολουθεί το Asc/Desc. Αλλά αυτό δεν μοιάζει πια στις αρχικές θέσεις του συστήματος του Ερμή, αλλά έτσι είναι.

Δημιουργείται η εντύπωση, ότι αυτούς τους ανθρώπους τους οδηγεί ο Θεός η το Πνεύμα, το οποίο εμείς βλέπουμε υπό την μορφή του Ήλιου, μετά ακολουθεί η Ψυχή (Σελήνη) και μετά το σώμα (Asc). Επ’ αυτού κατά την στιγμή του θανάτου παρατηρείται ένα είδος «λείανσης». Εξετάζοντας την αντίστοιχη τοποθεσία των άλλων πλανητών στους χάρτες της γέννησης και του θανάτου, έχω προσέξει τον Κρόνο. Είναι ένας πλανήτης, που παραδοσιακά συνδέεται με την μοίρα και τον θάνατο, και ο πλανήτης αυτός επίσης μετακινείται από το ένα χάρτη στον άλλο με την ίδια αρχή (και με την ίδια συχνότητα), όπως και ο Ήλιος (με την διαφορά, ότι δεν τον ακολουθούν οι άλλοι πλανήτες).

Θα παρατηρήσουμε επίσης, ότι στις περιόδους, κατά τις οποίες ο transit Κρόνος κινείται στα δικά του γενέθλια σημεία η στον οίκο (συν 2 μεικτοί οίκοι) πρέπει να τις θεωρούμε κρίσιμες για την ζωή του κάθε ατόμου. Θα σημειώσουμε μια άλλη, την συχνά εμφανίζουσα λεπτομέρεια, που συναντάται στις 8-9 από τις 10 περιπτώσεις. Ο κυβερνήτης Asc/Desc του γενέθλιου χάρτη η ο ισχυρός πλανήτης του 1 οίκου, προέκυψε, ότι συνδέονται με το Asc/Desc του χάρτη του θανάτου.

Π.χ. εάν στον 1 οίκο του γενέθλιου χάρτη υπήρχε ο ισχυρός Ερμής, τότε αυτός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον 1 οίκο του χάρτη του θανάτου. Επ’ αυτού το Asc είτε πέφτει στα σημεία Παρθένου/Διδύμων και ο Ερμής γίνεται συγκυβερνήτης με το Asc, είτε ο ίδιος ο Ερμής κατά την στιγμή του θανάτου βρίσκεται στον πρώτο οίκο.

Πολύ πιο σπάνια ο Ερμής συνδέεται απλά στην όψη με το Asc. Σε ακόμη σπανιότερες περιπτώσεις, όταν ούτε αυτό συμβαίνει, ο κυβερνήτης του πρώτου οίκοι στον χάρτη του θανάτου η συγκυβερνήτης είναι ο πλανήτης κυβερνήτης του γενέθλιου Desc (η πλανήτης του 7 οίκου). Τέλος, ο ίδιος ο Ερμής από το ανωτέρω παράδειγμα, μπορεί να γίνει συγκυβερνήτης του Desc, αναλόγως όπως περιγράφηκε για το Asc, αλλά αυτό παρατηρείται πολύ πιο σπάνια.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον σκοπό του ανθρώπου, αλλά η διαφορά θα είναι, ότι συχνά ο κυβερνήτης του 10 οίκου του χάρτη του θανάτου γίνεται ο πλανήτης- κυβερνήτης του 4 και όχι του 10 οίκου του γενέθλιου χάρτη. Σ’ αυτό υπάρχει μια λογική, διότι ιδίως ο 4 οίκος είναι υπεύθυνος για το περιβάλλον του ανθρώπου την στιγμή της γέννησης και του θανάτου του, όπως και για την ίδια την γέννηση.

Εκείνη την στιγμή, όταν ο σκοπός του ανθρώπου γίνεται η γέννηση (διότι ο υπεύθυνος για την γέννηση κυβερνήτης βρίσκεται στο αποκορύφωμα) έρχεται ο θάνατος, όχι μόνο ο υλικός, αλλά και ο πνευματικός. Ο πνευματικός θάνατος καθρεφτίζει το μέρος της διαδικασίας της μύησης, που επίσης συνδέεται με τον 10 οίκο και με το σημείο του Αιγόκερου, σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση. Έτσι, κατά την στιγμή της διέλευσης του κυβερνήτη του 4 οίκου στον χάρτη της γέννησης από το 10 οίκο δημιουργείται η πιο κρίσιμη κατάσταση, που μπορεί να καταλήξει σε πνευματική μεταλλαγή του ανθρώπου η σε υλικό του θάνατο. (Αυτό συμβαίνει κάθε 24-ωρο σε διάρκεια περίπου 2 ωρών).

Το ίδιο περίπου συμβαίνει, όταν στον 10 οίκο του transit χάρτη βρίσκεται ο κυβερνήτης του 10 οίκου του χάρτη της γέννησης (η συνδεδεμένα μ’ αυτόν σημεία του Ζωδιακού). Μόνο σ’ αυτήν την περίπτωση το βάρος πέφτει στους σκοπούς και τους στόχους του ανθρώπου, που ετέθησαν στην παρούσα ενσάρκωση.
(Ο κυβερνήτης του 4 οίκου του γενέθλιου χάρτη συνδέεται με τον 10 οίκο του χάρτη του θανάτου περίπου στις 6-7 από τις 10 περιπτώσεις). Όλες οι ανωτέρω νομοτέλειες σπάνια συναντούνται μαζί σε ένα ζεύγος των χαρτών, αλλά χωριστά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χάρτη.

Ένα παράδειγμα:

Στον χάρτη της γέννησης και του θανάτου του Κρισναμούρτι μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε την τριπλή ένωση. Αυτός είναι ο χάρτης της γέννησης και του θανάτου του Κρισναμούρτι (γεννήθηκε 11.05.1896, 18:30, πέθανε 16.02.1986, 8:10).

Εικόνα

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum