ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 14:56 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2239
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κάλι Γιούγκα, (κυριολεκτικά "Εποχή της Κάλι" ή "Εποχή της φαυλότητας"), είναι ένα από τα τέσσερα στάδια της ανάπτυξης από τα οποία διέρχεται ο κόσμος, ως μέρος του κύκλου των Γιούγκα, κατά τις Ινδουιστικές γραφές. Τα άλλα τρία είναι Σατύα Γιούγκα, Τρέτα Γιούγκα και Ντβαπάρα Γιούγκα. Κατά το Σουρύα Σιντάντα, μια αστρονομική πραγματεία που αποτελεί τη βάση για όλα τα Ινδουιστικά και το Βουδιστικά ημερολόγια, το Κάλι Γιούγκα ξεκίνησε τα μεσάνυχτα στις 18 Φεβρουαρίου του 3102 π.Χ. σύμφωνα με το προληπτικό Ιουλιανό ημερολόγιο, ή στις 23 Ιανουαρίου του 3102 π.Χ. κατά το προληπτικό Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Θεωρείται επίσης από πολλούς Ινδουιστές ότι είναι η στιγμή που ο Κρίσνα έφυγε για την κατοικία του. Το Κάλι Γιούγκα θεωρείται παραδοσιακά ότι διαρκεί 432.000 χρόνια. Το Κάλι Γιούγκα αναγνωρίζεται ακόμα και αναφέρεται από τον Σιχισμό στο Γκουρού Γκράνθ Σαχίμπ.

Οι περισσότερες ερμηνείες των Ινδουιστικών γραφών πιστεύουν ότι η Γή είναι ήδη στο Κάλι Γιούγκα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η Γή βρίσκεται τώρα στην αρχή του Ντβαπάρα Γιούγκα. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός εκφυλίζεται πνευματικά καθ' όλη τη διάρκεια του Κάλι Γιούγκα. Αναφέρρεται ως η Σκοτεινή Περίοδος, κυρίως γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται όσο πιο μακριά είναι δυνατό από το Θεό. Η παρακάτω περιγραφή του Κάλι Γιούγκα είναι μια ένδειξη της ερμηνευτικής του σημασίας για τη σύγχρονη ύπαρξη.

Ο Ινδουισμός γενικά παρομοιάζει την ηθική με ένα ταύρο που λέγεται Ντάρμα. Στο Σατύα Γιούγκα, το πρώτο στάδιο ανάπτυξης, ο ταύρος είχε τέσσερα ποδια, και σε κάθε εποχή η ηθική μειώνεται κατά ένα τέταρτο. Ως την εποχή της Κάλι, η ηθική θα έχει μειωθεί στο ένα τέταρτο σε σχέση με την χρυσή περίοδο. Επομένως, ο ταύρος θα έχει μόνο ένα πόδι, και η ηθική θα υστερεί στους ανθρώπους.

Το Κάλι Γιούγκα συνδέεται με τον δαίμονα της αποκάλυψης Κάλι, ο οποίος δεν πρέπει να συγχέεται με τη θεά Κάλι, καθώς αυτές είναι διαφορετικές λέξεις στη Σανσκριτική γλώσσα. Το "Κάλι" στο Κάλι Γιούγκα σημαίνει "διαμάχη, διχόνοια, διένεξη ή ανταγωνισμός," ενώ η Θεά "Καάλι" σημαίνει "χρόνος".

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2012 14:57 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2239
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙ - ΓΙΟΥΓΚΑ

Στο Ιερό Κείμενο των Βεδών "Schrimad Bchagvadam", στο 12 κεφάλαιο δίνονται πολύ ακριβείς περιγραφές για το τι πρόκειται να επακολουθήσει κατά την εξέλιξη των πραγμάτων στην πιο μαύρη εποχή του ανθρώπινου βίου- την εποχή της Κάλι - Γιούγκα.

Τα αρχαιότερα Ιερά Κείμενα στον πλανήτη, οι Βέδες, περιέχουν όχι μόνο τις λεπτομερείς πληροφορίες περί του νοήματος της ζωής του ανθρώπου, περί των θρησκειών και νόμων, που διοικούν αυτό το Σύμπαν. Εκεί υπάρχουν ολόκληρα τμήματα, που είναι αφιερωμένα στην ιατρική, αστρονομία, πολεμική τέχνη, ψυχολογία, αρχιτεκτονική, γεωλογία, μουσική και ουσιαστικά όλες τις πλευρές της γνώσης, που αντιστοιχούν στην σύγχρονη κοινωνία.

Στις Βέδες υπάρχουν και οι περιγραφές της ιστορίας του πλανήτη μας, που αφορούν όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Σύμφωνα με τις Βέδες, ο πλανήτης Γη κατά την εξέλιξή του περνά διαδοχικά τους κύκλους από 4 εποχές, που αλλάζουν η μια την άλλη, όπως οι εποχές του χρόνου.

Η Πρώτη Εποχή - η Σάτια Γιούγκα ή ο Χρυσός Αιώνας

Διαρκεί 1.728.000 χρόνια και χαρακτηρίζεται με την αρετή, την αφθονία και την απανταχού άνθιση του πολιτισμού. Είναι η αληθινή Κομμουνιστική Κοινωνία επί της Γης. Οι άνθρωποι εκείνη την εποχή διαθέτουν ανώτερες ιδιότητες, υπερφυσικές ικανότητες, τεράστιο ύψος του σώματος, τεράστια δύναμη, μεγάλη φυσική ομορφιά και ζουν μέχρι 100. 000 χρόνια.

Η Δεύτερη Εποχή - η Ντβαπάρα Γιούγκα

Διαρκεί 1.296.000 χρόνια. Σ’ αυτήν την εποχή η αρετή των ανθρώπων μειώνεται κατά ένα τέταρτο, εμφανίζονται τα πρώτα σημεία του εκφυλισμού της κοινωνίας και ελαττώνεται η διάρκεια της ζωής σε 10.000 χρόνια.

Η Τρίτη Εποχή - η Τρέτα Γιούγκα

Στην Τρίτη Εποχή - η Τρέτα Γιούγκα, (864.000 χρόνια) η αρετή των ανθρώπων μειώνεται κατά το ήμισυ, παρ’ όλο που οι άνθρωποι είναι ακόμη ηθικοί και δυνατοί. Η ζωή τους διαρκεί 1.000 χρόνια.

Η Τετάρτη Εποχή - η Κάλι Γιούγκα

Η τελευταία, Τετάρτη Εποχή, η πιο μαύρη και δυστυχισμένη, η Κάλι Γιούγκα, αποκαλείται Σιδηρούς Αιώνας η Αιώνας των μηχανών. Είναι η πιο βραχύχρονη, διαρκεί 432.000 χρόνια και είναι η πιο σκοτεινή απ’ όλες τις προηγούμενες Εποχές. Σ’ αυτήν την Εποχή οι άνθρωποι ζουν το πολύ 100 χρόνια και ξεχωρίζουν με τις πιο αποκρουστικές και τρομερές ιδιότητες. Είναι η Μεγάλη Εποχή της οικονομικής και πνευματικής κατάπτωσης. Από την παλιά αρετή και το πνευματικό πολιτισμό μένει μόνο το ένα τέταρτο, που συνεχώς προοδευτικά ελαττώνεται ραγδαία, ώστε προς το τέλος της Κάλι Γιούγκα να εξαφανιστούν τελείως. Μετά το τέλος της Εποχής της Κάλι Γιούγκα ο Κύριος ο Θεός διορθώνει την κατάσταση και αποκαθιστά τις θρησκευτικές αρχές και αρχίζει η νέα Χρυσή Εποχή της Σάτια Γιούγκα, η Εποχή του Κομμουνισμού του Θεού.

Η Κάλι Γιούγκα είναι εποχή, που ζούμε τώρα. Παρ’ όλο που αυτή η Εποχή άρχισε πριν από 5000 χρόνια και δεν πρόλαβε ακόμη να πάει μακριά στην ανάπτυξή της, εντούτοις πολλές από τις περιγραφές των ανωμαλιών ήδη εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας.

Το Βεδικό Έργο "Schrimad Bchagvatam" είχε γραφτεί περίπου ταυτόχρονα με την έναρξη της Κάλι Γιούγκα, δηλαδή προ 5.000 ετών και αποτελεί την πεμπτουσία όλων των Βεδών, που γράφτηκαν ειδικά για τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα, η βραχεία ζωή των οποίων δεν τους επιτρέπει να έλθουν σε επαφή με τον θησαυρό των γνώσεων των Βεδών.

Εδώ περιγράφονται πολλά πράγματα, χαρακτηριστικά της νυν εποχής, καθώς και τρόποι με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του από την καταστροφική επίδρασή της.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum