ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 15:01 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2216
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η συνείδηση του ανθρώπου έχει δομή, που αποτελείται από πολλά στρώματα. Ακόμη και όταν η επιφανειακή συνείδηση είναι καθαρή και όμορφη, είναι άγνωστο τι βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα του υποσυνειδήτου, τι βρίσκεται στην υπερσυνείδηση, δηλαδή τι βρίσκεται μέσα στο κάθε στρώμα της ανθρώπινης συνείδησης.

Η πνευματική πρακτική παρέχει την δυνατότητα να βυθιστείς σε κάθε στρώμα και να διαμένεις εκεί. Πέραν αυτού, σου επιτρέπει να τα καταλάβεις και να τα καθαρίσεις.

Υπάρχει η λέξη "Μπχίκσου", που σημαίνει την ικανότητα να φτάσεις στην άλλη όχθη. Αυτοί, που φτάνουν στην άλλη όχθη, διαπερνούν τον ωκεανό των μετενσαρκώσεων. Μετά τον θάνατο ο άνθρωπος εισέρχεται στο υποσυνείδητο, περνά την ενδιάμεση κατάσταση και μετά πάλι εμφανίζεται στον Κόσμο των Εκδηλώσεων.

Ο ωκεανός των μετενσαρκώσεων συνδέεται με το υποσυνείδητο, με το αστρικό κόσμο. Αυτός βρίσκεται μεταξύ της κανονικής κατάστασης της συνείδησης του ανθρώπου και της Απελευθέρωσης. Για να φτάσεις τον σκοπό, είναι απαραίτητο να περάσεις αυτόν τον ωκεανό και να φτάσεις την "άλλη όχθη".

"Ετούτη εδώ η όχθη", η κανονική κατάσταση της συνείδησης, έχει στενό δεσμό με τον τραχύ υλικό κόσμο των Εκδηλώσεων, που αποτελείται από 7 μέρη. Η "άλλη όχθη" είναι ο Κόσμος της Αιτίας (άμορφος κόσμος, που συνδέεται με το υπερ-υποσυνείδητο).

Η ψυχή πολλές φορές έρχεται εδώ και επιστρέφει πάλι στον ωκεανό των μετενσαρκώσεων.
Αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, διότι οι θύελλες και τα βαθιά ρεύματα στον ωκεανό του υποσυνειδήτου την εμποδίζουν να φτάσει την άλλη όχθη.

Τα εμπόδια σε κείνους, που προσπαθούν να διαπεράσουν τον ωκεανό των μετενσαρκώσεων, δημιουργούνται από τις πληροφορίες, που βρίσκονται στο υποσυνείδητο. Αυτοί που έχουν λίγες πληροφορίες στο υποσυνείδητο, πιο εύκολα φτάνουν στην "άλλη όχθη" από εκείνους, που είναι φορείς πολλών πληροφοριών.

Το μεγαλύτερο όμως εμπόδιο γίνονται οι επιθυμίες του κόσμου τούτου, που εμφανίζονται λόγω αυτών των πληροφοριών. Γι’ αυτό το λόγο η κάθαρση του υποσυνειδήτου από τις άχρηστες πληροφορίες και η απόρριψη των επιθυμιών του ιδίου- των προσκολλήσεων, της οργής, της άγνοιας, της απληστίας, της αυταρέσκειας, του πνεύματος ανταγωνισμού, έχει μεγάλο νόημα.

Στο υποσυνείδητο των περισσότερων ανθρώπων κρύβονται πολλές επιθυμίες. Πρέπει να σκεφτούμε τους τρόπους της υπέρβασής τους. Στην αρχή χρειάζεται να βγάλεις στην επιφάνεια όλες τις επιθυμίες του κόσμου τούτου. Ο διαλογιζόμενος εισέρχεται στην θάλασσα αυτών των επιθυμιών και μετά τις μελετά προσεκτικά. Δηλαδή τις εξετάζει αν αυτές του φέρνουν την ευτυχία η τα βάσανα. Χάριν του γεγονότος που στρέφουμε την προσοχή μας στο δηλητήριο, που βγαίνει από μέσα μας, οι ψυχές μας σε τελική ανάλυση μπορούν να αποκτήσουν τη σιωπή και τη γαλήνη. Στο τέλος ο διαλογιζόμενος ησυχάζει και υπερβαίνει τις επιθυμίες του.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να δοκιμαστεί η μέθοδος, η ουσία της οποίας είναι να κρατάς στο μυαλό σου συνεχώς την εξής σκέψη:

"Θα συσσωρεύω στον εαυτό μου τις Αγαθοεργίες".

Επίσης, να συνειδητοποιείται καθαρά το εξής:

"Θα τηρώ τις Εντολές".

Βέβαια, ο ψίθυρος του διαβόλου θα σας παρασέρνει να υποχωρήσετε και να παραδοθείτε στις επιθυμίες. Όταν θα συμβαίνει αυτό, να σκέφτεστε:

"Δε σκοπεύω να υποχωρήσω στις διαβολικές παραινέσεις. Αυτή τη στιγμή ο διάβολος προσπαθεί να με εξουσιάσει. Αλλά εγώ τείνω προς την Φώτιση".

Να λέτε:

"Δεν πρόκειται να υποχωρήσω".

Και κάντε υπομονή και αντέχετε την δοκιμασία. Όσο δύσκολο και να είναι, να λέτε:

"Όλα αυτά γίνονται για τη Φώτισή μου, απ’ την οποία θα ωφεληθούν όλοι οι ζώντες".

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 15:02 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2216
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Στην πρακτική των ανώτερων βαθμίδων διδασκαλίας του εσωτερικού βουδισμού, ιουδαϊσμού και της δυτικής μαγείας υπάρχει η θεωρία επίτευξης της Απελευθέρωσης με την βοήθεια καθαρισμού των τριών στοιχείων: των Αγωγών, του Ανέμου και της Σταγόνας της Ψυχής.

Γιατί αυτή η θεωρία ανήκει στην κατηγορία των ανωτέρων; Διότι με την αφομοίωση και την πρακτική εφαρμογή αυτής, μπορείς χωρίς μεγάλες δυσκολίες να αποκτήσεις την εμπειρία των άλλων κόσμων, ακόμη και την ανώτερη μετενσάρκωση, ασχέτως αν έχεις σοβαρά μολυνθεί.

Τι είναι οι Αγωγοί; Είναι ένας αριθμός δεκάδων χιλιάδων καναλιών της λεπτής πνευματικής ενέργειας, που σχηματίζουν το λεπτό σώμα του ανθρώπου.

Τι είναι ο Άνεμος; Είναι η ενέργεια, που κινείται μέσα στους Αγωγούς.

Και η συνείδηση, η οποία μετακινείται μαζί με την ενέργεια του Ανέμου, είναι η Σταγόνα της Ψυχής.

ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

Από τους αγωγούς, που είναι δεκάδες χιλιάδες, μόνο οι 49 εξετάζονται ως βασικοί. Μεταξύ αυτών, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους τρεις κύριους - την Ίδα, την Πιγκάλα και την Σουσούμνα και το σημείο των διασταυρώσεών τους δημιουργεί τα 7 ισχυρά κέντρα της πνευματικής ενέργειας- τα τσάκρας. Όλοι έχουν τα τσάκρας, αλλά στους απλούς ανθρώπους αυτά δεν δρουν και βρίσκονται σε υπνώττουσα κατάσταση. Την καθαρότητα και την έκταση των Αγωγών καθορίζει η καθαρότητα της ψυχής του ανθρώπου, οι στιγμιαίες σκέψεις του, όμως την κατάσταση των Αγωγών επηρεάζουν επίσης ισχυρά και οι εξωτερικοί κραδασμοί του περιβάλλοντος.

Τι σημαίνει ο καθαρισμός των Αγωγών; Σημαίνει την κατάργηση της βρωμιάς της εμπειρίας του παρελθόντος μας, που έχει κατακαθίσει μέσα στους Αγωγούς και στα τσάκρας.

Ο ΑΝΕΜΟΣ

Υπάρχουν δύο είδη Ανέμου: ο εξωτερικός Άνεμος, που είναι η αναπνοή και ο εσωτερικός Άνεμος , που μας μεταφέρει είτε στους Ανώτερους Κόσμους, είτε στους Κατώτερους. Όταν ο εσωτερικός Ανεμος φυσάει προς τα Άνω, εμείς μεταφερόμαστε στους Κόσμους των Θεών, όταν αυτός φυσάει προς τα Κάτω- εμείς πέφτουμε στους Κατώτερους Κόσμους.

Οι Άνεμοι επίσης μπορεί να είναι τραχείς και λεπτοί. "Άνεμος", είναι μια γενική λέξη, που υποδηλώνει τις ζωτικές ενέργειες και την κίνηση του ιδίου σώματος καθώς και όλες τις φυσιολογικές αντιδράσεις μέσα σ’ αυτό.

Την στιγμή του θανάτου οι Άνεμοι συγκεντρώνονται αρχικά στον κεντρικό Αγωγό και μετά, στην ακατάλυτη Σταγόνα της Ψυχής. Αυτή η κατάσταση προκαλεί την εκδήλωση του Νοός του Καθαρού Φωτός- του λεπτότερου όλων των στρωμάτων της συνειδήσεως. Όταν αυτό το Φως σταματά, τότε αρχίζει το Μπάρτο και ξεκινάει η νέα ενσάρκωση.

Τι σημαίνει να στρέψεις τον Άνεμο επάνω και να τον ενισχύσεις; Αυτό σημαίνει να στρέψεις την συνείδησή σου προς την ανώτερη κατάσταση, ασκώντας την πρακτική του Καλού και των Υπηρεσιών η ασκώντας την πρακτική διάδοσης της Ντάρμα = Ευλογίας.

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Τι σημαίνει να "καθαρίσεις την Σταγόνα της Ψυχής"; Η Σταγόνα της Ψυχής θα καθαριστεί μόνον χάριν της υλοποίησης της πρακτικής της Γαλήνης. Δηλαδή κατά πόσον σωστά θα καθρεφτιστεί μέσα της ένα αντικείμενο η ο έξω κόσμος- εξαρτάται από την καθαρότητα του καθρέφτη.

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ, ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Τα πάντα αρχίζουν με την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Όταν οι Αγωγοί έχουν καθαριστεί με τη βοήθεια της Μετάνοιας, του διαλογισμού και των τεχνικών πρακτικών και έχει συσσωρευτεί η αγάπη προς το πάν ζωντανό (χωρίς την ειλικρινή αγάπη και συμπόνια προς το παν ζωντανό η πορεία σ’ αυτήν την οδό είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, στην περίπτωση αυτή εσείς προκαλείτε ζημιά στον εαυτό σας, για την αποκατάσταση της οποίας μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες ενσαρκώσεις), η υπνώττουσα μέχρι τότε μυστική ενέργεια ανεβαίνει από τον κόκκιγκα και απελευθερώνει τα τσάκρας το ένα μετά το άλλο.

Οι Αγωγοί, είναι οι οδοί για την ενέργεια, που ήταν μέχρι στιγμής βουλωμένοι από τα σκουπίδια της λαθεμένης εμπειρίας, από τις σκέψεις, τις λέξεις, τις πράξεις, δηλαδή με την πληροφορία, που δεν συνέβαλλε στην συσσώρευση του Εσωτερικού Φωτός και στην άνοδο της πνευματικότητας του ανθρώπου.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με τον αγωγό, που είναι στουπωμένος από τις βρωμιές και διάφορα άχρηστα αντικείμενα. Το στούπωμα, είναι η πληροφορία και υπάρχουν δυο τρόποι καθαρισμού αυτής. Ο ένας τρόπος είναι- να εισάγεις την πληροφορία, που είναι αντίθετη της ήδη υπάρχουσας. Ο άλλος τρόπος είναι- να εισάγεις την πληροφορία, που είναι ανώτερη της αρχικής. Η διαδικασία της εισαγωγής της πληροφορίας πρέπει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Είμαστε αναγκασμένοι να γεννιόμαστε ξανά και ξανά από το άνευ αρχής παρελθόν, κουβαλώντας μέσα στη μνήμη μας την απόλαυση της σεξουαλικής όρεξης και της τροφής. Γι’ αυτό η απελευθέρωση από αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Πως εμφανίζεται η επιθυμία; Ο Άνεμος, που ανεβαίνει, συναντά το εμπόδιο- την μόλυνση της συνείδησης στο λεπτό επίπεδο, από την οποία αρχίζει να πάλλεται το ανάλογο τσάκρα και η Σταγόνα της Ψυχής μας, δηλαδή η συνείδηση, μεταφέρεται ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο. Ο συσσωρεύομενος Άνεμος προκαλεί την έντονη παραγωγή της θερμότητας.

Εάν πρόκειται για την σεξουαλική επιθυμία, τότε η θερμότητα παράγεται από το τσάκρα της περιοχής των σεξουαλικών οργάνων. Εάν στον άνθρωπο αρέσει αυτή η αίσθηση, τότε αυτός προκαλεί την ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή της θερμότητας και κατά την στιγμή της έκρηξης της θερμότητας εισέρχεται στην κατάσταση, που ονομάζεται έκσταση. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος γεύεται την μεγίστη απόλαυση από την μεγίστη απώλεια της ενέργειας και αυτό το πράγμα οδηγεί στην πτώχευση των πνευματικών δομών.

Εντούτοις, υπάρχει και μια άλλη οδός, η οδός της Συσσώρευσης, που παρέχει πολλά προτερήματα, έναντι της πρώτης οδού. Αυτός, που την κατέχει τέλεια, είναι ο όντως σοφός και έχει το δικαίωμα να αποκαλείται βασιλιάς μεταξύ των βασιλέων και Βούδας μεταξύ των φωτισμένων.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum