ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 18:12 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2206
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
και η αστρολογία το βλέπει πολύ πριν συμβεί!


(του Noel Tyl)


Σκεφτείτε την ένταση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μύες που κρατούν τη μικρή - βάρους μερικών μόνο εκατοντάδων γραμμαρίων - καρδιά μας και που την κάνουν να χτυπά 110.000 φορές την ημέρα, στέλνοντας κάθε εικοσιτετράωρο περίπου 7.000 λίτρα αίματος σε όλο μας το σώμα! Και όλα αυτά αυτόματα, χωρίς καν να τα σκεφτούμε εμείς ότι γίνονται! Η ένταση πυροδοτεί και στηρίζει τελικά εδώ μία βασικότατη οργανική λειτουργία.

Σκεφτείτε τη σκελετική και μυϊκή ένταση, που κρατά τα ανθρώπινα όντα όρθια και ενεργή! Σκεφτείτε την αναπτυξιακή ένταση στις ρίζες των φυτών, που τα ωθεί κόντρα στους βράχους να ανυψωθούν και να ανθίσουν στον ήλιο!

Αυτές οι εντάσεις είναι οι πιο αποδοτικές, γιατί εκπληρώνουν ένα σκοπό.

Υπάρχουν πολλά είδη εντάσεων: υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των νέων και των γονιών τους. Αυτές οι εντάσεις καθορίζουν το ποιοι είμαστε, το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας. Στο ξεκίνημα της ζωής μας αναπτύσσουμε κάποια πρότυπα συμπεριφοράς - ένα μίγμα επιθετικών προσωπικών δηλώσεων και προσεκτικών αμυντικών κινήσεων. Τέτοια πρότυπα πρέπει να υπάρχουν και ο τρόπος που τα αφομοιώνουμε δηλώνει το ποιοι είμαστε. Τα συμπλέγματα αυτά επεκτείνονται στη συνέχεια της ενήλικης ζωή μας, υπονομεύοντας την εγγενή αρμονία στις σχέσεις μας, σε προσωπικό επίπεδο γενικά, στην εργασία μας, σε συνάρτηση με τη μελλοντική μας ζωή.

Η ίδια η σεξουαλικότητα είναι γεμάτη ένταση - η φόρτιση και η απελευθέρωσή της - ένταση που καθρεπτίζει ορμονικά ξεσπάσματα και υπαρξιακές ανάγκες.

Στη ζωή υποχρεωνόμαστε διαρκώς να βγάζουμε στο προσκήνιο τον εαυτό μας, να καθορίζουμε το ποιοι είμαστε.. Η ένταση κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Οι υπερβολικές εντάσεις όμως, και οι ανεξέλεγκτες εκείνες, που δε λειτουργούν παραγωγικά, συσσωρεύουν ελλείμματα στο σώμα, στα όργανα και στα συστήματα του.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συστημικά (σε σχέση με τα συστήματα του σώματος μας) και σωματικά (σε σχέση με τα όργανα και τη δομή του σώματος μας) σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την κλιμακούμενη ένταση στη ζωή μας. Κατά βάθος, όμως, αυτή η προσωπική διαδικασία «επικάθεται» πάνω στη γενετική δεξαμενή που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, το πως έτρωγαν και συμπεριφέρονταν αυτοί, πως σχετίζονταν, έζησαν και πέθαναν. Κατά κάποιον τρόπο, στη σημερινή μας ζωή αντιλαλεί συνέχεια ο απόηχος των ασθενειών που υπήρχαν στις οικογένειες καταγωγής μας. Παράλληλα, τα προβλήματα στους γάμους μας σχετίζονται με την ατμόσφαιρα του σπιτιού στο οποίο μεγαλώσαμε, με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εκεί!

Με άλλα λόγια, το ζήτημα δεν είναι αν θα πρέπει να υπάρχει ένταση ή όχι, ή αν θα πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία την ένταση - επειδή η κοινωνία μας μας βομβαρδίζει διαρκώς με επιταγές του τύπου «χαλαρώστε»! Το ουσιαστικό είναι να εκτιμάμε το πόση ένταση υπάρχει και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την ένταση που μας είναι χρήσιμη!!

Είναι αδύνατο να μεγαλώσουμε σωστά αν σε κάποια φάση της ζωής μας δεν αναπτύξουμε ένταση στη σχέση μας με τους γονείς μας. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το να μη βιώσουμε την ένταση αυτή σαν «κατάρα», αλλά να τη βάλουμε σε προοπτική και να αναγνωρίσουμε σε αυτήν τον δραματικά δυσλειτουργικό της ή τον υποστηρικτικό της - για την προσωπική μας ανάπτυξη - χαρακτήρα! [Αυτό είναι περίπου και το νόημα της ψυχοθεραπείας]. Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι επαναλαμβάνουμε στις σχέσεις μας τα ίδια λάθη που μας κληροδότησε η σχέση μας με τους γονείς μας; Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη διέξοδο, διοχετεύοντας τα ενδιαφέροντα μας, τις ανάγκες μας, τις συμπεριφορές μας στη δουλειά μας, έτσι ώστε να αισθανόμαστε σημαντικοί; Αυτές είναι ερωτήσεις - κλειδιά, και όταν η απάντηση σε αυτές είναι δύσκολη ή δεν ανιχνεύεται πουθενά στον ορίζοντα τότε η υγεία μας είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να υπονομεύεται!

Η αστρολογία μπορεί να δει το δράμα

Η αστρολογία είναι μία θαυματουργή ανακάλυψη: οι σχηματισμοί που παίρνουν οι πλανήτες τη στιγμή (και στον τόπο) της γέννησης μας προεικάζουν - με ένα γοητευτικό τρόπο - το πρότυπο ανάπτυξης ολόκληρης της ζωής που θα κάνουμε πάνω στη γη! Τα σύμβολα και οι παράμετροι της αστρολογίας φανερώνουν την ύπαρξη σύνθετων αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις ανάγκες μας και στον τρόπο ικανοποίησης τους, στη σχέση μας με τους γονείς μας στα πρώτα μας χρόνια, στις προδιαγραφές που θέτουμε στις σχέσεις μας, στις προσδοκίες που έχουμε στον επαγγελματικό τομέα, στον τρόπο που επιδιώκουμε να εκπληρωθούμε σαν άνθρωποι κ.ο.κ.

Τα σύμβολα της αστρολογίας αφορούν σε διαφορετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος και προσδιορίζουν σαφή και συγκεκριμένα διαδραστικά συστήματα. Όταν ανιχνεύουμε φόρτιση στο άτομο, που σχετίζεται με συγκεκριμένα σύμβολα, τότε ξέρουμε ότι θα προκύψει ένταση (μακροπρόθεσμα χρήσιμη για την εξέλιξη του ατόμου) σε αυτόν ή σε εκείνον τον τομέα της ζωής του - αλλά ΕΠΙΣΗΣ και σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματος του! Όταν η ένταση δεν αφομοιώνεται κατάλληλα, όταν το άτομο απογοητεύεται συνέχεια και επιβαρύνεται όλο και περισσότερο, τότε είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσει το άτομο «συστημικά» και σωματικά, με τον τρόπο μάλιστα που υποδεικνύει το ιδιαίτερο αστρολογικό του «αποτύπωμα»! Όταν μια ζωή συσσωρευμένων αναπτυξιακών ελλειμμάτων (τα οποία δεν έχουν διαχειριστεί σωστά και στα οποία δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές απαντήσεις) αρχίζει να συγκλίνει με τη διαδικασία γήρανσης, η κατάρρευση της υγείας του ατόμου μπορεί να θεωρείται επικείμενη.

Μάικλ Τζάκσον [29 Αυγούστου ..1958, στις 11:53 μμ. CDT στο Gary, Ινδιάνα ΗΠΑ]. Ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια κάτω από τεράστια πίεση, εξαιτίας των περίπλοκων οικονομικών συμφωνιών που έχει συνάψει με τη δισκογραφική του εταιρεία Sony. Η καριέρα του φθίνει διαρκώς, ενώ τον έχουν στιγματίσει ανεπανόρθωτα οι κατηγορίες παιδεραστίας. Η αστρολογία είχε δει ξεκάθαρα, εδώ και πολλά χρόνια, αυτά τα προβλήματα να εφορμούν ολοταχώς πάνω στον Μάικλ!

Η πίεση απέναντι του ήταν αδυσώπητη, και μόλις πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάικλ Τζάκσον - αυτή η φοβερή, αν θέλετε, χορευτική μηχανή - πάσχει από φρικτούς πόνους στη μέση! Στην αστρολογία, ο πλανήτης Αφροδίτη και ο Ζυγός «κυβερνούν» την κάτω μεριά της πλάτης - την οσφυϊκή περιοχή στο ύψος της ζώνης μας, όπου εκδηλώνονται οι περισσότερες ασθένειες της μέσης. Στο ωροσκόπιό του, τα αποτυπώματα της Αφροδίτης και του Ζυγού τονίζονται ιδιαίτερα. Ο «χάρτης» του δηλώνει ότι αυτή είναι μία αδύναμη περιοχή, στην οποία η υγεία του Μάικλ Τζάκσον είναι πιθανό να καταρρεύσει, και όντως αυτό συνέβη. Υπάρχουν και άλλα σημεία, αλλά ας αρκεστούμε εδώ να πούμε ότι αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Μπρουκ Σίλντς [31 Μαΐου 1965, στη 1:45 μμ. EDT, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης]. Η Σίλντς έχει μόλις αρχίσει να βγαίνει από μία ταραχώδη περίοδο, με έντονες μέσα της τις αναμνήσεις της μάνας της, που για πολλά χρόνια την είχε «υποδουλώσει» στο ρόλο του παιδιού θαύματος - μοντέλου. Παράλληλα, η Μπρουκ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθεια της να γεννήσει ένα παιδί, με επανειλημμένες προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης που κατέληγαν σε αποτυχία, με βαριά κατάθλιψη και έντονες σκέψεις αυτοκτονίας. Στην αστρολογία, η Σελήνη και οι Δεσμοί της αντιπροσωπεύουν τη μητέρα, και στο ωροσκόπιο της Μπρουκ συσσωρεύεται πολύ ένταση ακριβώς πάνω σε αυτά τα 2 στοιχεία. Μιλάμε για μεγάλο βαθμό έντασης, τόσο μεγάλο που η Μπρουκ άρχισε τον αγώνα ανεξαρτοποίησης από τη μητέρα της ήδη από τα έξι της! Ο Ερμής και τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου, όπως και ο Τρίτος Οίκος και ο Κρόνος, είναι οι βασικές αστρολογικές ενδείξεις της κατάθλιψης. Ο Πέμπτος και ο Όγδοος Οίκος είναι οι ενδείξεις της σεξουαλικότητας και της γονιμότητας. Όλα αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, είναι έντονα ενεργοποιημένα στο ωροσκόπιό της. Τέλος, οι ισχυρές τάσεις αυτοκτονίας που είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια είναι αξιοζήλευτα προφανείς μέσω μιας τεχνικής που οι αστρολόγοι γνωρίζουν σαν «αποπροσανατολισμό γωνιακής εστίασης» - στην περίπτωση της Μπρουκ εξαιτίας του Πλούτωνα.

Νέλσον Μαντέλα [18 Ιουλίου ..1918 στις 2:54 μμ. EET στην Umtata, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία]. Ο Μαντέλα αναπτύσσει στο ωροσκόπιό του ιδιαίτερα επαναστατικές τάσεις, αλλά υπάρχουν και ενδείξεις κλονισμού στη ζωή του. Ενώ οι ηγετικές του ικανότητες επικράτησαν τελικά των όποιων τάσεων «εγκλεισμού», η υπερβολική ένταση που βιώνει αντανακλάται πίσω στο σώμα, απειλώντας να το βλάψει. Οι προβληματικές περιοχές για το Μαντέλα - όπου το σώμα του είναι πιο πιθανό να καταρρεύσει - περιλαμβάνουν τα μάτια του, τον προστατικό αδένα, το έντερο και το συκώτι. Είναι ευρέως γνωστό ότι αυτός ο οραματικός ηγέτης υπέφερε πολύ από τα μάτια του, κατά τη διάρκεια του ενός τετάρτου του αιώνα που βρισκόταν στη φυλακή και υπό περιορισμό [ένταση στη Σελήνη του, στο Δωδέκατο Οίκο του]. Και με τα μεγάλα οικογενειακά προβλήματά που αντιμετωπίζει, η υγεία του αναμένεται να προσβληθεί ακόμη περισσότερο.

Πάπας Βενέδικτος XVI [16 Απριλίου 1927, 4:15 πμ. CET στο Marktl, Γερμανία]. Ο καινούργιος Πάπας έχει ένα αστρολογικό προφίλ που μας βάζει αμέσως σε υποψία για ένα πιθανό δεύτερο εγκεφαλικό (το πρώτο τον είχε χτυπήσει το 1991), κάπου μέσα στο 2007, τον Μάρτιο - Απρίλιο. Έχουμε ήδη ακούσει ιστορίες που διέδιδαν ότι ο πρώην καρδινάλιος Ratzinger δεν ήθελε να γίνει Πάπας. Ειδικά ο αδελφός του εκφράζει μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο ο Πάπας θα μπορέσει να αντέξει την πίεση, την «εξελικτική» αυτή ένταση στην οποία βρέθηκε αναλαμβάνοντας τα καινούργια του καθήκοντα.

Λίγοι αστρολόγοι είναι ταυτόχρονα και γιατροί - και ένας από αυτούς είμαι και εγώ - αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα από τόσους αιώνες έρευνας και εκσυγχρονισμού της ιατρικής μπορεί πλέον να τεθεί σα μία σοβαρή πρόταση στο «τραπέζι» η απεικόνιση των πιθανών συστημικών και σωματικών αδυναμιών των ανθρώπων μέσα από τη μελέτη του «χάρτη» τους. Με αυτόν τον τρόπο, η αστρολογία θα γίνει ένας πολύτιμος αρωγός στην ιατρική διάγνωση, χάρη στις ικανότητες της να διαβλέπει έγκαιρα και πολύ πριν εκδηλωθούν τις όποιες πιθανές δυσλειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η αστρολογία απευθύνει έκκληση στην ιατρική κοινότητα, να τη σπουδάσει βαθύτερα. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και γι’ αυτό η αστρολογία βοηθά να σώσουμε ζωές! -

(ο Νoel Tyl θεωρείται σαν ένα από τα πιο δυνατά μυαλά της σύγχρονης Αστρολογίας. Πολυγραφότατος συγγραφέας έχει γράψει 32 βιβλία, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα Αστρολογικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Το 2001 ήταν προσκαλεσμένος στο διεθνές Αστρολογικό συνέδριο «ΑστροΜύκονος» που διοργάνωσαν ο Θωμάς Γαζής και η Μάρω Ιωαννίδου.

Ο δικτυακός τόπος του Νoel Tyl είναι ο http://www.noeltyl.com ).

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum