ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ: ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 16:34 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2181
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

(της Μάρως Ιωαννίδου)

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΡΙΟΣ

Εξωστρεφές, ζωηρό και ατίθασο, το παιδί Κριός σίγουρα ξεχωρίζει. Του αρέσει να είναι ο αρχηγός στις παρέες του, στο σχολείο του και στο παιχνίδι. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως θέληση, τόλμη και πειθώ, έχει την τάση να παίρνει πρωτοβουλίες και να έρχεται πάντα πρώτο. Έχει κλίση στον αθλητισμό, στη γυμναστική και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί δυναμισμό και ενεργητικότητα. Διαθέτει μία δυνατή προσωπικότητα, αγαπάει την πρόοδο και ζητάει την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων. Δύσκολα, όμως, ακούει τους μεγαλύτερους του και πολλές φορές γίνεται ξεροκέφαλο, οξύθυμο και νευρικό. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τις ικανότητές του, που θα το αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί και δεν θα το καταπιέσει.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΑΥΡΟΣ

Το παιδί Ταύρος είναι γενικά ένα παιδί ήσυχο, φιλότιμο και προσγειωμένο. Αγαπάει την ηρεμία, δεν βιάζεται και κινείται συνήθως με αργούς ρυθμούς. Σαν γνήσιος αντιπρόσωπος της Αφροδίτης έχει κλίση στις καλές τέχνες, στο τραγούδι, στη ζωγραφική κ.λ.π. Από τη φύση του διαθέτει γλυκύτητα, γοητεία και έναν έντονο μαγνητισμό. Του αρέσει η άνετη ζωή, τα ωραία παιχνίδια και το καλό φαγητό. Συνήθως ζητάει σιγουριά και ασφάλεια γύρω του και δένεται εύκολα με τα πράγματά του. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει απαιτητικό και η αδυναμία του στα γλυκά και στις λιχουδιές να του προξενήσουν προβλήματα πάχους. Το ιδανικό σχολείο για ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα του, που δεν θα το ζορίσει και που θα του δώσει τις σωστές βάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΔΥΜΟΙ

Κάτω από την επήρεια του Ερμή, του πλανήτη της νόησης και της επικοινωνίας, το παιδί Δίδυμοι ξεχωρίζει συνήθως για την εξυπνάδα του, την ευελιξία του και την κοινωνικότητά του. Διαθέτει από τη φύση του ζωντάνια, περιέργεια και ευστροφία και έχει κλίση στις ξένες γλώσσες, στο γράψιμο, στα μαθηματικά κ.λ.π. Αγαπάει τις εκδρομές, τα ταξίδια, τα βιβλία, τα πνευματικά παιχνίδια και έχει πολλούς φίλους και ενδιαφέροντα. Του αρέσουν οι εκπλήξεις, οι φάρσες και ενθουσιάζεται εύκολα με κάθε τι διαφορετικό και καινούργιο. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να αλλάζει ξαφνικά διαθέσεις και να βαρεθεί γρήγορα. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αναπτύξει τα πνευματικά του χαρίσματα και που θα το αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τρυφερό, ευαίσθητο και συναισθηματικό, το παιδί Καρκίνος αγαπιέται για την ευγένειά του, την καλοσύνη του και τη γλυκύτητά του. Από τη φύση του έχει την τάση να δένεται με το σπίτι του και την οικογένειά του (ιδιαίτερα με τη μητέρα του) και έχει ανάγκη από ασφάλεια, σιγουριά και προστασία. Προτιμάει συνήθως ένα ήρεμο περιβάλλον για να παίξει, να διαβάσει και να δημιουργήσει. Διαθέτει πλούσια φαντασία, διαίσθηση, ένα γερό μνημονικό και έχει κλίση στην ιστορία, στη φιλολογία και στις κλασικές επιστήμες. Μερικές φορές, μπορεί να γίνει ανασφαλές, ντροπαλό και να κλειστεί στον εαυτό του. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα του δώσει ζεστασιά, που θα το κάνει να νιώσει σαν στο σπίτι του και που θα το βοηθήσει να γίνει πιο εξωστρεφές, τολμηρό και θαρραλέο.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΩΝ

Δημιουργικό, εξωστρεφές και ενεργητικό, το παιδί Λέων συνήθως δεν περνά απαρατήρητο. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά ταλέντα, όπως η καλλιτεχνία, η έκφραση, η γυμναστική, ο αθλητισμός κ.λ.π. έχει την τάση να πρωταγωνιστεί και να κλέβει την παράσταση στις παρέες του, στο σχολείο του και στο παιχνίδι. Διαθέτει θέληση, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και μία ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένα παιδί τίμιο και καλόκαρδο, που ξέρει να συγχωρεί. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει εγωκεντρικό και απόλυτο και η ανάγκη του για προβολή να του δημιουργήσει ζήλιες και αντιπάθειες. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να καλλιεργήσει τις κλίσεις του και τα ταλέντα του, να του δώσει ευκαιρίες να λάμψει στην τάξη του και να διακριθεί στον τομέα του.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το παιδί Παρθένος είναι ένα έξυπνο, σεμνό και διακριτικό παιδί. Αγαπάει την τάξη, την καθαριότητα και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η ευστροφία, η φιλοτιμία και η εργατικότητα, κερδίζει εύκολα τους άλλους με την καλοσύνη του, την προθυμία του και την εξυπηρετικότητά του. Του αρέσουν τα πνευματικά παιχνίδια, οι κατασκευές και οι εφευρέσεις και έχει κλίση στις θετικές επιστήμες. Διαθέτει αναλυτικό μυαλό και άριστες οργανωτικές ικανότητες. Δεν αντέχει την αυστηρή κριτική και πολλές φορές η υπερβολική πίεση μπορεί να το αγχώσει και να το αποδιοργανώσει. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί ίνα αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τις νοητικές του ικανότητες, που θα το ενθαρρύνει και που θα το κάνει πιο εξωστρεφές και θαρραλέο.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΥΓΟΣ

Σαν γνήσιος εκπρόσωπος της Αφροδίτης, το παιδί Ζυγός είναι ένα χαριτωμένο, κοινωνικό και γλυκομίλητο παιδί. Κερδίζει γρήγορα τους άλλους και έχει κλίση στη μουσική, στη ζωγραφική, στο χορό και στο τραγούδι. Από τη φύση του διαθέτει ευγένεια, διπλωματία και έναν έντονο μαγνητισμό. Αγαπάει την ομορφιά, την αισθητική, τα ωραία πράγματα και συνήθως επιδιώκει την ισορροπία και την αρμονία στο περιβάλλον του. Είναι ένα παιδί τρυφερό, εκδηλωτικό και συνεργάσιμο. Του αρέσει να βρίσκεται με κόσμο και κάνει εύκολα φίλους. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει αναποφάσιστο και να δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλίες. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και που θα το κάνει πιο δυναμικό και αποφασιστικό.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γεμάτο με πλούσια συναισθήματα, το παιδί Σκορπιός συνήθως ξεχωρίζει για τη σωστή του κρίση, την ψυχραιμία του και την οξυδέρκειά του. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η διαίσθηση, η φαντασία και η αναλυτική σκέψη έχει την τάση να δένεται με αυτούς που αγαπάει και συνήθως δεν ξεχνάει αν κάποιος το πειράξει ή του κάνει κακό. Έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και το τραβάει κάθε τι παράξενο και μυστηριώδες. Διαθέτει αντοχή, λογική, γερό ψυχισμό και ξέρει καλά να ψυχολογεί τους άλλους. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει εσωστρεφές, επιφυλακτικό και καχύποπτο. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τα πλούσια ψυχικά του προσόντα, που θα του δώσει ζεστασιά και που θα το κάνει πιο αυθόρμητο και κοινωνικό.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο μικρός Τοξότης είναι γενικά ένα εξωστρεφές, ζωντανό και κεφάτο παιδί. Σαν γνήσιος εκπρόσωπος του επεκτατικού και ευεργετικού πλανήτη Δία, συνήθως κερδίζει τους άλλους με την ευγενική του φύση, το χιούμορ του και την αισιοδοξία του. Διαθέτει εξυπνάδα, ευελιξία και εφευρετικότητα και έχει κλίση στις ξένες γλώσσες, στον αθλητισμό και στις κλασικές επιστήμες. Αγαπάει τα ταξίδια, την περιπέτεια, τη διασκέδαση και του αρέσει να νιώθει ελεύθερο. Είναι ένα παιδί πρόσχαρο, ευγενικό και καλόκαρδο που ξέρει να συγχωρεί. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει ανυπάκουο, επιπόλαιο και αδιάφορο. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι το προοδευτικό εκείνο, που θα του εξασφαλίσει ελεύθερες συνθήκες για να σκέπτεται και να κινείται αλλά ταυτόχρονα και που θα του μάθει να είναι επιμελές και υπεύθυνο.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το παιδί Αιγόκερως είναι ένα σοβαρό, προσγειωμένο και φιλότιμο παιδί. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως, η εργατικότητα, η τιμιότητα και η υπευθυνότητα, από μικρό δείχνει ώριμο, συνετό και μυαλωμένο. Αγαπάει την τάξη, την οργάνωση, τον προγραμματισμό και έχει κλίση στις κατασκευές, στα μαθηματικά και στις οικονομικές επιστήμες. Διαθέτει εξυπνάδα, ψυχραιμία, σωστή κρίση και αφοσιώνεται στα πράγματα που το ενδιαφέρουν πραγματικά. Είναι ένα παιδί ώριμο, φιλόδοξο, πειθαρχημένο, που βάζει υψηλούς στόχους στη ζωή του. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει στενοκέφαλο, απαιτητικό και να κλειστεί στον εαυτό του. Το ιδανικό σχολείο που του ταιριάζει είναι αυτό που θα του δώσει τα μέσα για να αποδείξει τις ικανότητες του και που θα έχει πρακτικό παρά θεωρητικό χαρακτήρα.

TO ΠΑΙΔΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, τον πλανήτη της πρωτοτυπίας και της εφευρετικότητας το παιδί Υδροχόος είναι ένα έξυπνο, φιλικό και ανεξάρτητο παιδί. Γεννημένο με πολλά χαρίσματα, όπως η υψηλή αντίληψη για τα πράγματα, η διορατικότητα και ο ανθρωπισμός, έχει την τάση να κάνει εύκολα παρέες και να βοηθάει τους άλλους. Διαθέτει ζωντάνια, αυθεντικότητα, πειθώ, σωστή κρίση και έχει κλίση στην τεχνολογία και στις θετικές επιστήμες. Του αρέσει κάθε τι το μοντέρνο και συνήθως πάει κόντρα στο κατεστημένο. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει ανυπάκουο, ξεροκέφαλο και επιπόλαιο. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι το πρωτοποριακό εκείνο, που θα του εξασφαλίσει ελεύθερες συνθήκες και θα το οδηγήσει στην έρευνα, στους υπολογιστές κ.λ.π.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΙΧΘΕΙΣ

Το παιδί Ιχθείς είναι ένα ευαίσθητο, συναισθηματικό και συνεσταλμένο παιδί. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η τέχνη, ο χορός, η μουσική, το θέατρο και η φωτογραφία, συνήθως κερδίζει τους άλλους με την καλοσύνη του, την πονοψυχία του και ταπεινότητά του. Διαθέτει διαίσθηση, φαντασία, ένα γερό μνημονικό και έχει κλίση στη μιμητική, στο γράψιμο και στις κλασικές επιστήμες. Αγαπάει την ασφάλεια, την ηρεμία και τη μοναξιά και συνήθως προτιμάει ένα ήσυχο μέρος για να παίξει και να δημιουργήσει. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει δειλό, ανασφαλές και να πληγωθεί εύκολα. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα του, που θα του δώσει ζεστασιά και προστασία και που θα το κάνει πιο εκδηλωτικό και αποφασιστικό.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum