ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΣΕΛΗΝΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 18:10 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2218
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΣΕΛΗΝΗ

(του ΡΑΜΥ (ΠΑΥΛΟΥ) ΜΠΛΕΚΤ)


Η κύρια ονομασία της Σελήνης στα σανσκριτικά, Τσάντρα. Πρόκειται για το σύμβολο της απόλαυσης, για τον κύριο του κόσμου, στον οποίο υποτάσσονται οι κύκλοι της φύσης, τέτοιοι όπως η παλίρροια και η άμπωτη. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αρσενική Θεϊκή αρχή, ενώ η Σελήνη τη θηλυκή. Αμφότεροι αυτοί συμβολίζουν τη μεγάλη πρωταρχική δυαδικότητα: την αρσενική και τη θηλυκή αρχή, την ενεργητικότητα και την παθητικότητα, την ημέρα και τη νύκτα, το νου και τα αισθήματα, τη βούληση και την αγάπη.

Ο Ήλιος εξουσιάζει το χρόνο, η Σελήνη εξουσιάζει το χώρο, ο Ήλιος κυβερνά το πυρ, ενώ η Σελήνη το ύδωρ. Εάν ο ‘Ήλιος είναι το «εγώ», τότε η Σελήνη είναι ο «νους». Παρ' όλο που ο σανσκριτικός όρος «μάνας», που μεταφράζεται ως «νους», έχει στην πραγματικότητα πιο πλατιά έννοια. Το μάνας περιέχει όχι μόνον το νου, αλλά και τα αισθήματα, πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένας συνδυασμός της ικανότητας του αισθάνεσθαι και της συνείδησης, που συλλογίζεται για την φύση των αντικειμένων. Συχνά αυτός χρησιμοποιείται ως γενικός όρος για την περιγραφή όλου του πεδίου της νοητικής δραστηριότητας.

Τα πεδία του δεν είναι μόνον η σκέψη, η προσοχή, αλλά και οι ενορατικοί διαλογισμοί, τα όνειρα και οι φαντασιώσεις.

Ο Ήλιος συμβολίζει το παρόν και το μέλλον, ενώ η Σελήνη το παρελθόν, δηλαδή ποίοι ήμασταν και τι κουβαλήσαμε μαζί μας από τα περασμένα. Η Σελήνη είναι ο δείκτης της ικανότητας μας να παίρνουμε τα δώρα και να δεχόμαστε την αγάπη. Από όλους τους πλανήτες αυτή είναι η πιο τρωτή, και βάσει της θέσης της στον ωροσκόπο μπορούμε να κρίνουμε σε ποίο βαθμό ο άνθρωπος είναι νευρικός και πληγώνεται εύκολα.

Η δυνατή Σελήνη συνηγορεί για την ευαισθησία, τη δεκτικότητα, τη φροντίδα για τους γύρω ανθρώπους, την τάση να υποστηρίζεις τους άλλους ανθρώπους. Αυτή χαρίζει την συναισθηματική ωριμότητα, και την ικανότητα της θετικής επίδρασης στην κοινωνία.

Η Σελήνη, όπως και ο Ήλιος, είναι πνευματικός πλανήτης. Αυτή δείχνει τέτοιες ιδιότητες και καταστάσεις, όπως η πίστη, η αγάπη, η ευθύτητα, η μετριοφροσύνη, η ειρήνη και η ευτυχία. Από τη Σελήνη πάνω στον άνθρωπο ξεχύνεται το έλεος της θηλυκής Θεϊκής αρχής. Ενώ ένας ισχυρός και ευνοϊκά τοποθετημένος πλανήτης μας παροτρύνει να δράσουμε για το καλό των άλλων ανθρώπων και υπακούει στους Ανώτατους νόμους. Οι άνθρωποι, που συλλαμβάνουν την πνευματική επίδραση της Σελήνης, είναι καλοπροαίρετοι, φιλάνθρωποι και έχουν την πραγματικά αγγελική υπομονή. Μπορείς εύκολα να επικοινωνείς μαζί τους, αυτοί ποτέ κανέναν δεν κατηγορούν και μπορούν στα πάντα να δουν την καλή πλευρά.

Επειδή η Σελήνη είναι ευαίσθητος και μεταβλητός πλανήτης, αυτή επηρεάζεται εύκολα από τις άλλες πλανητικές ενέργειες. Π.χ. ο Κρόνος μπορεί να την σκιάζει και να την καταπιέζει, επίσης να τις δίνει την ψυχρότητα και την αποξένωση. O Ράχου είναι ικανός να θολώσει την ενέργεια της Σελήνης: υπό την επίδρασή του ο άνθρωπος μπορεί να χάσει την εξουσία πάνω στον ίδιο του το νου, τον τομέα κυριαρχίας της Σελήνης. Η επίδραση του Άρη μπορεί να προσδώσει την τάση για σύγκρουση και την διένεξη, επίσης, όπως προκύπτει από την εμπειρία μου και την αυξημένη ευαισθησία.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας για την επιβίωση στο οποιοδήποτε περιβάλλον, ικανότητα, που μπορεί να γίνει παράγοντας δουλοπρέπειας, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε εξαρτημένο ων και ωθώντας τον στον εκφυλισμό.

Ως σύμβολο της θηλυκής αρχής γενικά η Σελήνη χαρίζει την ομορφιά και τη γοητεία. Στο ωροσκόπο των γυναικών η ευνοϊκά τοποθετημένη Σελήνη μπορεί να συνηγορεί για το γεγονός, ότι η κάτοχος του ωροσκόπου είναι ικανή να γίνει καλή νοικοκυρά και καλή σύζυγος. Εάν ο άνθρωπος έχει πιο ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, η Σελήνη βοηθά να σχηματισθεί ο πλατύς πνευματικός ορίζοντας και όμοια με την Αφροδίτη (με την οποία έχει πολλά κοινά) συμβάλλει στις επιτεύξεις στον τομέα της τέχνης. Η Σελήνη διαθέτει μεγάλες ποσότητες αγάπης και φιλίας για όλους. Συχνά μπορείς να δεις την ευνοϊκά τοποθετημένη Σελήνη στους ωροσκόπους των ιατρών, θεραπευτών και ψυχολόγων, επίσης και στις καλές μητέρες και συζύγους.

Η Σελήνη καθορίζει τον βαθμό της δημοτικότητάς μας, την κοινωνική μας θέση και την ικανότητα της επενέργειάς μας στους γύρω ανθρώπους. Στον τομέα αυτό ομοίως με τον Ήλιο αυτή αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα στην εκτίμηση της πολιτικής επίδρασης του ανθρώπου. Η ισχυρή Σελήνη, όπως και ο Ήλιος, μπορεί να προικίζει τον άνθρωπο με την εξαιρετική ελκυστικότητα. Αυτή είναι ικανή να σκεπάζει όλους τους υπόλοιπους πλανήτες, καμιά φορά και τον Ήλιο. Όταν όμως ο Ήλιος σημαίνει τον τύπο του ηγέτη με ισχυρή θέληση, τότε η Σελήνη τον ηγέτη των λαϊκών μαζών, ο οποίος φροντίζει για τα συμφέροντά τους. Προσφάτως είχα εξετάσει έναν υψηλά ιστάμενο κρατικό αξιωματούχο από την Ιερουσαλήμ. Ο άνθρωπος αυτός είχε μία πολύ ισχυρή Σελήνη στον οίκο της σταδιοδρομίας. Και ήταν γνωστός ως καλός οικογενειάρχης και ευαίσθητος διοικητής, που φροντίζει για τα συμφέροντα των ανθρώπων.

Βάσει της θέσης της Σελήνης μπορείς να κρίνεις περί της γενικής τάσης του ανθρώπου να συνάπτει τις προσωπικές επαφές και το πώς αντιλαμβάνεται αυτός τους γύρω ανθρώπους και την κοινωνία γενικώς. Ο Ήλιος είναι αυτοεπαρκής και υποτάσσει τον οποιονδήποτε πλανήτη, με τον οποίον αλληλεπιδρά. Ενώ η Σελήνη δέχεται και αφομοιώνει την ενέργεια και βρίσκεται υπό την επήρεια των πλανητών, που την περικυκλώνουν και την εστιάζουν. Είναι θετικό, όταν οι πλανήτες βρίσκονται είτε σε ένωση με την Σελήνη, είτε τοποθετούνται στους προηγούμενους η επόμενους οίκους, πιθανώς και στους δύο (δηλαδή στις 30-50 μοίρες από την Σελήνη). Είναι ιδανικό, εάν πρόκειται για τους πλανήτες με την ευνοϊκή επίδραση, εάν όμως η επίδρασή τους είναι αρνητική, αυτό είναι καλύτερο από το τίποτε. Διότι όταν η Σελήνη είναι απομονωμένη, αυτό μπορεί να οδηγήσει στις διανοητικές διαταραχές, στην κατάθλιψη, στις ατυχίες κ.λ.π.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum