ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2012 20:51 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2207
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

Εικόνα

Ένα «εκτός χρόνου» αντικείμενο μας έρχεται από την εξωτική Βαγδάτη. Σε μία ανασκαφή που έγινε στην περιφέρεια αυτής της πόλης ήρθε στο φως ένα περίεργο πήλινο «βαζάκι». Η κορυφή του ήταν σφραγισμένη με άσφαλτο (συνηθισμένο υλικό στην περιοχή) αλλά όταν οι αρχαιολόγοι άνοιξαν αυτό το βαζάκι ανακάλυψαν προς έκπληξη τους κάποια επεξεργασμένα μεταλλικά στελέχη μέσα του. Τα στελέχη αυτά ήταν ένας κούφιος χάλκινος κύλινδρος μέσα στον οποίο ήταν χωμένο ένα σιδερένιο «καρφί» - που δεν ακουμπούσε τον κύλινδρο.

Η κατασκευή και η διάταξη των υλικών μέσα στο συγκεκριμένο βαζάκι παραπέμπουν έντονα σε μία σημερινή μπαταρία. Και το εκπληκτικό είναι ότι το βάζο αυτό όντως λειτουργεί σαν μπαταρία. Το επιβεβαίωσε ένας Γερμανός αρχαιολόγος (ο Arne Eggebrecht) ο οποίος κατασκεύασε το 1970 ένα ακριβές αντίγραφο, το γέμισε με χυμό σταφυλιού και παρήγαγε ηλεκτρισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν κάποιος γεμίσει με ξύδι ή ακόμη και με σταφύλι το βαζάκι της Βαγδάτης τότε αυτό μετατρέπεται σε μπαταρία (κάποιοι ισχυρίζονται ότι δίνει ακόμη και 2 ολόκληρα Βολτ).

Αν το παράξενο βαζάκι της Βαγδάτης είναι μία αρχαία μπαταρία τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο αίνιγμα. Πως είναι δυνατό να γνώριζαν οι άνθρωποι πριν 2000 χρόνια τον ηλεκτρισμό και να μπορούσαν μάλιστα να τον παράγουν μόνοι τους; Και ακόμη περισσότερο, τι τον ήθελαν τον ηλεκτρισμό, που ακριβώς τον χρησιμοποιούσαν; Για να ανάβουν ίσως κάποιους λαμπτήρες, για να κινούν μοτέρ ή κάποια άλλα μηχανήματα; Τότε πάει πολύ μακριά η «βαλίτσα». Πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί αρχαίες ηλεκτρικές συσκευές.

Κάποιοι μελετητές ισχυρίζονται ότι τέτοιου τύπου μπαταρίες χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι κάτοικοι της Μεσοποταμίας για ιατρικούς σκοπούς, για να διεγείρουν συγκεκριμένα κέντρα του ανθρώπινου σώματος (αντίστοιχα των γνωστών μας «τσάκρας») και να θεραπεύουν έτσι τους ασθενείς. Κάποιοι άλλοι, πάλι, ισχυρίζονται ότι με τον ηλεκτρισμό αυτών των μπαταριών (συνδεδεμένων ίσως «εν σειρά») οι αρχαίοι «γαλβάνιζαν» μεταλλικά σκεύη (έχουν βρεθεί μεταλλικά αντικείμενα της ίδιας περιόδου που είναι πολύ φίνα επαργυρωμένα ή επιχρυσωμένα). Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κάτι πέρα από την κατανόηση του μέσου ανθρώπου εκείνης της εποχής και αναμφίβολα θα φάνταζε σαν κάτι το θεϊκό στα μάτια του.

Copyright: Μάρω Ιωαννίδου, περιοδικό Jupiter

(Τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της μελέτης ανήκουν στη Μάρω Ιωαννίδου. Για να αναδημοσιεύετε σε άλλο δημόσιο μέσο μέρος αυτή τη δημοσίευση θα πρέπει να αναφέρετε ρητά τον παρόντα Ιστοτόπο και το ονοματεπώνυμο του ωσάνω μελετητή).

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2012 20:55 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2207
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Ο Δρ Bruce G. αποκαλύπτει για στοιχεία ηλεκτρικής ενέργειας και, ενδεχομένως, ύπαρξης τηλεόρασης που υπήρχε στην αρχαία Αίγυπτο!

Στους τοίχους του ναού Denera, που είναι αφιερωμένος στην αιγυπτιακή θεά Hathor, περιλαμβάνονται έργα χαρακτικής που μοιάζουν με τα ηλεκτρικά φώτα μαζί με τις γεννήτριες τους. Στο δωμάτιο 17 δείχνει μια απεικόνιση της θεάς με πλεκτά καλώδια που οδηγούν σε ένα κουτί. Οι μηχανικοί το έχουν προσδιορίσει ως ένα πρωτόγονο σωλήνα Crookes. Ο σωλήνας Crookes αποτέλεσε τον πρόδρομο του σύγχρονου τηλεοπτικού σωλήνα.

Εικόνα

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Wilhelm Konig, ανακάλυψε το 1938, κοντά στη Βαγδάτη, την διάσημη "μπαταρία της Βαγδάτης” και έφερε νέα δεδομένα για την γνώση και την χρήση του ηλεκτρισμού από τους αρχαίους λαούς. Ο Konig την εποχή εκείνη εργαζόταν στην Βαγδάτη σχεδιάζοντας το αποχετευτικό της δίκτυο,και ανακάλυψε σε ανασκαφές κάποιου κτιρίου μαζί με άλλα αντικείμενα και ένα ξεχωριστό δοχείο.

Μελετώντας το δοχείο οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι περιείχε ένα χάλκινο κύλινδρο επενδυμένο με πίσσα και στερεωμένο στο χείλος της οπής. Στο κέντρο της πίσσας είχε μια μικρή σιδερένια ράβδο πακτωμένη στο καπάκι. Αναλύσεις έδειξαν ότι το περιεχόμενό του ήταν κάποιο οξειδωτικό διάλυμα, πιθανότατα κρασί ή ξύδι. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα στο βάζο υπήρχε ένα υγρό που αλληλεπιδρούσε με το μέταλλο και παρήγαγε ηλεκτρικό φορτίο. Δηλαδή μια μπαταρία!!!

Το καταπληκτικότερο είναι ότι η αρχαία αυτή μπαταρία μετρήθηκε…. Μετά από 2200 χρόνια συνέχιζε να παράγει τάση των 0,8-2V, ενώ η παράλληλη σύνδεση και άλλων μπαταριών, θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μεγαλύτερες τάσεις!!!

Εικόνα

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΟΜΩΣ;

Το 1981 ο επιστήμονας Δρ.Αρν Έγκεμπρεχτ κατασκεύασε μια ολόιδια μπαταρία με αυτήν της Βαγδάτης και κατόρθωσε μέσα σε 2 μόνο ώρες να επιχρυσώσει ασημένια αντικείμενα. Μια εξήγηση λοιπόν που θα μπορούσε να δοθεί θα ήταν ότι χρησίμευε για την επίστρωση και επιχρύσωση μετάλλων με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης. Μια άλλη εξήγηση που πάει λίγο πιο μακριά θέλει τους Αιγυπτίους να είχαν κατορθώσει να κατασκευάσουν κάποιας μορφής λαμπτήρες και με την ενεργοποίησή τους από τέτοιες μπαταρίες κατόρθωσαν να ζωγραφίσουν τις σκοτεινές αίθουσες των πυραμίδων. Κάτι που μέχρι σήμερα παρέμενε μυστήριο.

Σε πολλές Αιγυπτιακές τοιχογραφίες υπάρχουν απεικονίσεις ανθρώπων να κρατούν τέτοιους λαμπτήρες άλλα και διάφορες φωτεινές μπάλες στα χέρια τους. Νομίζω ότι τίποτα δεν είναι παράξενο και τίποτα δεν μπορεί να απορριφθεί αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να μην υποτιμούμε και να κατανοήσουμε τις γνώσεις των αρχαίων λαών, που αποδεδειγμένα πολλές φορές ήταν πολύ πιο προχωρημένες από τις δικές μας.

Εικόνα

Και για την ιστορία, ο Α.Βόλτα το 1800 κατασκεύασε την "πρώτη" μπαταρία ακριβώς με τα ίδια υλικά.

Εικόνα

Πηγή: http://esperos.ucoz.com/index/hlektrism ... d_th/0-386

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum