ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΤΑΝΩΝ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ" ΟΥΡΑΝΟΥ - ΠΛΟΥΤΩΝΑ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2012 15:56 
Χωρίς σύνδεση
Αστεροειδής
Αστεροειδής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 24 Αύγ 2012 13:27
Δημοσιεύσεις: 13
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΤΑΝΩΝ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ" ΟΥΡΑΝΟΥ - ΠΛΟΥΤΩΝΑ!

Εικόνα

("Ο Προμηθέας φέρνει τη φωτιά στους ανθρώπους" - Heinrich Fueger)

(του Θωμά Γαζή)

Οι πόλεμοι ανάμεσα στους Τιτάνες δε λαμβάνουν χώρα μόνο στα βιβλία της Ελληνικής μυθολογίας. Κυριολεκτικά μία Τιτανομαχία συμβαίνει τώρα πάνω από τα κεφάλια μας, καθώς ο πλανήτης Ουρανός σχηματίζει μία (πολυετή) δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον πλανήτη Πλούτωνα! Εμείς - αδύναμοι θεατές - παρακολουθούμε την κολοσσιαία αυτή μονομαχία, νοιώθοντας ανησυχία για τα κοσμικά παλιρροϊκά κύματα που ξεσηκώνουν οι δύο αυτοί πλανήτες.

Οι επιπτώσεις της συγκεκριμένης όψης τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα είναι τεράστιες! Θα επεκταθούν πολύ πέρα ​​από τη σημερινή δεκαετία του 2010 (η οποία θα μνημονεύεται αστρολογικά σαν «η δεκαετία του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα») και θα αντηχήσουν στις αμέσως επόμενες γενιές! Γι' αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημα αυτής της θρυλικής μάχης και να δούμε το τι επιφυλλάσσουν σε μας τους ανθρώπους οι δύο αυτοί Τιτάνες!

Οι αντίπαλοι

Ο καλύτερος και συντομότερος "δρόμος" για να κατανοήσει κάποιος τα αστρολογικά αρχέτυπα είναι να διαβάσει ελληνική μυθολογία. Όσο εμβαθύνει κανείς σε αυτήν τόσο πιο ξεκάθαρα και σαφή του γίνονται τα αρχέτυπα - ενώ διευρύνεται και η ικανότητα του να ερμηνεύει τα αστρολογικά στοιχεία.

Για να ακριβολογούμε, ο Πλούτωνας στη μυθολογία δεν είναι Τιτάνας αλλά Ολύμπιος θεός (βλοσυρός βέβαια, σα θεός του Κάτω Κόσμου). Ούτε ο Ουρανός είναι Τιτάνας, αλλά ένα από τα αρχέγονα "στοιχεία - θεοί" από τα οποία δημιουργήθηκαν οι γήινες διαστάσεις μας. Η θεότητα Ουρανός δε φαίνεται από τη μυθολογία να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον πλανήτη Ουρανό (και με τις ιδιότητες που αποδίδουμε σε αυτόν τον πλανήτη σήμερα). Υπάρχει όμως ένας αυθεντικός Τιτάνας που μοιράζεται πληθώρα χαρακτηριστικών με τον πλανήτη Ουρανό (και με το ζώδιο του Υδροχόου) και αυτός είναι ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ!

Ο Προμηθέας λοιπόν είναι ένας Τιτάνας. Οι Τιτάνες είναι αρχέγονες θεότητες "δεύτερης γενιάς". Αυτό σημαίνει ότι είναι κάπως λιγότερο αρχέγονες και «αρχετυπικές» από τους γονείς τους και ότι είναι περισσότερο συμβατές με τις γήινες διαστάσεις μας (γι' αυτό και πιο μυώδεις, σθεναρές και "τιτάνειες" στην εμφάνιση)! Ο Προμηθέας (το όνομά του σημαίνει «πρόβλεψη» στα αρχαία ελληνικά) ήταν ο σοφότερος των Τιτάνων και μπορούσε να προβλέπει το μέλλον (πόσο πρέπον αυτό σε μία ουρανο - Υδροχοίστικη οντότητα). Κατάφερε και έγινε φίλος (άλλο Υδροχοίστικο στοιχείο αυτό) με τον πατέρα των Ολύμπιων θεών το Δία, ο οποίος του ανέθεσε το καθήκον να δημιουργήσει - μαζί με τον μάλλον ανάλαφρου χαρακτήρα αδελφό του Επιμηθέα - ζωντανά πλάσματα στη Γη!

Κάπως βιαστικά ο Επιμηθέας ξεκίνησε να δημιουργεί ζώα, προικίζοντας το κάθε είδος και με ένα διαφορετικό πλεονέκτημα (κοφτερά δόντια, μεγάλα νύχια, κοκκάλινη πανοπλία, φτερά για να πετάνε κλπ.). Όταν έφτασε όμως στην οντότητα που προοριζόταν να γίνει ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι είχε μοιράσει όλα τα "πλεονέκτημα" και δεν του είχε απομείνει κανένα. Αν όμως το εύθραυστο αυτό πλάσμα έμενε χωρίς κανένα «όπλο» θα αφανιζόταν γρήγορα! Ευτυχώς παρενέβη ο Προμηθέας - ο οποίος είχε δείξει από την αρχή μεγάλη αδυναμία στο συγκεκριμένο ον. Ο Προμηθέας έφτιαξε τους ανθρώπους κατ' εικόνα των θεών και τους προίκισε με το καλύτερο "όπλο": τη λογική!

Ο Δίας εξοργίστηκε από αυτή την πρωτοβουλία του Προμηθέα! Για να διατηρήσει τις αποστάσεις ανάμεσα στους θεούς και στους ανθρώπους (που ο Προμηθέας πήγε να εκμηδενίσει), εξαπέλυσε πάνω στην ανθρωπότητα όλα τα δεινά. Οι άνθρωποι υπέφεραν τρομακτικά μέσα στο σκοτάδι, το κρύο και τη δυστυχία. Και πάλι όμως ήρθε σα σωτήρας τους ο Προμηθέας! Έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έφερε στους ανθρώπους, παρέχοντας τους ζεστασιά, "Φως" και ενέργεια. Αυτή τη φορά ο Δίας τιμώρησε πολύ αυστηρά τον Προμηθέα (τον έδεσε στο όρος Καύκασο και έβαλε έναν αητό να πηγαίνει κάθε μέρα και να τρώει το - αιώνια αναγεννούμενο όμως - συκώτι του)!

Ποιο μήνυμα μας στέλνει αυτός ο μύθος; Ότι ο Προμηθέας - Ουρανός είναι "τρελά ερωτευμένος" με τους ανθρώπους, ότι είναι ο υπέρτατος ανθρωπιστής! Θέλει εμάς τους ανθρώπους να είμαστε ανώτερες οντότητες και όχι ζώα, να μη κινούμαστε στο σκοτάδι , να μη στερούμαστε τα αγαθά που απολαμβάνουν οι θεοί, να έχουμε δικαιώματα. Το μεγαλύτερο ίσως μυστικό του Προμηθέα είναι ότι μας δημιούργησε καθ' ομοίωση του, ότι είμαστε κατά κάποιο τρόπο δικά του "μέλη"! Μας θεωρεί σχεδόν ίσους μαζί του, ένα είδος αδελφών. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο αφοσιωμένος σε εμάς τους ανθρώπους, γι' αυτό και προσπαθεί διαρκώς να μας ελευθερώσει από τη ζωώδη μας φύση, να μας σηκώσει από το "βούρκο", να μας αφυπνίσει και να μας "φωτίσει"!

Ο Πλούτωνας από την άλλη δεν είναι και τόσο φίλος μας. Σα θεός του κάτω κόσμου (ο "Άδης" στην ελληνική μυθολογία) είναι φίλος μόνο της ψυχής μας - του πιο σκοτεινού και "αδιαφοροποίητου" μέρους μας δηλαδή. Δεν τον ενδιαφέρει ο επί της Γης βίος μας, το αν υπήρξαμε καλοί, κακοί, φωτισμένοι ή ανόητοι - αρκεί να του παραδώσουμε την ψυχή μας τη στιγμή που θα φύγουμε από αυτή τη ζωή. Έτσι, στην πραγματικότητα γίνεται φίλος μας από το θάνατο μας και έπειτα! Ο Πλούτωνας αδιαφορεί για τα μεμονωμένα άτομα, για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, για τις προσωπικές μας ιστορίες, για τα βάσανα μας κ.λ.π. Γι' αυτόν οι άνθρωποι είναι σημαντικοί μόνο σα "μάζα", σαν "όχλος"! Στα μεμονωμένα άτομα είναι ικανός να δείξει ένα απίστευτα σκληρό πρόσωπο.

Βλέπετε, ο Πλούτωνας θριαμβεύει στη διάρκεια των μεγάλων πολέμων, των καταστροφών, των επιδημιών κλπ! Το βασίλειο του πλημμυρίζει τότε με ανθρώπινες ψυχές. Επιπλέον, σε τέτοιες καταστάσεις τα ασθενέστερα άτομα, αυτά που φέρουν μέσα τους ένα ευάλωτο DNA, εξολοθρεύονται μαζικά και αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα στο σύνολο της ενισχύεται, δυναμώνει και "καθαρίζει" - μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή σαν "η επιβίωση του ισχυροτέρου"! O Πλούτωνας τις λατρεύει αυτού του είδους τις "καθάρσεις"!

Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τα χρήματα, με τα πάρα πολλά χρήματα! Δεν είναι τυχαίο που στα ελληνικά το όνομα Πλούτων συγγενεύει ηχητικά με τη λέξη "Πλούτος"! Το χρήμα έρχεται στον Πλούτωνα πανεύκολα και σε τεράστιες ποσότητες - μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των αναρίθμητων νεκρών τα προσπορίζεται αυτός!

Ο αγώνας!

Έχουμε λοιπόν στις μέρες μας τους δύο αυτούς "Τιτάνες" να σχηματίζουν μία σκληρότατη όψη τετραγώνου μεταξύ τους. Η πλανητική όψη τετραγώνου είναι δύσκολη από μόνη της αλλά εδώ μπαίνουν και άλλοι παράγοντες που οξύνουν έτι περαιτέρω τα πράγματα:

1) Τα ζώδια στα οποία βρίσκονται οι δύο αυτοί Τιτάνες (Κριός - Αιγόκερος) είναι αμφότερα "Παρορμητικά". Από τη φύση τους τείνουν στο να ξεκινούν με μεγάλη ορμή πράγματα και καταστάσεις. Αυτό σημαίνει όμως ότι από τη στιγμή που ο Ουρανός και ο Πλούτωνας βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης εδώ - λόγω της δυσαρμονικής όψης τετραγώνου που σχηματίζουν - η μεταξύ τους σύγκρουση είναι εξαιρετικά βίαιη!

2) Ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό (στο ζώδιο που κυβερνάει ο Άρης) ενώ ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερο (στο ζώδιο εκείνο όπου έχει "έξαρση" ο Άρης)! Ο Άρης όμως είναι ο θεός του πολέμου και η έντονη παρουσία του σε αυτό το σχηματισμό μας βάζει σε σκέψεις.

3) Η έντονη "πόλωση" που υπάρχει στο συγκεκριμένο σχηματισμό: ο Ουρανός είναι ένας "αρσενικός" πλανήτης και βρίσκεται μέσα σε ένα ("μπρουτάλ" θα λέγαμε) "αρσενικό" ζώδιο (στον Κριό), ενώ ο Πλούτωνας είναι ένας "θηλυκός" πλανήτης και βρίσκεται μέσα σε ένα "θηλυκό" ζώδιο (στον Αιγόκερο)! Όπου υπάρχει έντονη πόλωση αναπτύσσονται εξαιρετικά εύφλεκτες καταστάσεις!

4) Ένας άλλος "επιβαρυντικός" παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο Ουρανός - στο συγκεκριμένο πλανητικό σχηματισμό - βρίσκεται σε "αύξουσα φάση πρώτου τετάρτου" σε σχέση με τον Πλούτωνα (σκεφθείτε τη Σελήνη σε φάση πρώτου τετάρτου σε σχέση με τον Ήλιο). Στις αύξουσες φάσεις τους οι πλανήτες απελευθερώνουν τις πιο ισχυρές ενέργειες.

Υπάρχει ένα ακόμη κρίσιμο γεγονός: ο Πλούτωνας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει στο «Ζενίθ του Κόσμου" - το οποίο στο ζωδιακό κύκλο αντιπροσωπεύεται από το ζώδιο του Αιγόκερο (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου που εξηγεί αυτή την έννοια εδώ )! Κάθε "κοινωνικός - συλλογικός" πλανήτης που στέκεται στο "Ζενίθ του Κόσμου" υπαγορεύει το "πνεύμα" που θα επικρατήσει στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί! Και δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο "εξυψωμένος" πλανήτης τώρα (και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον μέχρι το 2023 - αν και το 2018 θα έρθει να σταθεί δίπλα του και ο Κρόνος) είναι το πνεύμα του Πλούτωνα που κυριαρχεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο! Όπως είπαμε πριν, ο Πλούτωνας είναι ένας σκοτεινός, υπόγειος, αδίστακτος, ιδιαίτερα μετασχηματιστικός πλανήτης που αγαπά τους ισχυρούς και "επιτήδειους" ανθρώπους και ευνοεί την πλουτοκρατία (ενώ περιφρονεί τους αδύναμους και τους φτωχούς).

Με το "σκοτεινό" και "διαβολικό" Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στο "Ζενίθ" της ανθρωπότητας οι κάθε μορφής εξουσίες φαίνονται πιο «σκοτεινές» και μοχθηρές από ποτέ! Γενικά οι κυβερνήσεις μας (οι οποίες αστρολογικά αντιπροσωπεύονται από το ζώδιο του Αιγόκερου) δείχνουν να λειτουργούν με έναν όλο και πιο διεφθαρμένο και παράλογο τρόπο, φθάνοντας - φαινομενικά - ακόμη και στο να συνωμοτούν εναντίον μας (υποτίθεται ότι μας "ψεκάζουν" με χημικά, μας προτρέπουν να κάνουμε άχρηστα εμβόλια που περιέχουν τοξικές ουσίες κλπ.) Η αίσθηση αυτή της συνομωτικής σκληρότητας από την πλευρά των εξουσιών θα επιδεινωθεί στο 2012, καθώς ο Κρόνος θα μπει στο ζώδιο του Σκορπιού (και θα σχηματίσει μια "αμοιβαία υποδοχή" με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο - υποδοχή που προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να την κατατάξουμε στις εξαιρετικά δύσκολες εκείνες).

Και δεν είναι μόνο ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ο ένοχος αυτού του μίνι "Μεσαίωνα" στον οποίο μπαίνουμε. Θα πρέπει να κατηγορήσουμε και την όψη τετραγώνου Πλούτωνα - Ουρανού. Λόγω αυτής της όψης ο Πλούτωνας παλεύει σκληρά και "βρώμικα" τον Ουρανό, πετώντας τον συχνά στο έδαφος και εξουδετερώνοντας έτσι τις «προμηθεικές» του, ανθρωπιστικές, αφυπνιστικές ενέργειες - σε τέτοιο βαθμό που οι ενέργειες αυτές μερικές φορές μοιάζει να λείπουν παντελώς στο σημερινό μας κόσμο! Όμως και ο Ουρανός / Προμηθέας είναι δυνατός θεός και έτσι σύντομα ανακτά τις αισθήσεις του​​, σηκώνεται στα πόδια του και επιτίθεται στον Πλούτωνα (μέσω των διαμαρτυριών στους δρόμους και στις πλατείες που διοργανώνουν οι "αγανακτισμένοι"). Ποιος από τους δυο Τιτάνες θα κερδίσει άραγε;

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum