ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΝΕΡΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2012 19:23 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2208
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΤΟ ΝΕΡΟ

Παρουσιάζω ένα σημαντικό άρθρο του Ρώσου φίλου μου εσωτεριστή, BORIS GALIEV, για το νερό!

Το νερό… είναι η πιο συνηθισμένη για μας ουσία. Τη μία είναι ευχάριστη και προσιτή και την άλλη είναι φοβερή και καταστρεπτική. Δεν υπάρχει στη γη άλλη μια τέτοια ουσία, που να βρίσκεται ταυτοχρόνως στις τρεις σταθερές καταστάσεις: υγρό, πάγος, ατμός. Δεν υπάρχει άλλη μια τέτοια ουσία, που να διαστέλλεται στην ψύξη.

Το νερό είναι η κούνια και η πηγή της ζωής πάνω στη γη. Ο ίδιος ο άνθρωπος στην αυγή της εξέλιξής του ήταν υδάτινο ον. Και τώρα, αναλόγως της ηλικίας, ο άνθρωπος κατά 70-90% αποτελείται από το νερό. Στην ουσία του, ο άνθρωπος μέσα στο φυσικό του σώμα είναι υδάτινη δομή.

Η σημασία της γνώσης για το νερό είναι τεράστια. Προσφάτως έχουν ανακαλύψει, ότι μέσα στο νερό, πέραν των διαφόρων μειγμάτων, υπάρχει η ειδική κρυσταλλική δομή. Με άλλα λόγια, το νερό είναι το Συμπαντικό καλούπι, που φυλάει και μεταδίδει την πληροφορία από τον εξωτερικό κόσμο.

Το νερό αποτυπώνει τους ήχους, τις μορφές, τα σύμβολα, όμως την μεγαλύτερη ευαισθησία έχει το νερό στις ανθρώπινες σκέψεις, λέξεις και αισθήματα. Πέραν αυτού, υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός της επίδρασης πάνω στο νερό των θετικών η αρνητικών σκέψεων, λέξεων και αισθημάτων. Τα αρνητικά αισθήματα (η οργή, ο θυμός, ο φόβος, η θλίψη), καταστρέφουν την δομή του νερού, επιφέρουν το χάος και φορτίζουν με την αρνητική ενέργεια το νερό.

Ας θυμηθούμε, ότι στην οποιαδήποτε θρησκεία τέτοια αισθήματα θεωρούνται ανεπίτρεπτα. Τα πιο καταστρεπτικά αισθήματα είναι ο θυμός και η θλίψη, διότι μπορούν να διαρκούν μήνες η χρόνια. Η οργή και ο εκνευρισμός είναι βραχύχρονα αισθήματα, εκτός αν τα συντηρείς σκόπιμα.

Ας ονομάσουμε το νερό με την χαοτική δομή "νεκρό νερό" (βρώμικο). Με τέτοιο νερό δεν αναπτύσσονται καλά οι σπόροι και τα φυτά είναι αδύναμα και άρρωστα. Συνεπώς, όλα τα αρνητικά σου αισθήματα, σκέψεις, και λέξεις καταστρέφουν την δομή του νερού του δικού σου σώματος.

Η χαοτική δομή του νερού στον οργανισμό συμβάλλει στην συλλογή των ακαθαρσιών, του περιττού λίπους και ελαττώνει την ανοσία. Ένα τέτοιο σώμα είναι το ιδανικό περιβάλλον για τους δαίμονες και άλλα ενεργειακά παράσιτα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός, ότι ουσιαστικά όλο το νερό, που βρίσκεται γύρω μας- είναι "νεκρό" (βρώμικο). Σε τέτοιες συνθήκες η εξυγίανση του οργανισμού θα είναι περιορισμένη και βραχύχρονη.

Οι θετικές σκέψεις, λέξεις και αισθήματα σχηματίζουν στο νερό την σαφή κρυσταλλική δομή υπό την μορφή νιφάδων χιονιού των πιο ποικίλων μορφών. Πρόκειται για το ούτως ειπείν δομημένο νερό. Ας το ονομάσουμε "αθάνατο νερό" (καθαρό). Αυτό το νερό δεν χαλάει με τα χρόνια. Έχει αποδειχτεί, ότι το αθάνατο νερό περιέχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες και ευνοϊκά επηρεάζει το παν, που έχει ζωή.

Συνεπώς, η αναφορά στο νεκρό και αθάνατο νερό δεν είναι επινόηση. Για παράδειγμα, το άγιο νερό είναι αθάνατο νερό = καθαρό. Εάν σ’ ένα κουβά με συνηθισμένο νερό προστεθεί ένα κουτάλι αγίου νερού, τότε όλος ο όγκος του νερού θα γίνει αθάνατο νερό.

Η σύγχρονη μεγαλούπολη καταναλώνει τεράστια ποσότητα νερού. Το νερό, περνώντας από χιλιάδες σπίτια, απορροφά μέσα του όλο το φάσμα των αρνητικών ανθρώπινων αισθημάτων. Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις καθαρισμού, τα οποία δεν καταργούν το αρνητικό, αυτό το νερό επιστρέφει σε μας πίσω. Εξελίσσεται η διαδικασία αυτοδηλητηρίασης των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το όντως καθαρό νερό έμεινε ίσως μόνο στους πάγους της Γροιλανδίας. Ευτυχώς, το νερό είναι ικανό να αυτοκαθαρίζεται. Αυτό συμβαίνει την στιγμή του περάσματος του από μία κατάσταση στην άλλη (υγρό, πάγος, ατμός).

Ακόμη πιο αποτελεσματικά καθαρίζει το νερό η προσευχή. Η προσευχή πριν το φαγητό είναι ικανή να "διορθώσει" το νερό και να αφαιρέσει το αρνητικό από το φαγητό. Αυτή η πληροφορία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα. Έχει αναφερθεί, ότι οι μοναχοί, ευρισκόμενοι στην κατάσταση προσευχής, δεν πλένονταν μήνες ολόκληρους και τα σώματά τους ευωδίαζαν. Τα σώματα πολλών αγίων μετά τον θάνατό τους έμειναν άθικτα στον χρόνο. Οι άγιοι και οι προφήτες μπορούσαν να περπατάνε πάνω στο νερό, αλλάζοντας κατά την προσευχή την δομή του νερού.

Η δύναμη και το θαύμα της προσευχής εξαρτάται από την καθαρότητα της καρδιάς. Όσο καθαρή είναι η καρδιά- τόσο η προσευχή γίνεται πανίσχυρη. Καμία αληθινή προσευχή δεν μένει αναπάντητη. Και η καλλίτερη προσευχή δεν είναι η αίτηση και το παρακαλητό, αλλά η ευγνωμοσύνη προς τον Δημιουργό.

Οι γνώσεις αυτές σου προσφέρουν την νέα άποψη για τα προβλήματα της υγείας.
Η πλησιέστερη λίμνη προς εσένα, είσαι εσύ ο ίδιος. Η συνταγή της υγείας είναι τρομερά απλή. Αρκεί να διορθώσεις την δομή του νερού στον οργανισμό σου. Όλο το μυστικό κρύβεται στο γεγονός, ότι το υλικό Σύμπαν έχει την δομή της νιφάδας του χιονιού, διότι το Σύμπαν στο σύνολό του είναι ολογραφικό (εμφανίστηκε από ένα σημείο).

Όταν το νερό στον οργανισμό γίνεται δομημένο, το σώμα σταδιακά αρχίζει να λειτουργεί σε αντήχηση με το Σύμπαν και λαμβάνει απ’ Αυτό την ενέργεια, αποκτά την αρμονία με όλη την Ύπαρξη.

Τότε οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως το "νεκρό" βρώμικο νερό, τα τοξικά, ο αρνητισμός δεν μπορούν να προκαλέσουν την βλάβη στον οργανισμό. Τώρα θα μιλήσουμε πιο εκτεταμένα περί αυτού. Επειδή τα θετικά αισθήματα, οι λέξεις και οι σκέψεις είναι ικανά να διορθώσουν την δομή του νερού στον οργανισμό, για την εξυγίανση χρειάζεται τα θετικά αισθήματα να υπερέχουν των αρνητικών αισθημάτων. Και όσο πιο σαφής γίνεται η υπεροχή προς την πλευρά του θετικού, τόσο πιο γρήγορα αποκαθίσταται η υγεία, θα έρθει η χαρά και η ηρεμία.

Σε πάρα πολλούς ανθρώπους δεν παρατηρείται η βελτίωση της υγείας, διότι το ισοζύγιο κυμαίνεται γύρω στο μηδέν ή υπάρχει επί πλέον η κίνηση προς το αρνητικό. Απευθύνομαι μόνον σε κείνους, που πραγματικά έχουν αποφασίσει να αλλάξουν κάτι στην ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.

1. Πριν προχωρήσει κανείς στην εξυγίανση, πρέπει να δημιουργήσει την ΒΑΣΗ, να καθαρίσει, να προετοιμάσει το έδαφος. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται να απελευθερωθείς από τον παλιό θυμό, από το αίσθημα της ενοχής και της λύπης. Αυτά τα βάρη του παρελθόντος δεν σ’ αφήνουν να πετάξεις. Να τα πετάξεις στην άκρη μεμιάς είναι φύσει αδύνατον. Μπορείς μόνο υπομονετικά, βασανιστικά και σταδιακά να απαλλάσσεσαι απ’ αυτά. Μπορούν να χρειαστούν μήνες δουλειάς, αλλά δεν υπάρχει η επιστροφή. Η μνήμη σου θα σε βοηθήσει να θυμηθείς όλες τις καταστάσεις, που σου προκαλούσαν τον θυμό. Δούλευε με τις καταστάσεις αυτές παντού και τόσο, όσο η μνήμη γι’ αυτές γίνει ΟΥΔΕΤΕΡΗ.

2. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Είναι παράγωγα της συνείδησής σου. Στην αρχή εμφανίζεται η σκέψη και μετά εμφανίζεται η λέξη. Για να σχηματίσεις τις καθαρές σκέψεις και λέξεις, πρέπει να τις παρακολουθείς και να τις ελέγχεις. Στην αρχή θα είναι πολύ δύσκολο, μετά όμως αυτό θα γίνει συνήθεια. Μόλις συλλάβεις την αρνητική σκέψη η λέξη, αμέσως επειγόντως να την αλλάζεις στην θετική της εκδοχή.

3. Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Μπορείς να αλλάξεις την θεώρηση του κόσμου μόνο σταδιακά και ομαλά καταργώντας τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις προς τον εαυτόν σου, προς τον κόσμο και τους άλλους ανθρώπους. Μην κρίνεις και δεν θα σε κρίνουν. Εάν υπάρχει η θέληση, μπορείς να μάθεις αυτήν την τέχνη, υποχωρώντας, κάνοντας λάθη, δοκιμάζοντας ξανά και ξανά, το κυριότερο είναι να μην παραδίνεσαι. Μόλις παρατηρήσεις στον εαυτόν σου την καταδίκη η την αποδοκιμασία, αμέσως άλλαζε αυτές τις εκτιμήσεις σε θετικές και στην πλήρη αποδοχή και ευλογία. Με τον καιρό οι καταδίκες, οι κριτικές, οι αποδοκιμασίες θα λιγοστεύουν συνεχώς. Στην αρχή ο έλεγχος των αισθημάτων θα γίνεται μόνο κατά καιρούς. Αργότερα αύξανε σταδιακά τον έλεγχο. Το κυριότερο είναι να μην εξαναγκάζεις τον εαυτόν σου να πράξει αυτό το πράγμα. Στην αρχή ας γίνει αυτό μόνο παιχνίδι.

4. Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Είναι το πιο δύσκολο θέμα. Την μεγαλύτερη ενεργειακή θετική φόρτιση έχουν τα αισθήματα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη είναι πράξη χαρίσματος άνευ σκοπιμοτήτων της ευλογίας. Και η Ύψιστη ευλογία είναι η Αγάπη. Μόλις νιώσεις μέσα στην ψυχή σου τον κόκκο της αγάπης, αμέσως δώστην στους ανθρώπους και στον έξω κόσμο και τότε αυτή, πολλαπλασιασμένη, θα γυρίσει πίσω σε σένα. Η αγάπη σου θα μεγαλώνει και θα συμβεί το θαύμα. Θα αρχίσει να αλλάζει η δομή του νερού στον οργανισμό σου. Το σώμα θα αρχίσει να αυτοθεραπεύεται από τις οποιεσδήποτε παθήσεις. Αυτόματα θα γίνεται η αποβολή από τον οργανισμό των ακαθαρσιών και των τοξινών.

Φυσιολογικοποιείται το σωματικό βάρος, η πίεση και το αίμα. Έρχεται η ηρεμία και η γαλήνη. Το ανοσοποιητικό θα γίνει τόσο ισχυρό, που οι οποιοιδήποτε εξωτερικοί παράγοντες, ακόμη και το μάτιασμα δεν θα μπορέσουν να σε βλάψουν. Όλα τα άλλα μέσα της εξυγίανσης είναι βραχύχρονα. Πώς να ανακαλύψεις μέσα σου τα θετικά αισθήματα; Ο καλλίτερος τρόπος είναι να αποστασιοποιηθείς από τα προβλήματά σου και να στραφείς στην μη κερδοσκοπική βοήθεια και φροντίδα των άλλων ανθρώπων.

Η έκφραση της αγάπης στην πράξη είναι η φροντίδα για τους οικείους σου. Μόνον τότε η αγάπη και η ευγνωμοσύνη θα γυρίσουν σε σένα και θα εκδηλωθούν στα αισθήματά σου και στις σκέψεις σου. Το μόνο σημαντικό είναι, η βοήθειά σου να είναι άδολη, χωρίς αναμονή ανταλλαγμάτων. Η φροντίδα για τους άλλους μπορεί να είναι με την μορφή της ευχής του καλού. Πολύ σημαντικό είναι να μην καλλιεργείς και να μην αποθηκεύεις μέσα σου τα αρνητικά αισθήματα, να τα απελευθερώνεις , να τα εκτονώνεις και φυσικά όχι πάνω στα έμψυχα αντικείμενα, για να μη προκαλέσεις κακό.

Είναι απόλυτα ανεπίτρεπτο να καταριέσαι κάποιον και να εύχεσαι να τιμωρηθεί κάποιος. Εκτόνωσε την οργή σου, τον θυμό και τον εκνευρισμό. Σπάσε ένα πιάτο, ξέσκισε την εφημερίδα, γράψε στο χαρτί τον θυμό σου και μετά κάψτο το χαρτί. Εκτονώνουν καλά τον αρνητισμό τα δάκρυα, το τραγούδι και οι φυσικές ασκήσεις.

Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την θλίψη, χωρίς να ξέρουν την αιτία η την πηγή προέλευσης. Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο αίσθημα, διότι είναι το πιο διαρκές. Σε κατάσταση της θλίψης γίνεται η κατανάλωση της ενέργειας, που ελαττώνει την υγεία και την ανοσία.

Σε πολλούς ανθρώπους η θλίψη έγινε συνήθεια και τρόπος ζωής. Ο καλλίτερος, αποτελεσματικότερος και ίσως μοναδικός τρόπος εξουδετέρωσης της θλίψης, είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Να για ποιον λόγο είναι τόσο σημαντική η συνήθεια της προσευχής. Η προσευχή ακόμη και να μην σου φέρει στην αρχή την γαλήνη, θα εξουδετερώσει πλήρως τις καταστρεπτικές συνέπειες της θλίψης. Κάνε την προσευχή σου παντού και πάντα, ιδίως τότε, όταν βρίσκεσαι υπό την τυραννία της θλίψης.

Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις, είναι να στείλεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη στον Δημιουργό και… στην προσευχή. Να μην τρως και να πίνεις όταν είσαι κουρασμένος και εκνευρισμένος. Μην κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με άτομο, που έχει εκείνη την στιγμή επιθετικά αισθήματα ασχέτως αιτιολογίας. Μην κάθεσαι να ακούς τα παράπονα και τις γκρίνιες των άλλων. Μην βρίζεις, ιδίως στην παρουσία των παιδιών. Γενικά, κάνε την οποιαδήποτε δουλειά χωρίς αρνητικά αισθήματα. Μάθε να νιώθεις άνετα παντού όπου βρίσκεσαι.

Να είσαι αυστηρός με τα παιδιά, να τα συγκρατείς και να τα περιορίζεις, αλλά να τα αγαπάς, πριν απ’ όλα να τα αγαπάς. Εκδήλωνε στα παιδιά την αγάπη σου και τις σωστές σου αντιδράσεις στις οποιεσδήποτε καταστάσεις. Η ζωή γι’ αυτό το σκοπό εδόθη, για να βελτιώσεις στον βραχύ χρόνο με την επίμονη δουλειά κάτι στον εαυτόν σου και να βοηθήσεις να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι. Αυτή η δουλειά σε τίποτε δεν εμποδίζει την πλήρη και άξια σε όλους τους τομείς ζωή. Αποδέξου την ζωή σε όλες τις εκδηλώσεις της και να είσαι ευγνώμων.

BORIS GALIEV
SANKT PETERSBOURG, RUSSIA, 2006

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΝΕΡΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2012 19:23 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2208
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ

Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα:

- 2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων

- 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη

- 1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

- 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΝΕΡΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2012 19:24 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2208
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΝΗΜΗ!!!

Έχει το νερό μνήμη και συνείδηση; Είναι δυνατόν το νερό να λειτουργεί όπως η μνήμη RAM ενός υπολογιστή αποθηκεύοντας στον "εγκέφαλό" του κάθε αλληλεπίδραση που συμβαίνει στον άμεσο περίγυρό του;

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έλεγε: "Το νερό είναι η κινητήριος δύναμη της φύσης". Πράγματι, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς νερό. Ποια είναι όμως τα μυστικά που κρύβει αυτό το καταπληκτικό στοιχείο της φύσης; Πώς ήρθε στη Γη; Ποιος το έφερε και γιατί; Ερώτηματα που ίσως μόνο το ίδιο το ... νερό θα μπορούσε να απαντήσει.

Επιστημονικώς ανεξήγητο το νερό

Το νερό είναι ένα από τα πρώτα γήινα δημιουργήματα του Θεού. Κανένας επιστήμονας δεν μπόρεσε να εξηγήσει ποτέ γιατί η πυκνότητα του νερού αυξάνεται κάτω από το σημείο ψύξης ενώ αντίθετα μειώνεται πάνω από το σημείο ψύξης. Πρόκειται για μία μοναδική ιδιότητα του νερού που απασχόλησε ιδιαίτερα τον άνθρωπο στο μακρινό παρελθόν.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάθε ιδιότητα του νερού είναι μοναδική και δεν μπορεί να εξηγηθεί απόλυτα με τους νόμους της φυσικής. Για παράδειγμα καμία επιστημονική κοινότητα δεν έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα γιατί το νερό είναι το μόνο στοιχείο σε όλο τον πλανήτη που το συναντάμε σε τρεις μορφές: σε υγρή, σε στερεή και σε αέρια μορφή. Επίσης, βασικό ερώτημα παραμένει μέχρι σήμερα γιατί το νερό έχει την υψηλότερη τάση στην επιφάνειά του σε σχέση με όλα τα υγρά στοιχεία.

Το νερό έχει μνήμη!

Η απρόβλεπτη συμπεριφορά του νερού έχει απασχολήσει από τις δεκαετίες του '50 και '60 τους επιστήμονες. Μη μπορώντας να εξηγήσουν μία σειρά από δυσάρεστα περιστατικά όπως θανάτους επιστημόνων και μυστικών πρακτόρων μετά από κατανάλωση νερού κατέληξαν σε μία υπόθεση που αρχικώς φαινόταν εξωπραγματική: το νερό έχει μνήμη. Με κα΄ποιον ανεξήγητο ως τώρα μηχανισμό, καταφέρνει να "αποθηκεύσει" πληροφορίες, όπως περίπου ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής!

Τα επόμενα χρόνια έγιναν μία σειρά από πειράματα σε διάφορες χώρες του κόσμου που έδειξαν ότι το νερό "δέχεται" και "αποθηκεύει" κάθε εξωτερική επιρροή. "Συγκρατεί" και "θυμάται" ο,τιδήποτε συμβαίνει στο χώρο που το περιβάλλει και καθετί που έρχεται σε επαφή με το νερό αφήνει το "σημάδι" του σε αυτό.
Η δομή του νερού επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας.

Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι το νερό, όχι μόνο "θυμάται" αλλά η δομή του, επηρεάζεται ανάλογα με τα συναισθήματα των ανθρώπων. Άλλη θέση παίρνουν τα μόρια του νερού όταν αλληλεπιδρούν με θετικά συναισθήματα και άλλη όταν αλληλεπιδρούν με αρνητικά. Η δομή του νερού είναι πιο σημαντική από τη σύστασή του. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μόρια του νερού λειτουργούν σαν κύτταρα μνήμης στα οποία το νερό καταγράφει όλο το ιστορικό της αλληλεπίδρασής του με τον έξω κόσμο σαν μαγνητοταινία.

Πηγή: http://www.pyles.tv/News/Anexigita-fain ... disi-.aspx

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ο Δρ Εμότο έβαλε ετικέτες σε μπουκάλια με νερό με εκφράσεις ανθρωπίνων συναισθημάτων και ιδεών. Μερικές ήταν θετικές, όπως το «σε ευχαριστώ» και το «αγάπη». Άλλες ήταν αρνητικές, όπως η ετικέτα που έγραφε «Με κάνεις να αηδιάζω, θα σε σκοτώσω». Σε αντίθεση με την επικρατούσα πείρα και γνώση της επιστήμης, το νερό αντέδρασε σε αυτές τις εκφράσεις συνειδητότητας, ακόμη και αν οι λέξεις δεν δημιούργησαν μετρήσιμη φυσική δραστηριότητα. Το νερό με τα θετικά μηνύματα έδωσε ωραίους κρυστάλλους. Το νερό με τα αρνητικά μηνύματα έδωσε άσχημους και παραμορφωμένους κρυστάλλους.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OzmzYRNmvMM[/youtube]

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΝΕΡΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2012 16:12 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 02:24
Δημοσιεύσεις: 179
Τοποθεσία: Χανιά
ΥΔΩΡ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το νερό είναι το φυσικό ιατρικό θαύμα
Του F.BATMANGHELIDJ, M.D.

@episthmi: The author and producer of this book and its companion tapes does not dispence medical advice or prescribe the use of the discontinuance of any medication as a form of treatment without the advice of an attending physician, either directly or indirectly

Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστειες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρωστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους. Η ανακάλυψή του αποκαλύπτει ότι η χρόνια αφυδάτωση προκαλεί τους κυριότερους πόνους και παράγει τις εκφυλιστικές ασθένειες που σκοτώνουν πρόωρα.

Ενα τραγικό και διαδεδομένο λάθος στην μοντέρνα ιατρική είναι η υπόθεση ότι ένα «ξηρό στόμα» είναι το πρώιμο σημάδι για την έλλειψη νερού στο σώμα.Αν και είναι ένα σημάδι , η παρουσία του ξηρού στόματος είναι ένδειξη τεράστιας ανισσοροπίας υγρων στο σώμα.Αν περιμένουμε το σήμα της ξηροστομίας για τη ρύθμιση της πρόσληψης νερού , σημαίνει ότι το σώμα μας ήδη είναι σε ελλειψη ισοζυγίου νερού.
Το σώμα ΠΑΝΤΑ είναι σε κατάσταση αφυδάτωσης.

Μερικά σημαντικά δεδομένα για τα σώματά μας

Είτε σε νεαρά είτε σε περασμένη ηλικία , η έλλειψη νερού είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην ανάπτυξη ασθενειών. Στη διάρκεια ανάπτυξης στη μήτρα το παιδί μαθαίνει από το μητρικό χημικό σύστημα ελέγχου πως να εξισσοροπεί το νερό που χρειάζεται.Η πρόσληψη νερού και η δίαιτα της μητέρας προσδιορίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη του παιδιού.Σαν παράδειγμα μία αλκοολική μητέρα θα γεννήσει ένα διανοητικά καθυστερημένο παιδί.Η μητέρα έχει ήδη αφυδατωθεί από το αλκοόλ και οι πρωτείνες τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες της είναι σε ανισορροπία εξαιτίας της άμεσης ή εμμεσης επίδρασης από το αλκοόλ.Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ελλειματική σε Ψευδάργυρο και βιταμίνη Β6. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για την υγιεινή ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού.

Ο καφές, το τσάϊ και όλα τα αναψυκτικά με καφεϊνη είναι παράγοντες αφυδάτωσης. Μπορεί να μας “ανεβάσουν” προσωρινά αλλά σταδιακά θα προκαλέσουν κατάθλιψη. Μετά το οξυγόνο, το νερό είναι το πιό ζωτικό στοιχείο για επιβίωση και καλύτερη υγεία.

Μερικοί λόγοι που το σώμα μας χρειάζεται νερό καθημερινά

Χωρίς νερό δεν ζεί τίποτα
Σημαντική έλλειψη νερού σκοτώνει μέρη του σώματος
Το νερό είναι η κύρια πηγή ενέργειας.Η “χρηματοροή” του σώματος
Το νερό παράγει την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια μέσα σε κάθε κύτταρο
Το νερό είναι η συνδετική κόλλα στην αρχιτεκτονική κατασκευή του κυττάρου
Το νερό εμποδίζει την καταστροφή του DNA και επιτρέπει στους μηχανισμούς επιδιορθωσης να είναι πιο αποτελεσματικοί-λιγότερο μη-φυσικό DNA παράγεται
Το νερό αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού (ολοι οι μηχανισμοί) – συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου
Το νερό είναι ο κυρίαρχος διαλύτης για όλα τα τρόφιμα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
Το νερό “σπάζει” το φαγητό σε μικρότερα σωματίδια και παρεπόμενα τον μεταβολισμό
Το νερό ενεργοποιεί τα σωματίδια του φαγητού με αποτέλεσμα αυτά να είναι ικανά να προμηθεύουν το σώμα με ενέργεια κατά τη διάρκει ατης πέψης
Το νερό αυξάνει το ρυθμό απορρόφησης των ουσιωδων στοιχείων από τη τροφή
Το νερό αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ερυθρων αιμοσφαιρίων να συλλέγουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες

Πρώιμα αναγνωρίσιμα συμπτώματα δίψας

Πλήν της ξηροστομίας υπάρχουν δυο διαφορετικά σετ αίσθησης που αντανακλούν τη τοπική ή γενική δίψα στο σώμα.
Τα αισθήματα που συνοδεύουν την έλλειψη νερού στο σώμα αναγνωρίζονται σαν “ψυχολογικές” διαταραχές. Αυτές περιλαμβάνουν:
Αισθηση κούρασης
Αίσθηση αναψοκοκκινισματος
Αισθηση νευρικότητας
αίσθηση άγχους
αίσθηση κατάθλιψης
αίσθηση ανεπάρκειας
αίσθηση “βαρύ κεφάλι”
ισχυρός πόθος για αναψυκτικά, καφε, τσάι, σόδα και αλκοολ
αγοραφοβία
Πρίν η αφυδάτωση σας τραυματίσει μή αντιστρεπτά , το σώμα σας θα σας δείξει την απόλυτη ανάγκη για νερό με τους ακόλουθους δραστικούς τρόπους:

1. Ασθμα, είναι μια κατάσταση αφυδάτωσης του σώματος όταν υπερβολική ισταμίνη παράγεται για να προωθήσει την πρόσληψη νερού και να καταμερίσει το διαθέσιμο νερό. Οι αλλεργίες επίσης είναι δείκτες ότι το σώμα έχει καταφύγει στην αύξηση της παραγωγής ισταμίνης του κύριου χημικού του εγκεφάλου.Η ισταμίνη είναι πρωτίστως ο αισθητήρας ρυθμιστής που παράγεται από τον εγκέφαλο όταν υπάρχει σημαντική έλλειψη νερού στο σώμα.Εμπλέκεται στον καταμερισμό του διαθέσιμου νερού σε καταστάσεις ξηρασίας στο σώμα .Είναι γνωστό ότι οι ασθματικοί έχουν αυξημένο περιεχόμενο ισταμίνης στους πνευμονικούς ιστούς.Ο λόγος είναι ότι η ισταμίνη και τα παράγωγά της πρέπει να φέρει μια σταδιακή σύσπαση στους βρογχιακούς μύες.Επειδή ένα μέρος απώλειας του νερού μέσω εξάτμισης γίνεται στους πνεύμονες , η βρογχιακή περιστολή που προκαλείται από την ισταμίνη σημαίνει λιγότερη εξάτμιση κατα την αναπνοή.Αυτός είναι ο λόγος που το ασθμα είναι μία κατασταση αφυδάτωσης.

2. Αλλεργίες. Γιατί το σώμα αναπτύσσει αλλεργίες; Η ισταμίνη χρησιμοποιείται από τον οργανισμό σαν αντιβακτηριακό, αντιϊκό και αναχαιτιστής στη εισβολή ξένων υλικών στο σώμα –πλην του ρόλου ρυθμιστή του νερού στο σωμα. Σε κανονικά επίπεδα νερου στο σώμα αυτές οι δραστηριότητες είναι σε κανονικά επίπεδα. Σε παρατεταμένη αφυδάτωση, όταν η ισταμίνη παράγεται σε υπερβολικό ρυθμό για τη ρύθμιση του νερού, η ενεργοποίηση των κυττάρων παραγωγής ισταμίνης απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες αυτού του νευρομεταβιβαστή. Αυτή η υπερβολική ποσότητα ισταμίνης είναι η κλινική εικόνα των αλλεργειών. Αμφότερες οι καταστάσεις του άσθματος και των αλλεργειών πρέπει να κουραριστεί με καθορισμένη αύξηση της πρόσληψης νερού. Κατα μέσο όρο χρειάζονται 3 – 28 ημέρες για την αποκατάσταση του νερού στο σώμα. Η παραγωγή της ισταμίνης θα μειώνεται καθως αυξάνεται η πρόσληψη νερού.

3. Ολοι οι πόνοι δυσπεψιας (καούρες) παράγονται από αφυδάτωση. Γαστρίτιδα, δωδεκαδαχτυλίτιδα, καούρα στο στήθος και κολίτιδα θεραπεύονται μόνο με αύξηση πρόσληψης νερού μιας και προκαλούνται από αφυδάτωση. Όταν συνοδεύεται από εξέλκωση, θέλει προσοχή στην καθημερινή δίαιτα για να βελτιώσει το ρυθμό επισκευής του έλκους. Φαίνεται να υπάρχει ένας μηχανισμός που φτιάχνει το αμυντικό φραγμό ενάντια στο οξύ ποιο αποτελεσματικό όταν το νερό εισέρχεται στο σώμα. Σχεδόν άμεσα μία ίση ποσότητα νερού επανεισάγεται στο στομάχι από από τις αυλακιές της επένδυσης. Φαίνεται να υπάρχει ένας μηχανισμός που καθιστά το αμυντικό φράγμα εναντίον του οξέος πιο αποτελεσματική όταν το νερό εισέρχεται στο στομάχι. Το νερό εισέρχεται στο λεπτό έντερο και γίνεται απορροφήσιμο. Σχεδόν αμέσως, ένα ίσο ποσό νερού επανεκκρίνεται μέσα στο στομάχι από την βάση των αυλακώσεων της επένδυσης. Φαίνεται ότι αυτός ο μηχανισμός υπάρχει για να καθαρίζει τη βλέννη από τις αυλακώσεις στην εσωτερική επιφάνεια του στομάχου από τις αποθέσεις των αλάτων.

Όταν το αλάτι απομακρυνθεί από τη βλέννα, η βλέννα γίνεται παχύτερη και υγιέστερη, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική σαν φράγμα εναντίον των οξέων που παράγονται συνεχεια στομάχι. Η ανανεωτική αυτή δράση του νερού στη βλέννη αποτρέπει το οξύ από το να φτάσει την επένδυση του στομάχου. Είναι η δράση του οξέος στις απολήξεις των νεύρων της επένδυσης του στομάχου που προκαλεί πόνο. Τα αντόξινα που περιέχουν αλουμίνιο είναι επικίνδυνα.Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις καούρες.Η καούρα είναι το πιό ζωτικό σήμα για την έλλειψη νερού στο σώμα. Υπερβολικό αλουμίνιο στο σώμα σχετίζεται με την ανάπτυξη του Αλτσχάιμερ.Είναι επιτακτικό να καταλάβουμε τη σχέση της υπερβολικής κατανάλωσης αντιόξινων και την πιθανή τοξική παρενέργεια σε εγκεφαλική βλάβη. Στο Γκουάμ, μία κατάσταση παραπλήσια του Αλτσχάιμερ που επηρέαζε τους νέους εξαφανίστηκε όταν καθάρισαν από το νερό το αλουμίνιο.

4. Η Χρόνια ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι πόνοι που τη συνοδεύουν είναι σημάδια έλλειψης σε νερό στα συνδετικούς χόνδρους που προσβάλλονται. Κανονικα, ο χόνδρος που καλύπτει την επιφάνεια των οστών στις κοιλότητες των συνδέσμων παιρνει νερό και θρεπτικά συστατικά από το οστό. Στην κατάσταση αφυδάτωσης, ο μυελος των οστών παίρνει προτεραιότητα έναντι του χόνδρου για το νερό που χρειάζεται για την κατασκευή των οστών. Ο πόνος της αρθρίτιδας υποδηλώνει επίσης ότι η πίεση και οι καλο-λιπασμένες περιοχές των χόνδρων στα σημεία επαφής έχουν μειωθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ενυδάτωσης. Οι πόνοι της αρθρίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τακτική αύξηση στην πρόσληψη νερού, έως ότου ο χόνδρος είναι πλήρως ενυδατωμένος από τη βάση, που είναι η κανονική πορεία για τη πρόσληψη του νερού και των θρεπτικών συστατικών.

5. Υψηλή πίεση (υπέρταση) είναι δείκτης μεγάλης απώλειας σε νερό. Τα αγγεία του σώματος έχουν σχεδιαστεί να ανταπεξέρχονται στις συνήθεις διακυμάνσεις του όγκου του αίματος και τις διαφορετικες απαιτήσεις των ιστων ανοίγοντας και κλεινοντας τα αιμοφόρα αγγεία.' Οταν ο συνολικός όγκος των υγρών στο σώμα μειώνεται τα κύρια αιμοφόρα αγγεία πρέπει να μειώσουν τις διατομές τους κλείνοντας τους αυλούς των αιμοφόρων αγγείων, αλλιως δεν θα υπάρχει υγρό ικανό να γεμίσει όλο τον διαθέσιμο όγκο των αγγείων. Αν τα αιμοφόρα αγγεία δεν "σφίγξουν" τα τοιχώματά τους τα διαλυτοποιημένα αέρια θα διαχωριστούν από το αίμα και θα γεμίσουν τον άδειο χώρο με φυσσαλλίδες από αέρα. Η ιδιότητα αυτή των αυλών για τη ρύθμιση των υγρών στο σώμα μας αποτελεί έναν προηγμένο μηχανισμό, ο δε σχεδιασμός του μοντελοποιηθηκε σύμφωνα με τις αρχές της υδραυλικής.

Όταν το σώμα είναι ελλειμματικό σε νερό , μην πίνοντας επαρκή ποσότητα νερού το έλλειμμα κατανέμεται 66% απώλεια στον όγκο των κυττάρων, 26% του όγκου έξω από τα κύτταρα και 8% από τον όγκο του αίματος. Η υπέρταση είναι σημάδι της απώλειας του 8% αλλά η ζημιά γίνεται από την απώλεια του 66% του όγκου των κυττάρων. Ο σύγχρονος τρόπος του χειρισμού της υπέρτασης είναι σε σημείο επιστημονικού παραλογισμού. Το αίμα προσπαθεί να περιορίσει τον όγκο του νερού για να το φιλτράρει και να τροφοδοτήσει με αυτό τα κύτταρα, ενώ εμείς λέμε στον σχεδιασμό της Φύσης "ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ - ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις διουρητικά και να απαλλαχθείς από το νερό". Αν οι άνθρωποι που έχουν υπέρταση αυξήσουν την ημερήσια κατανάλωση νερού, δεν χρειάζεται να πάρουν διουρητικά. Θα παράξουν ικανή ποσότητα ούρων και θα απαλλαγούν από τα άλατα και θα σταματήσουν τις δίαιτες χωρίς αλάτι που προκαλούν κράμπες στα πόδια τους

6. Υψηλή χοληστερίνη

Εικόνα

Είναι δείγμα ότι τα κύτταρα του σώματος είναι σε κατάσταση έλλειψης νερού. Τα κύτταρα αναπτύσσουν έναν αμυντικό μηχανισμό ενάντια στην οσμωτική πίεση του αίματος που θέλει να "τραβήξει" το νερό εκτός των κυττάρων μέσω της κυτταρικής μεμβράνης. Η χοληστερίνη δρά σαν ένας φυσικός "πηλός" που εγχύνεται στα κενά της κυτταρικής μεμβράνης και κάνει το τοίχωμα αδιαπέραστο στη διέλευση του νερού. Όταν ρυθμιστεί η ημερήσια δόση του νερού και τα κύτταρα ενυδατωθούν πλήρως το αμυντικό τοίχωμα της χοληστερίνης ενάντια στην ελευθερη διακίνηση του νερού δεν απαιτείται. Η παραγωγή χοληστερίνης θα μειωθεί ακόμη και πιο κάτω από τα σημερινά "κανονικά" επίπεδα. Αυτό αποδεικνύει ότι τα σημερινά "αποδεκτά" επίπεδα είναι αυθαίρετα.

7. Στρες - χρόνια κόπωση είναι επίσης αποτέλεσμα ανεπάρκειας νερού στο σώμα. Το νερό είναι μία άμεση πηγή ενέργειας για όλους τους ζωντανούς ιστούς με την ενέργεια μέσω της υδρόλυσης. Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό για τα κύτταρα του εγκεφάλου για τη βελτίωση λειτουργίας τους, η αποτελεματικότητα του μειώνεται. Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί με χαμηλή ενέργεια εξαιτίας της πτώσης της υδρολυτικής ενέργειας, δεν συνεργάζεται σωστά σε νέες καταστάσεις που θέλουν απόκριση. Η ανικανότητα ενός ανθρώπου να αντιδρά λόγω της χαμηλής εγκεφαλικής λειτουργίας έχει πολλά ονοματα. Το συνεχιζόμενο στρες και η αφυδάτωση θα οδηγήσει σε απώλεια βιταμίνης Β6 και Ζn από τα αποθέματα του σώματος. Τα χαμηλά επίπεδα νερού, Β6 και Zn θα οδηγήσουν και σε περαιτέρω έλλειψη απαραίτητων ουσιών για τον εγκέφαλο. Τα ελλείποντα στοιχεία θα οδηγήσουν στην εκδήλωση διανοητικών διαταραχών όπως κατάθλιψη με διαθέσεις αυτοκτονίας, σχιζοφρένεια κλπ. Η χρήση στιγματισμένων ονομάτων για μη κανονική εγκεφαλική λειτουργία που προέρχεται από χημική ανισσοροπία θα πρέπει κανονικά να σταματήσει.

8. Διαβήτης είναι το τελικό αποτέλεσμα της εγκεφαλικής ανεπάρκειας σε νερό σε σημείο που τα εγκεφαλικά συστήματα νευροδιαβίβασης και ειδικά της σεροτονίνης έχουν επηρεαστεί. Έχει δειχθεί ότι στον διαβητικό εγκέφαλο η παραγωγή σεροτονίνης είναι μειωμένη. Ο εγκέφαλος αρχίζει να "παρακαλά" για γλυκόζη για να διατηρήσει τον όγκο του και τις ενεργειακές του ανάγκες. Ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκόζη για τις ενεργειακές του ανάγκες. Δεν χρειάζεται ινσουλίνη για να μεταφέρει τη γλυκόζη στα εγκεφαλικά κυτταρα για τις ενεργειακές του ανάγκες.Λέγεται ότι το 85% των ενεργειακών απαιτήσεων του εγκεφάλου προέρχεται από τη γλυκόζη. Η γνώμη του BATMANGHELIDJ είναι ότι το νερό δίνει την περισσότερη ενέργεια μέσω της υδροηλεκτρικής ενέργειας μέσω της υδρόλυσης, παρά από τη γλυκόζη.

Μην το πάρετε λάθος, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να επιζήσει ούτε χωρίς γλυκόζη ούτε χωρίς ικανοποιητική ποσότητα νερού και αλατιού. Στον διαβήτη, ο εγκέφαλος ξαναζωντανεύει μόνος του με τον ίδιο τρόπο που ο γιατρός ξαναζωντανεύει τον ασθενή του με τη χρήση γλυκόζης και αλατοδιαλύματος μέσω ενδοφλέβιας παροχής. Ο διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί με αύξηση της ημερήσιας δόσης νερού, περισσότερο αλάτι, ισορροπημένη δίαιτα με πρωτεϊνες και άσκηση. Η δίαιτα με πρωτεϊνες είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών-συμπεριλαμβανομένων και των νευρικών συνδέσεων του εγκεφάλου. Ανεπάρκεια σε αλάτι είναι ένας συνδυαστικός παράγοντας για την επίτευξη της διαβητικής κατάστασης στο σώμα.

9. Στηθάγχη. Ο πιο μεγάλος φόβος πλέον είναι οι καρδιακές παθήσεις που σκοτώνουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σήμερα. Η στηθάγχη είναι σημάδι αφυδάτωσης στην περιοχή της καρδιάς και των πνευμόνων. Είναι αλήθεια ότι όλο το αίμα περνά μέσω των πνευμόνων και της καρδιάς, αλλά αυτά τα όργανα μπορούν πάντα να αφυδατωθούν όταν το αίμα συμπυκνώνεται και η καρδιά λειτουργεί ακατάπαυστα. Η στηθάγχη μπορεί να αντιμετωπιστεί με σταδιακή αύξηση νερού.

10. Εγκεφαλική συμφόρηση προκαλείται αρχικά από αρτηριακό σπασμό και τελικά μόνιμη έμφραξη των εγκεφαλικών κυττάρων. Μερικές φορές ο εμβολισμός είναι η αιτία. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη πρόσληψη υγρών ακόμη και πριν την κλήση ιατρικής βοήθειας. Έχει δειχθεί σε πειράματα με ζώα αλλά κλινικές έρευνες ότι η υδατοθεραπεία βελτιώνει σημαντικά τη πιθανότητα εγκεφαλικής βλάβης στους ασθενεις με εγκεφαλική συμφόρηση. Κάνοντας αυτή τη δήλωση, ο σκοπός είναι να προληφθεί η εγκεφαλική ζημιά έως ότου καταφτάσει ιατρική βοήθεια. Δεν δίνεται για να προκαλέσει απώλεια βοήθειας από τους ειδικους.

ΤΟ ΑΥΤΙ

Τα αυτιά έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση των ήχων από αμφότερες τις πλευρές του σώματος. Ελέγχουν επίσης την ισορροπία και επιτηρουν τη διεύθυνση και θέση στον τρισδιάστατο χώρο μας. Το όργανο της ακοής δηλ. το αυτί περικλείεται στο κροταφικό οστό. Διαιρείται σε τρία μέρη: το έξω, το μέσο και το έσω ους (αυτί).

Εικόνα

Εικόνα

Έξω ους
Αποτελείται από: το πτερύγιο, τον έξω ακουστικό πόρο και τον τυμπανικό υμένα.

Μέσο ους
Είναι μια αεροφόρος κοιλότητα η οποία αποτελείται από:
Α) το κοίλο του τυμπάνου.
Το κοίλο του τυμπάνου διελαύνεται εγκαρσίως από την άλυσο των ακουστικών οσταρίων με την οποία συνάπτεται ο τυμπανικός υμένας με το έσω ους. Η άλυσος αυτή σχηματίζεται από τρία οστάρια, τα οποία κατά σειρά εκ των έξω προς τα μέσα είναι:
- η σφύρα,
- ο άκμονας και
- ο αναβολέας
που έχουν σαν αποστολή την μεταβίβαση των δονήσεων στο τυμπανικό υμένα.

Εικόνα

Β) Την ευσταχιανή ή ακουστική σάλπιγγα
Γ) Το μαστοειδές άντρο με τις μαστοειδείς κυψέλες.

Εικόνα

Έσω ους ή λαβύρινθος:
Αποτελείται από τον οστέινο και τον περικλειόμενο σ’ αυτό υμενώδη λαβύρινθο. Μεταξύ οστέινου και υμενώδους λαβύρινθου βρίσκεται ο περιλεμφικός χώρος.
Ο υμενώδης λαβύρινθος αποτελείται από:
- την υμενώδη αίθουσα
- τους υμενώδεις ημικυκλίους
- τον υμενώδη κοχλία.
Στον υμενώδη κοχλία τελειώνει η μοίρα του ακουστικού νεύρου και βρίσκεται το αισθητήριο όργανο της ακοής δηλ. το όργανο του Corti. To όργανο του Corti είναι νευροεπιθηλιακός σχηματισμός και
απαρτίζεται από:

- Νευροαισθητήρια ή Τριχωτά Κύτταρα και
- από Στηρικτικά Κύτταρα τα οποία διακρίνονται σε: στυλοειδή, κύτταρα του Deiters, του Hensen, του Claudious και του Βoettcher.
- Δικτυωτό υμένα
- Καλυπτήριο υμένα.

11. ΒΕΡΤΙΓΚΟ
Το μέρος του αυτιού που δρα σαν γυροσκόπιο και διατηρεί την ισορροπία σε τρία διαφορετικά επίπεδα μοιάζει σαν τα χερούλια μιας χύτρας. Το ένα έχει διεύθυνση Ανατολή - Δύση, το δεύτερο Βορράς - Νότος και το τρίο επάνω - κάτω. Η αίθουσα του έσω αυτιού και τα τρία "χερούλια" είναι γεμάτα με λυμφατικό υγρό. Η αφυδάτωση επηρεάζει την περιεκτικότητα του λεμφικού υγρού. Η συμπυκνωμένη λέμφος κινείται πλέον αργά και δεν παράγει πλέον ακριβή μέτρηση της θέσης και της ταχύτητας κίνησης του σώματος. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα αυτιά δεν συγχρονίζονται με τις πληροφορίες από τα μάτια και την κίνηση των μυών που δίνουν μια διαφορετική ιστορία. Αυτή η αστοχία συγχρονισμού της πληροφορίας προκαλεί τη ζαλάδα και τον ίλιγκο που βιώνουν μερικοί ανθρωποι όταν κινούν το κεφάλι τους γρήγορα. Η ενυδάτωση του σώματος θα διορθώσει το πρόβλημα, απλά , αποτελεσματικά μόνιμα και χωρίς κόστος.

12.ΚΩΦΩΣΗ
Η αφυδάτωση επηρεάζει την ακοή με τον ίδιο τρόπο. Πίσω από το τύμπανο του αυτιού υπάρχει ένας θάλαμος γεμάτος με αέρα. Αιωρούμενα στον αέρα μέσα στο μέσον ους υπάρχουν 3 λεπτοφυή κόκκαλα που συνδέουν το εξω με το εσω αυτί. Πισω από το εσωτερικό τύμπανο το σύστημα είναι γεμάτο με λέμφο. Οι ήχοι που δονούν το εξωτερικό τύμπανο, πολλαπλασιαζονται και μεταφέρονται στο εσωτερικό τύμπανο. Οι δονήσεις από το εσωτερικό τύμπανο μεταφέρονται από τη λέμφο μέσω του καναλιού. Αυτό το εσωτερικό μερος είναι σχεδιασμένο να αναλύει τα κύματα του ήχου. Υπάρχουν τριχοειδείς απολήξεις που μπορούν να μετρήσουν καθορισμένα ηχητικά σήματα κατά μηκος του καναλιού του κοχλία. Είναι σαν τις χορδές του πιάνου. Κάθε απόληξη σαυτό το εσωτερικό του αυτιού είναι ευαίσθητο σε συγκεκριμένη νότα και δονείται ή "χορεύει" μαυτή τη νότα. Η αφυδάτωση που αλλάζει την περιεκτικότητα της λέμφου, αλλάζει το εύρος των δονήσεων που μπορούν να φτάσουν στις απολήξεις των τριχοειδών νεύρων. Αυτό προκαλεί ένα είδος κωφότητας.

ΔΙΑΙΤΑ

Το πρώτο θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα μας είναι το νερό. Το νερό διαλύει όλα τα μέταλλα, τις πρωτείνες, τους υδατάνθρακες και γενικά όλα τα υδατοδιαλυτά στοιχεία,τα μεταφέρει και τα διανέμει στο σώμα. Σκεφτείτε το αίμα σαν το νερό της θάλασσας, το οποίο περιέχει διαφορετικές κατηγορίες ψαριών. Κατά αντιστοιχία το αίμα περιέχει τα αιμοπετάλια, διαφορετικά λευκά αιμοσφαίρια, ερυθρά αιμοσφαίρια,πρωτείνες και ένζυμα, τα οποία κολυμπάν προς μια κατεύθυνση. Ο ορός αίματος εχει σχεδόν την ίδια αναλογική σύσταση μετάλλων με το νερό της θάλασσας.

Χρειάζονται συγκεκριμένα μέταλλα για να περάσουν το όξινο περιβάλλον του στομάχου και να απορροφηθούν από την μεμβράνη του εντέρου. Αυτά είναι ο ψευδάργυρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο, σίδηρος, χαλκός, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Η λίστα είναι κατά σειρά σπουδαιότητας στο ανθρώπινο σώμα, κατά την γνώμη μου. Τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα τοξικά μέταλλα είναι, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το αρσενικό, το αλουμίνιο, το κάδμιο και σε μεγάλες ποσότητες ο σίδηρος.

Η ΛΗΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Το αλάτι είναι μια ζωτική ουσία για την επιβίωση ολων των ζωντανών πλασμάτων και ειδικά του ανθρώπου. Το νερό και το αλάτι ρυθμίζει το περιεχόμενο του νερού στο σώμα μας. Το νερό ρυθμίζει το περιεχόμενο του νερού στο εσωτερικό των κυττάρων, καθαρίζοντας και αποβάλοντας τα τοξικά απόβλητα του κυτταρικού μεταβολισμού. Το αλάτι αναγκάζει μια ποσότητα νερού να μείνει εξω από τα κύτταρα, εξισορροπόντας αυτήν την ποσότητα. Υπάρχουν δύο ωκεανοί νερού στο σώμα μας. Ενας ωκεανός είναι μέσα στα κύτταρα και ο άλλος στο εξωτερικό τους. Η καλή υγεία εξαρτάται από την λεπτή ισορροπία αυτών των δύο ωκεανών και η ισορροπία τους επιτυγχάνεται με το αλάτι. Το αραφινάριστο φυσικό αλάτι.

Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό για να μπεί μέσα στα κυτταρα, τότε φιλτράρεται από τον αλατούχο ωκεανό και εκχύεται μέσα στα κύτταρα τα οποία καταπονούνται με την έλλειψη νερού. Αυτός είναι και ο λόγος που σε σοβαρή αφυδάτωση εμφανίζουμε οίδημα και κατακράτηση νερού. Το σχήμα του σωματός μας είναι ετσι, ώστε το μέγεθος του ωκεανού που βρίσκεται εξω από τα κυτταρά μας, να διαστέλεται για να έχουμε την έξτρα ποσότητα νερού διαθέσιμη για φιλτράρισμα και επείγουσα έκχυση στα ζωτικά κύτταρα. Ο εγκέφαλος δίνει εντολή για αύξηση της κατακράτησης του αλατιού και του νερού από τα νεφρά. Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζουμε οίδημα όταν δεν πίνουμε νερό.

Αρχικά η διαδικασία του φιλτραρίσματος και της μεταφοράς του στα κύτταρα, είναι πιο αποτελεσματική το βράδυ, όταν το σώμα βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Το συγκεντρωμένο νερό κυρίως στα πόδια, δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί την βαρύτητα, για να μπει στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν αυτή η εξάρτηση της διαδικασίας της επείγουσας ενυδάτωσης κάποιων κυττάρων συνεχιστεί για πολύ, τα πνευμόνια αρχίζουν να συσσωρεύουν υγρό κατά την διάρκεια της νύχτας, και η αναπνοή αρχίζει να δυσκολεύει. Αυτή η κατάσταση είναι απόροια της αφυδάτωσης. Πάντως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε απότομα αρκετό νερό, αλλα να το αυξάνουμε σταδιακά, οσο αυξάνονται και τα ούρα μας.

Όταν πίνουμε αρκετό νερό για να καθαρίσουμε τα νεφρά μας, το κατακρατημένο αλάτι φεύγει και αυτό. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποβάλλουμε το οίδημα, πίνοντας περισσότερο νερό. Οχι διουρητικά, ΝΕΡΟ. Οι άνθρωποι που έχουν εκτεταμένο οίδημα και αρχιζουν να έχουν ταχυκαρδίες με την παραμικρή προσπάθεια, η αύξηση της πρόσληψης του νερού θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και να σταματήσουμε το φυσικό αλάτι για 3 ημέρες.Το σώμα μας είναι σε μια κατάσταση να το κατακρατά. Το αλάτι έχει πολλες άλλες λειτουργίες, από το να ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα. Εδώ είναι μερικές από τις ζωτικές λειτουργίες του αλατιού.

Το αλάτι είναι ζωτικό για την εξαγωγή της υπερβολικής οξύτητας από τα κύτταρα στο σώμα, ιδίως των εγκεφαλικών κυττάρων.
Το αλάτι είναι βασικό στο να εξισορροπεί τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.
Το αλάτι είναι ζωτικό, για την παραγωγή της υδροηλεκτρικης ενέργειας σε όλα τα κύτταρα του σώματος.
Το αλάτι είναι ζωτικό για την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων και την διαδικασία της πληροφόρησης, κατά την διάρκεια οπου ο εγκέφαλος εργάζεται, από την στιγμη της σύλληψης εως τον θάνατο.
Το αλάτι είναι ζωτικό για την απορρόφηση των τροφων μέσω της εντερικής οδού.
Το αλάτι είναι ζωτικό για τον καθαρισμό των πνευμόνων από τις βλένες και τα κολλημμένα φλέγματα, ιδιαίτερα στο ασθμα και την κυστική ινωση.
Το αλάτι είναι ζωτικό για την αποσυμφόρηση των βλενογόνων και την καταρροή.
Το αλάτι είναι ισχυρό αντισταμινικό.
Το αλάτι είναι βασικό για την πρόληψη από τις κράμπες.
Το αλάτι είναι ζωτικό για την πρόληψη της σιελορροής, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας βγαίνει εξω από το στομα.

Το αλάτι είναι απαραίτητο για την κατασκευή των οστών. Η οστεοπόρωση κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε έλλειψη αλατιού και νερού.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qwtX5GGVfvg&feature=player_embedded[/youtube]

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=40elOZt60Jk&feature=player_embedded[/youtube]

ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/09/b ... t_207.html

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum