ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2012 19:18 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2207
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ

Ο αριθμός επτά δεν είναι μόνο "πρώτος" αριθμός, δηλαδή δεν είναι γινόμενο από τον πολλαπλασιασμό άλλων αριθμών, αλλά ούτε και μας δίνει πολλαπλασιαζόμενο κάποιον αριθμό από το ένα ως το εννέα. Έτσι θεωρήθηκε σαν ξέχωρο από αυτούς, απομονωμένο και ανίκανο να επικοινωνήσει. Επομένως, όποιος βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία του είναι ένας μοναχικός άνθρωπος, ξεκομμένος από την κοινωνία και καθόλου διατεθειμένος να εξηγήσει τον εαυτό του και τις προθέσεις του.

Η ιδέα του μυστηρίου και της μαγείας που περιβάλλει το επτά, συνδέεται ωστόσο και με το γεγονός ότι θέλουμε να αναγνωριστεί σαν ο αριθμός που ρυθμίζει ένα μεγάλο μέρος από τους πιο σημαντικούς ζωτικούς κύκλους στη Γη.

Πρώτα' απ' όλους ο Σεληνιακός κύκλος. Όποιος βρίσκεται σε επαφή με τη Φύση, ξέρει πως ο κύκλος της ζωής και του θανάτου επάνω στη Γη (γέννηση, αύξηση και παρακμή των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων) συσχετίζεται με την αύξηση και μείωση της Σελήνης, καθώς διατρέχει τον ατελείωτο κύκλο της, από γεννήσεις και θανάτους στον ουρανό. Ο Σεληνιακός κύκλος αποτελείται από τέσσερις φάσεις και καθεμιά από αυτές διαρκεί περίπου επτά μέρες. Αυτή, μεταξύ άλλων, είναι η προέλευση του σημερινού ημερολογίου, που ρυθμίζει τη ζωή κάθε μέρας, με βάση μηνιαίους κύκλους που ο καθένας τους αποτελείται από τέσσερις εβδομάδες, με την προσθήκη μερικών ημερών στο τέλος κάθε κύκλου για να καλυφθεί η περίοδος της Νέας Σελήνης, όπου ο δορυφόρος μας δεν είναι ορατός στον ουρανό.

Σαν συνέπεια των σχέσεων μεταξύ μικρόκοσμους και μακρόκοσμου, δηλαδή του ανθρώπους και τους Σύμπαντος, ακόμα και το φυσικό σώμα υπόκειται στην επίδραση των επταδικών κύκλων. Πράγματι, το ανθρώπινο σώμα κάθε εφτά χρόνια ανανεώνει όλα του τα κύτταρα, στο πρόσωπο του ανθρώπου υπάρχουν εφτά ανοίγματα κ.λ.π.

Και αυτό χωρίς να λογαριάσουμε πόσα πράγματα στη Φύση είναι συγκεντρωμένα σε ομάδας από επτά, τα χρώματα ου ουράνιου τόξου, οι μουσικές νότες κ.λ.π.

Τα χαρακτηριστικά του επτά στην αριθμολογία το θεωρούν, λοιπόν, σαν έναν αριθμό που κρατάει τα μυστικά κλειδιά των ζωτικών ρυθμών. Το επτά συμβολίζει βαθειά σοφία, ενδιαφέρον για τη θρησκεία και τη φιλοσοφία, αναζήτησης της αιώνιας αλήθειας, αποκρυφισμό και μυστήριο.

Είναι εξάλλου η μέρα που ο Θεός αναπαύτηκε μετά τη δημιουργία. Αυτή η ανάπαυση παίρνει ιερό χαρακτήρα και δείχνει τη σκέψη μετά την κούραση και το μόχθο, τον αποχωρισμό από τον κόσμο, την ενδοσκόπησης και τον διαλογισμό.

Εσωτερική σύνθεση: Το επτά είναι σύμβολο της συμπλήρωσης ενός περιοδικού κύκλου. Σαν ένωση του τρία με το τέσσερα, είναι αριθμός που έχεις ιδιαίτερη αξία. Η έννοια της πληρότητας που προέρχεται από μία γεωμετρική θεώρηση. Ο χώρος μέσα στον οποίο κινούμεθα έχεις τρεις διαστάσεις, αλλά η καθεμιά τους μπορεί να διανυθεί σε δύο διευθύνσεις, ώστε οι πραγματικές διαστάσεις είναι έξη. Αν παρασταθούν σας τρεις ευθείες κάθετες μεταξύ τους (οι άξονες ενός καρτεσιανού συστήματος) οι διευθύνσεις συγκλίνουν προς ένα κέντρο. Αυτό είναι το έβδομο στοιχείο που δίνει νόημα σε ολόκληρο το σύστημα. Χωρίς αυτό, η αναπαράσταση στο χώρο δε θα είχε καμία αξία. Ενώ, χάρη στο κέντρο οι έξη διευθύνσεις είναι σε θέση να συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη τη Φύση.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει να δώσουμε ένα κέντρο στο σχήμα με έξη κορυφές (που λέγεται και σφραγίδα του Σολομώντα) που συνθέτει το απόκρυφο νόημα του έξι, δηλαδή την τέλεια συνένωση των διαφόρων κόσμων που συνθέτουν το Παν. Για να το εκφράσουμε αυτό, συχνά τοποθετούμε το επτά στον κέντρο του εξαγράμμου.

Έτσι η επτάδα είναι το σωστό μέτρο μεγάλου μέρους από τις θεμελιώδεις σειρές που αποτελούν την αλυσίδα των αντιστοιχιών που πάνω τους βασίζεται η συνοχή του Σύμπαντος. Οι εφτά Πλανήτες, οι εφτά θεότητες που συνδέονται με αυτούς, τα εφτά μέταλλα, τα εφτά χρώματα, οι εφτά μέρες της εβδομάδας, τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα και οι εφτά αντιστοιχίες τους, αρετές κ.λ.π.

Από το βιβλίο του Jorg Sabellicus, ΑΡΙΘΜΟΜΑΝΤΕΙΑ

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2012 15:26 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 24 Ιούλ 2007 14:24
Δημοσιεύσεις: 92
Τοποθεσία: Ο Ναός της Σοφίας...
Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 7

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_bFWxAFHZXs[/youtube]

_________________
Ιέρεια


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2012 19:51 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 02:24
Δημοσιεύσεις: 179
Τοποθεσία: Χανιά
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ

Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός επτά είναι «αμήτωρ» μια και δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Είναι επίσης το σύμβολο της τελειότητας γιατί είναι το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα ,το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

Ο αριθμός επτά για όλους σχεδόν τους λαούς ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του δύναμη μυστηριακή. Οι Έλληνες συσχέτιζαν τον αριθμό επτά με τη λατρεία του Απόλλωνα και της σελήνης. Παρατήρησαν πως επτά ημέρες διαρκεί κάθε φάση της σελήνης. Ο Όμηρος θέλει επτά τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, επτά χορδές έχει η λύρα του, επτάπηχο ανδριάντα του δώρισαν οι Αιγύπτιοι. Επτά παλικάρια και επτά κόρες στέλνονταν στη Κρήτη για τροφή στον Μινώταυρο. Την εβδόμη μέρα έδιναν το όνομα στα νεογέννητα και κάθε έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα.

Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν επτά από τις διακλαδώσεις του Νείλου, επτά ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας, επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες και άλλα τόσα τα στάχια που ονειρεύτηκε ο Φαραώ.

Οι Χαλδαίοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Φοίνικες, Ινδοί και Πέρσες μέτρησαν τους επτά πλανήτες, τα επτά άστρα της μεγάλης άρκτου και τα επτά άστρα της μικρής άρκτου.

Οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να προσκυνήσουν επτά φορές στη Μέκκα, να κάνουν επτά φορές τον γύρω της Καάβα, να σφάξουν επτά σφάγια, να προσεύχονται επτά φορές την ημέρα και δικαιούνται να έχουν επτά γυναίκες.

Για τους Εβραίους επτά μέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας, επτά χρόνια διαρκούσε το Σαββατικό έτος και επτά τέτοια έτη αποτελούσαν το Ιωβηλαίο. Επτά ιερείς με επτά σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την Ιεριχώ για επτά μέρες και την έβδομη έκαναν επτά φορές το γύρω των τειχών της. Επτάφωτη ήταν η ιερή λυχνία ,την έβδομη μέρα από την γέννηση γινόταν η περιτομή των αγοριών, επτά φορές συγχωρούνταν τα αμαρτήματα, στο επταπλάσιο ο κλέφτης αποζημίωνε αυτόν που ζημίωνε.
Το 7 ήταν επίσης το σύμβολο της αρτιότητας και της θείας ευλογίας μια και περιέχεται στο εθνικό τους σύμβολο.

ΕΠΤΑ είναι οι μέρες της Δημιουργίας
7 είναι τα θαύματα του Χριστού (κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη)
7 είναι οι κύριες αρετές
ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ - ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ - ΑΓΝΟΤΗΤΑ

ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ - ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ - ΚΑΛΩΣΥΝΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
7είναι τα θανάσιμα αμαρτήματα
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ - ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ - ΠΟΡΝΕΙΑ
ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑ - ΦΘΟΝΟΣ - ΟΡΓΗ - ΑΔΙΚΙΑ

7είναι τα μυστήρια
Γάμος - Βάπτιση - Ευχέλαιο - Μετάληψη - Εξομολόγηση - Χρίσμα - Ιεροσύνη

7 είναι οι θεοί της Τύχης
Ομάδα Ιαπωνικών θεοτήτων της τύχης και της ευτυχίας. Τα ονόματα τους είναι
Μπισαμόν - Νταϊκόκου - Εμπίσου - Φουκουροκούτζου - Τζουροτζίν - Χοτέι
(και η μοναδική θεότητα της ομάδας) Μπεντέν

7είναι τα θαύματα του κόσμου
Ο κολοσσός της Ρόδου.
Η πυραμίδα του Χέοπα.
Ο τάφος του Μαυσώλου στην Αλικαρνασσό
Ο φάρος της Αλεξάνδρειας
Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
Το άγαλμα του Δία στη Ολυμπία
Ο ναός της θεάς Αρτέμιδος στην Έφεσο

7είναι οι Σοφοί της Αρχαιότητος
Θαλής ο Μιλήσιος
Βίας ο Πριηνεύς
Κλεόβουλος ο Ρόδιος
Περίανδρος ο Κορίνθιος
Πιττακός ο Μυτιληναίος
Σόλων ο Αθηναίος
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

7 τα χρώματα της ίριδας (κίτρινο - βαθύ κυανούν - ερυθρό- ιώδες - κυανούν - πράσινο - πορτοκαλί)
7 οι φθόγγοι της μουσικής (ντο - ρε - μι – φα - σολ - λα - σι)
7 οι μέρες της εβδομάδας

7 εκστράτευσαν κατά της Θήβας
Άδραστος - Πολυνείκης - Τυδέας - Αμφίαραος - Καπανέας - Ιππομέδοντας - Παρθενοπαίος

7 ήρωες υπερασπίστηκαν την Θήβα
Ετεοκλής - Πολυφόντας - Μελάνιππος - Μεγαρέας - Ύπερος - Λασθένης - Άκτορας είναι οι Πλειάδες (κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης)
Αλκυόνη - Μερόπη - Ηλέκτρα - Ταϋγέτη - Κελαινώ - Μαία - Αστερόπη

Οι Πλειάδες ήταν απαρηγόρητες για το πάθημα του πατέρα τους, ο οποίος είχε καταδικαστεί να φέρει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο, γι αυτό ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε αστέρια. Είναι τα άστρα που φαίνονται με γυμνό μάτι στο αστρικό σμήνος Πλειάδες (τη γνωστή μας Πούλια).
Ένα από τα άστρα αυτά έχει το όνομα Αλκυόνη και μεσουρανεί ,κατά τα μέσα Ιανουαρίου, λίγο μετά την δύση του Ηλίου, ώστε είναι εύκολα παρατηρήσιμο. Με το όνομα Αλκυόνη αναφέρεται και η κόρη του Αίολου, θεού των ανέμων και της Αιγιάλης,, η οποία μετά τον πνιγμό του συζύγου της, έπεσε στην θάλασσα και μεταμορφώθηκε στο πουλί Αλκυόνη και κάθε χειμώνα θρηνούσε τον νεκρό σύζυγο της, έπειτα τοποθετούσε τα αβγά της στην ακροθαλασσιά όπου τα κατέστρεφαν όμως τα κύματα, ώσπου οι θεοί την λυπήθηκαν και ο Αίολος συγκρατούσε τους ανέμους ενώ ο Δίας έκανε 14 μέρες καλοκαιρίας για να μπορέσει το πουλί να κλωσήσει τα αυγά του. Οι μέρες αυτές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ονομάζονται Αλκυονίδες μέρες και συμπίπτουν με τις μέρες που μεσουρανεί το άστρο Αλκυόνη.

7 πόλεις διεκδικούν την καταγωγή του Ομήρου
Χίος - Σμύρνη - Κύμη - Κολοφώνας - Πύλος - Άργος - Αθήνα

7είναι οι νάνοι στη χιονάτη
Χαζούλης - Ντροπαλός - Υπναράς - Συναχωμένος - Καλόκαρδος - Σοφός - Γκρινιάρης

Στη δημώδη γλώσσα υπάρχουν πολλές λέξεις με πρώτο συνθετικό το επτά, π.χ. εφτάγλωσσος (αθυρόστομος) εφτάσκαλο λιμάνι, εφτάκαλος, εφτάμυαλος. Λέγονται επίσης οι φράσεις: “εφτά όρκους παίρνω ότι δεν το κανα”, “τον έκαναν εφτά κομμάτια”, “με έζωσαν εφτά φίδια”, “έχει εφτά παπάδων νου”, “ εφτά να’ ναι οι ώρες τους και στον έβδομο ουρανό να πάνε”.

ΠΗΓΗ: http://www.users.ira.sch.gr

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum