ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 6 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2007 00:00 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2220
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

Το "Τρίγωνο των Βερμούδων" ή "Τρίγωνο του Διαβόλου", όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι μια περιοχή γεμάτη μυστήριο και κινδύνους. Γεωγραφικά βρίσκεται στο τρίγωνο που ορίζεται από το Miami της Florida, το San Juan του Puerto Rico και τα νησιά των Βερμούδων και αποτελεί σταυροδρόμι ναυσιπλοΐας και αεροδιαδρόμων.

Οι καιρικές συνθήκες και τα μετεωρολογικά φαινόμενα, που επικρατούν εκεί, είναι έντονα και απρόβλεπτα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονες καταιγίδες και κυκλώνες. Οι καταιγίδες φορτίζουν την ατμόσφαιρα με στατικό ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο της Φωτιάς (St. Elmo). Δηλαδή, δημιουργείται ένα αδύναμο φως στο περίγραμμα αντικειμένων. Οι δε κυκλώνες, παρασύρουν μάζες νερού σε μεγάλο ύψος και απειλούν ακόμη και αεροσκάφη, που πετούν χαμηλά.

Κοντά στην περιοχή του Τριγώνου, ρέει το ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού (Gulf Stream) με διαφορετικές θερμοκρασίες από τον υπόλοιπο ωκεανό, αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι και κατά τόπους, στρώματα ομίχλης. Εκεί, πνέουν πολύ δυνατοί και αιφνίδιοι άνεμοι, που σηκώνουν τεράστια κύματα και δημιουργούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εκεί επίσης, βρίσκεται και η θάλασσα των Σαργασσών ή "θάλασσα των χαμένων πλοίων", που αποτελεί ένα πολύ ιδιόμορφο κομμάτι του ωκεανού - μια θάλασσα γεμάτη φύκια που επιπλέουν, ενώ ο βυθός βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βάθος, πολλές φορές 5.000 έως 7.000 μέτρα. Πολλά ιστιοφόρα παγιδεύονταν εκεί λόγω της άπνοιας ή λόγω του ότι μπλέκονταν στα φύκια και είτε δε βρίσκονταν ποτέ ή βρίσκονταν αργότερα, χωρίς φυσικά επιζώντες, αφού τα πληρώματα είχαν πεθάνει από έλλειψη τροφής και νερού. Στην περιοχή αυτή, έχουν ανακαλύψει στο βυθό υπολείμματα από τείχη και ψηλά οικοδομήματα, που μοιάζουν με τις πυραμίδες της Αιγύπτου, καθώς και υπολείμματα από κρυσταλοποιημένη λάβα. Για το λόγο αυτό και πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι ίσως εκεί να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα...

Από τα παλαιότερα χρόνια, οι θάλασσες της περιοχής έκρυβαν πολλούς κινδύνους για τους ναυτικούς και αργότερα, έγιναν γνωστές από πολυάριθμες «εξαφανίσεις» πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών, κάτω από "μυστηριώδεις συνθήκες"...

Από τη δεκαετία του ’50 άρχισαν να γίνονται γνωστές εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή, με έξαρση στα ανεξήγητα αυτά φαινόμενα, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταγεγραμμένες συνομιλίες πιλότων, λίγο πριν εξαφανιστούν τα αεροσκάφη τους, όπου περιγράφουν περίεργες συνθήκες (περίεργα νερά, πυξίδες που έχουν τρελαθεί κλπ) και την αίσθηση, ότι έχουν χαθεί...

Στις παρακάτω ιστοσελίδες, μπορείτε να βρείτε αρκετές σχετικές πληροφορίες:

http://www.bermuda-triangle.org/
http://skepdic.com/bermuda.html
http://www.crystalinks.com/bermuda.html

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2012 19:58 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 02:24
Δημοσιεύσεις: 177
Τοποθεσία: Χανιά
Το "τρίγωνο των Βερμούδων" αποκαλύπτεται!

Εικόνα

Ο Τζιάν Κουασάρ (Gian Quasar) είναι ερευνητής-συγγραφέας του βιβλίου "Στο Τρίγωνο των Βερμούδων" (Into the Bermuda Triangle). Τα τελευταία 20 χρόνια ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή του τριγώνου και συγκεντρώνει στοιχεία από όλον τον κόσμο. Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν μαζί του στην προσπάθεια μας να φωτίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξήγητα φαινόμενα των τελευταίων δύο αιώνων!

"Υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστες εξαφανίσεις στην περιοχή!"

"Ξεκίνησα τις έρευνες μου το 1990 μετά από 13 χρόνια συγγραφής του τελευταίου βιβλίου αναφορικά με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Ήμουν περίεργος να εξετάσω αν υπήρχε κάποια αλήθεια πίσω από το Τρίγωνο των Βερμούδων και αν όντως είχαν εξαφανιστεί περισσότερα πλοία ή αεροσκάφη στην συγκεκριμένη περιοχή.

Παρατήρησα ότι οι πληροφορίες ήταν απηρχαιωμένες και πως εφόσον τα παραπάνω ήταν αλήθεια πίστεψα ότι οι εξαφανίσεις (πλοίων) θα πρέπει να εξακολουθούν να συμβαίνουν. Έτσι ξεκίνησα την έρευνα μου σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία μυστηρίου που δυστυχώς δεν παρείχαν αρκετές πληροφορίες. Έπειτα βρήκα το αρχείο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Συγκοινωνιών, το οποίο είναι το επίσημο ομοσπονδιακό τμήμα ερευνών. Από εκεί παρέλαβα λίστα με όλα τα αγνοούμενα αεροσκάφη και εξετάζοντας την λίστα κατέληξα ότι είχαν εξαφανιστεί περί τα 80 αεροσκάφη.

Στη συνέχεια ανέτρεξα στις πλήρεις εκθέσεις καταγραφής ατυχημάτων αυτών των αεροσκαφών και σε πολλές περιπτώσεις παρατήρησα ότι οι συνθήκες εξαφάνισης τους υπήρξαν ιδιαίτερα μυστηριώδης. Σε αναδρομή μου σε ιστορικές αναφορές του 1960 μελέτησα όλες τις φημολογίες της εποχής καθώς και τα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σχετικά με το θέμα.

Ανακάλυψα πως υπήρξαν περίπου 40-50 επιπλέον αεροσκάφη τα οποία εξαφανίστηκαν αλλά κανείς δεν είχε αναφερθεί σε αυτά μέσα στο συγγραφικό έργο της εποχής. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι κανείς μέχρι τότε δεν είχε διεξαγάγει εμπεριστατωμένη έρευνα για τα γεγονότα που συνετέλεσαν υπέρ ή κατά της δημιουργίας (του μυστηρίου) του Τριγώνου των Βερμούδων. Συνεχίζω εδώ και 13 χρόνια και έχω ανακαλύψει μερικές εκατοντάδες εξαφανίσεις που έχουν συμβεί τους τελευταίους 2 αιώνες. Οι εξαφανίσεις αυτές δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι την στιγμή που εξέδωσα το βιβλίο μου."
'Ολες οι θεωρίες για το "τρίγωνο"καταλήγουν στον ηλεκτρομαγνητισμό.

"Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι μπορεί να συμβαίνει στην περιοχή. Υποστηρίζεται η θεωρία απαγωγής από ATIA, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι εκεί υπάρχει η χαμένη Ατλαντίδα. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι στο πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την ανύψωση αντικειμένων, η ύπαρξη συσκευών δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που θα ήταν δυνατόν να εξαφανίσουν (πλοία, αεροσκάφη). Θεωρίες που βασίζονται σε φυσικά αίτια, όπως το φαινόμενο ηλεκτρομαγνητισμού που μπορεί να αποπροσανατολίσει τα όργανα πλοήγησης πλοίων και αεροπλάνων και σε τελική φάση να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους ή και στην απόλυτη αποσύνθεσή τους.

Ερεύνησα όλες αυτές τις εκδοχές και κατέληξα σε ένα κοινό στοιχείο. Πρόκειται για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Κατάφερα να αποδείξω ότι πράγματι υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή του Τριγώνου. Τους ισχυρισμούς μου έχουν μελετήσει σπουδαίοι ανεξάρτητοι επιστήμονες όπως ο Ρώσος Δρ Γέλκιν.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι παρατήρησαν την ανεξέλεγκτη περιστροφή πυξίδων αεροπλάνων ή και πλοίων, ενώ μια ασυνήθιστη πυκνή ομίχλη σχηματιζόταν γύρω από το σκάφος ή το πλοίο τους και προσκολλούνταν επάνω τους, κινούμενη καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους μαζί με το όχημα.
Όλα οδηγούν στην ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ότι υπάρχει άμεσος συσχετισμός με την εξαφάνιση πλοίων, είτε με τον αποπροσανατολισμό του πιλότου είτε με την πρόκληση βλαβών στο σκάφος, προκαλώντας έτσι την αποσύνθεση του. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές θεωρίες. Οι επικρατέστερες είναι αυτές των ATIA και των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Γνωρίζω οτι ο καθηγητής γεωλογίας του Εδιμβούργου, δρ. Ντέιβιντ Κέριτζ υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο Τρίγωνο των Βερμούδων και πως ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν αποτελεί αιτία για την εξαφάνιση πλοίων , αεροπλάνων ή ανθρώπων. Πιστεύω πως κάνει λάθος!
Μπορώ να στηρίξω το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητισμού σε μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, στην έρευνα του Καναδού επιστήμονα Δρ Τζόν Χάτσισον, του Τζόρτζ Χάσαγουει καθώς και άλλων πολλών επιστημόνων που έχουν καταφέρει να προσομοιώσουν συνθήκες εξαφάνισης, μετάλλαξης και άλλα συνταρακτικά γεγονότα που προκαλούνται με επιδέξιο χειρισμό των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούνται από γεννήτριες ηλεκτρικού σήματος. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι το πεδίο βαρύτητας της γης είναι μικρότερο στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων από ότι στον υπόλοιπο πλανήτη. Ο επιστήμονας Ντόμ Μαλόουν του Ινστιτούτου Ακεραιότητας της Ουάσινγκτον, είναι πρωτοπόρος στην έρευνα του ηλεκτρομαγνητισμού ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Επομένως ο Δρ Κέριτζ από το Εδιμβούργο προφανώς δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα προσφάτων ερευνών που έγιναν σε εργαστηριακά πειράματα."

"Το πείραμα Χάτσισον, αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία κρύβονται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις."

"Είναι δυνατή η δημιουργία ηλεκτρονικής ομίχλης που προκαλείται από υψηλή τάση και έχει χρώμα μετάλλου με μεγάλη πυκνότητα και ελάχιστη ως και μηδενική διαύγεια. Υπήρξαμε μάρτυρες μίξης διαφόρων υλικών. Ο Χάτσισον κατάφερε να λιώσει μέταλλο μέσα σε ξύλο αναμιγνύοντας και τα δύο σε ένα σώμα με επιδέξιο χειρισμό του ηλεκτρομαγνητισμού. Με τον τρόπο αυτό προκλήθηκε η ανύψωση ενός βαρύτατου μεταλλικού κυλίνδρου καθώς και η δημιουργία απρόσμενης ανάφλεξης.

Αρχίζουμε λοιπόν να κατανοούμε την λειτουργία του ηλεκτρομαγνητισμού και τα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα στα επιστημονικά εργαστήρια αποτελούν μικρά μόνο παραδείγματα. Βεβαία η δυνατότητα (του ηλεκτρομαγνητισμού) στον ωκεανό είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Ο Τζον Χάτσισον ξεκίνησε την έρευνα του πριν από 20 χρόνια, όταν μέσα σε ένα στενό εργαστήριο όπου εργαζόταν, τοποθέτησε πολλές ηλεκτρογεννήτριες και τις έθεσε σε λειτουργία. Ξαφνικά κάτι τον χτύπησε στο ώμο. Επρόκειτο για ένα αιωρούμενο αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο. Τότε λοιπόν ξεκίνησε να ρυθμίζει τον εξοπλισμό του, όταν δηλαδή δημιούργησε το φαινόμενο ‘Χάτσισον’ καθώς και την συσκευή ‘Χατσισον’ που μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση μεταλλικών αντικειμένων.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6wJYce3I8OE&feature=player_embedded[/youtube]

"Η ‘ψυχρή τήξη μετάλλου’ αποτελεί επίσης ενδιαφέρον γεγονός. Με την κατάλληλη τοποθέτηση της συσκευής του, ο Χάτσισον μπορεί να προκαλέσει την παύση της ψυχρής τήξης του μετάλλου, του οποίου έχω φωτογραφίες και δημοσίευσα στο βιβλίο μου. Άλλα μέταλλα όπως το μαγνήσιο αποσυντίθενται.

Υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν υψηλή θερμοκρασία από πλευράς (συμβατικής επιστήμης) ο Χάτσισον όμως επιτυγχάνει την αποσύνθεση αυτή με το ‘κλείδωμα’ των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και την επανατοποθέτηση των ατόμων σε μια κατάσταση χρόνου και διαστήματος. Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει πως καταφέρνει το αποτέλεσμα της ψυχρής τήξης μετάλλου ο Χάτσισον, παρά το γεγονός ότι (οι επιστήμονες) γνωρίζουν πως εμπλέκεται άμεσα ο ηλεκτρομαγνητισμός.

Δεν μας εκπλήσσει αυτό γιατί οτιδήποτε στη γη αποτελείται από άτομα και τα άτομα κινούνται χάρη στον ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες. Ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Αν γνωρίσουμε τις λειτουργίες του και μπορέσουμε να τον ελέγξουμε τότε ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε. Αν κάποιος επιστήμονας θεωρεί ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση αντικειμένων τότε ο ίδιος αγνοεί τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί τα τελευταία 20 χρόνια."

"Το φαινόμενο Χάτσισον, συμβαίνει μόνο όταν είναι ο ίδιος ο Χάτσισον στον χώρο!"

"Ο μετατροπέας ‘Χατσισον’ λειτουργεί ήδη στην Ιαπωνία. Υπάρχουν προσωπικές διενέξεις και τριβές όμως μεταξύ επιστημόνων. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα ποιος έχει τα δικαιώματα χρήσης της συσκευής. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο μετατροπέας βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία εδώ και 5, 6 7 ή και 10 χρόνια.

Το ζήτημα είναι η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου φαινομένου. Ο Χάτσισον είναι ιδιαίτερα καλός σε αυτό. Άλλοι επιστήμονες όμως, περιλαμβανομένων και των Αμερικάνων του Ινστιτούτου Ατομικής Ενέργειας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναπαραγωγή του φαινομένου αυτού. Ο Δρ Χάσαγουει επιχείρησε να αναπαραγάγει το φαινόμενο Χάτσισον αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι λοιπόν ζήτημα συλλογής πληροφοριών για τον τρόπο με τον οποίο ο Χάτσισον καταφέρνει να το επιτύχει.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ενέργεια που διοχετεύεται από κρυστάλλους και με τον τρόπο αυτό να προκαλέσει απεριόριστη παραγωγή ενέργειας. Αυτό έχει αναπαραχθεί. Άλλα αποτελέσματα του φαινομένου ‘Χάτσισον’ δεν έχουν αναπαραχθεί- έχουν παρατηρηθεί και έχουν αναπαραχθεί με την παρουσία του Χάτσισον. Κάθε προσπάθεια των επιστημόνων να επιχειρήσουν την αναπαραγωγή του φαινομένου Χάτσισον χωρίς την παρουσία του και την κατάλληλη τοποθέτηση του μετατροπέα του αποτύγχανε. Αυτό και μόνο μας δείχνει τις δυνατότητες του φαινομένου χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε ακόμη. "

"Πολλές από τις εξαφανίσεις παραμένουν άλυτο μυστήριο."

"Δεν οφείλονται όλες οι εξαφανίσεις στο φαινόμενο ‘Χάτσισον’. Οι περισσότερες εξαφανίσεις είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες εξαφάνισης των αεροσκαφών, τις αναφορές εξαφανίσεων από τα ραντάρ. Έχουμε πολλές τέτοιες ασυνήθιστες περιπτώσεις όπου τα αίτια εξαφάνισης δεν οφείλονταν σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η περιοχή του Τριγώνου Βερμούδων είναι γνωστή για τις ηλεκτρομαγνητικές της ανωμαλίες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν για την ύπαρξη του φαινομένου γνωστού ως ‘γεωμαγνητική μεταβατική ανωμαλία’ από το 1970. Δυστυχώς το κοινό δεν ξέρει ότι οι επιστήμονες γνώριζαν πως το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ενήμεροι για πολλές περιπτώσεις γεωμαγνητικών ανωμαλιών και θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι σε ορισμένα γεγονότα οι ανωμαλίες αυτές επηρεάζουν την έκβαση τους αλλά δεν αποτελούν και αποκλειστικό αίτιο κάθε ατυχήματος. "

Τι είναι η "αγονική γραμμή"!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9hVAFzo30qE&feature=player_embedded[/youtube]

"Η Αμερικανική Ακτοφυλακή επικοινώνησε μαζί μου πριν μερικά χρόνια και ζήτησε την άποψη μου (σχετικά με το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων) για λογαριασμό του Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Πιστεύω ότι η ακτοφυλακή αναθεωρεί την θέση της επί του θέματος. Η άποψή τους είναι απηρχαιωμένη, ηλικίας περίπου 30 ετών, λανθασμένη, και δεν έχει καμία ισχύ για την περιοχή των Βερμούδων διότι πολλά έχουν αλλάξει, όπως η ‘αγονική’ γραμμή. Η γραμμή αυτή είναι η περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καμία απόκλιση στο μαγνητικό πεδίο, το οποίο έχει πλέον μετατοπιστεί δυτικά και κατευθύνεται κεντρικά προς το Κόλπο του Μεξικού, έξω από το Τριγώνο των Βερμούδων.

Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική ακτοφυλακή, πριν 30 χρόνια, απέδιδε την εξαφάνιση πλοίων σε αυτήν την γεωγραφική απόκλιση, η οποία σήμερα πια δεν υπάρχει. Παρά ταύτα οι εξαφανίσεις εξακολουθούν να συμβαίνουν. Η απόκλιση της ‘αγονικής’ γραμμής αποτελεί ένα πολύ στενό ‘διάδρομο’ τον οποίο τα αεροσκάφη μπορούν να διανύσουν σε λίγα μόνο λεπτά, επομένως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να προκαλέσει τον αποπροσανατολισμό και εν συνεχεία την εξαφάνιση ενός αεροπλάνου. Εφόσον κανείς πετά σε υψόμετρο 10.000 ποδών πάνω από το Μαϊάμι, μπορεί να διακρίνει τα νησιά του Μπίμινι που ξεκινούν από τις Μπαχάμες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί κανείς σε αυτή την περιοχή (θεωρητικά). Παρά το γεγονός αυτό τα περισσότερα αεροσκάφη χάνονται στην περιοχή αυτή."

Όταν έπεσε το διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ, έψαξαν τον βυθό του "τριγώνου"!

"Κάποιοι ανεξάρτητοι επιστήμονες όπως ο Δρ Γέλκιν, έχουν ήδη κάνει έρευνες στην περιοχή. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ελιναι αν έχουν ήδη πραγματοποιήσει μυστικές έρευνες κυβερνητικοί οργανισμοί. Η μοναδική μεγάλης κλίμακας επίσημη έρευνα που έγινε στην περιοχή ήταν όταν το διαστημόπλοιο Τσάλλεντζερ κατέπεσε και ερευνούσαν κάθε σπιθαμή του βυθού της περιοχής για κομμάτια του, αλλά ποτέ δεν βρήκαν συντρίμμια ή κομμάτια του διαστημοπλοίου ή οποιουδήποτε άλλου αεροσκάφους ή πλοίου που θεωρητικά είχε χαθεί. Επομένως ότι προκάλεσε την πτώση τους ήταν ολοκληρωτικό και δεν άφησε ίχνη στον πυθμένα του ωκεανού.

Μέχρι τώρα μόνο ιδιώτες επιστήμονες έχουν ερευνήσει φανερά την περιοχή του Τριγώνου. Η κυβέρνηση έχει περιορισμένα κονδύλια, ενώ συγχρόνως ίσως έχουν επικρατήσει όλες οι πληροφορίες αμφισβήτησης του μυστηρίου. Μέχρι την έκδοση του βιβλίου μου οι άνθρωποι πίστευαν ότι όλα αυτά ήταν ένα μύθος εξαιτίας των βιβλίων που είχαν γραφτεί στη δεκαετία του 1970 αμφισβητώντας την εγκυρότητα του Τριγώνου ή ακόμη και την έλλειψη αναφοράς ακριβέστατων πληροφοριών. Οι άνθρωποι δεν κατανοούσαν πόσο περίεργες αυτές οι εξαφανίσεις ήταν. Κι όμως: είναι πέρα για πέρα αληθινές!"

ΠΗΓΗ: http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr ... -1970.html

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2012 16:11 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Ιούλ 2007 04:00
Δημοσιεύσεις: 460
Τοποθεσία: Ουράνια Πεδία
Το τρίγωνο των βερμούδων

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WlCX4xkw3_k[/youtube]

_________________
space heart Εικόνα (Ιωάννα)
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν, όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν ποτέ δεν ήσαν δικοί μας και όμοιοί μας...!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2012 16:49 
Χωρίς σύνδεση
Αστέρι
Αστέρι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 18 Σεπ 2012 19:18
Δημοσιεύσεις: 155
Τοποθεσία: Στην έρημο... της γνώσης!
Το τρίγωνο του διαβόλου - φούλ ΝΕΤ ντοκιμαντέρ

Η ιστορία βρίθει μυστηρίων και ανεξήγητων φαινομένων -- από εξαφανίσεις στο τρίγωνο των Βερμούδων μέχρι τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας -- που τυγχάνουν πλήθος εικασιών και ελάχιστων απαντήσεων.
'Όμως με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν νέα στοιχεία να έρθουν στο φως; Η σειρά «Αναζητώντας μυστήρια» θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις νέες θεωρίες για να δώσει απαντήσεις σε ανεξήγητα μέχρι σήμερα ερωτήματα της ιστορίας.

Το τρίγωνο του διαβόλου - Devil's triangle

Το τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή 500.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ατλαντικό, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξήγητο μυστήριο σε όλο τον κόσμο. Πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Η ομάδα της σειράς «Αναζητώντας μυστήρια» παίρνοντας μαζί της έναν από τους ελάχιστους επιζώντες ενός αεροπορικού συμβάντος στο Τρίγωνο των Βερμούδων προσπαθεί να διαπιστώσει τι μπορεί να αποπροσανατολίζει τους πιλότους. Η εξερευνητική ομάδα κάνει καταδύσεις στα νερά των Βερμούδων σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα συντρίμμια του πρώτου αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στην περιοχή.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ApNjafIfe8A[/youtube]

_________________
Είμαι πια δοσμένος στη Δύναμη που κυβερνά τη μοίρα μου...
Δεν προσκολλούμαι σε τίποτα, έτσι δεν έχω τίποτα να υπερασπιστώ...
Δεν έχω σκέψεις, έτσι μπορώ και βλέπω...
Δεν φοβάμαι τίποτα, έτσι μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου...
Είμαι... ελεύθερος!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2012 16:57 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2220
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Πυραμίδες βυθισμένες στο Τρίγωνο των Βερμούδων!

Εικόνα

Αυτές οι παράξενες δομές, υποβρύχιες πυραμίδες,είναι σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων και εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ενός σόναρ, σύμφωνα με τους ωκεανογράφους Δρ Meyer και Verlag. Μελέτες για άλλες δομές, όπως της Yonaguni στη σύγχρονη Ιαπωνία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να καθορίσουν ότι αυτές οι δύο γιγαντιαίες πυραμίδες, που είναι από κάτι σαν γυαλί,είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Η κάθε μία από αυτές είναι μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.

Πρόσφατα αμερικάνοι και γάλλοι επιστήμονες καθώς και από άλλες χώρες διεξάγουν έρευνες σε περιοχές του βυθού του Τριγώνου των Βερμούδων,και ισχυρίζονται πως έχουν βρει μια πυραμίδα όρθια στο βυθό της θάλασσας που είναι η πρώτη υποθαλάσσια που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Το μήκος της βάσης της πυραμίδας φτάνει τα 300 μέτρα, 200 μέτρα σε ύψος και η απόσταση από τη βάση προς την κορυφή της πυραμίδας είναι περίπου 100 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η δομή αυτή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από γυαλί ή (κρύσταλλο;) Υλικό, καθώς είναι εντελώς λείο και μερικώς διαφανή.

Όταν μιλάμε για το μέγεθος τους, αυτό που πρόσφατα ανακαλύφθηκε εκ νέου είναι ότι η πυραμίδα αυτή είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου. Στην κορυφή της πυραμίδας υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες τρύπες,που το θαλασσινό νερό μπαίνει με υψηλή ταχύτητα κίνησης και μέσω μιας δεύτερης τρύπας τα μανιασμένα κύματα κυλούν σχηματίζοντας μια γιγαντιαία δίνη που κάνει τα νερά γύρω από αυτήν την αιτία για ένα τεράστιο κύμα και ομίχλη στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η νέα ανακάλυψη καθιστά τους επιστήμονες να αναρωτιούνται αν αυτό έχει μια επιρροή στα διερχόμενα σκάφη και αεροπλάνα και θα μπορούσε να είναι η αιτία για όλο το μυστήριο που περιβάλλει την περιοχή.

Τελευταία χάνεται κατά τη διάρκεια μετακίνησης των πόλων

Υπάρχουν πολλοί δυτικοί μελετητές που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα στο βυθό της θάλασσας μπορεί να είχε γίνει αρχικά στην ηπειρωτική χώρα,και μετά ένας καταστροφικός σεισμός χτύπησε και άλλαξε εντελώς το τοπίο. Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, τα νερά της περιοχής στο Τρίγωνο των Βερμούδων μπορεί να είχαν ως μία από τις δραστηριότητες ακρογωνιαίου λίθου του λαού της Ατλαντίδας, και οι πυραμίδες στο βυθό της θάλασσας μπορεί να είναι μια αποθήκη εφοδιασμού τους. Ίσως έχει σχέση με την υποβρύχια ανθρωποειδή φυλή που ανακαλύφθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον το 2004 - οι λεγόμενοι "υδάτινοι πίθηκοι".

Μία πιο λεπτομερής μελέτη με την πάροδο του χρόνου θα δώσει αποτελέσματα που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει όλα τα δεδομένα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιφάνεια είναι απόλυτα ομαλή γι 'αυτό να μοιάζουν να είναι από γυαλί ή πάγο. Το μέγεθος των πυραμίδων είναι σχεδόν τρεις φορές στο μέγεθος από τις πυραμίδες του Χέοπα. Αυτή η είδηση ​​ήταν εντυπωσιακή, και συζητήθηκε σε μια διάσκεψη στη Φλόριντα,και αναφέρθηκε σε τοπικές εφημερίδες. Οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες σε αυτό, έχουν πάρα πολλές φωτογραφίες και υψηλής ανάλυσης ηλεκτρονικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν τις τρισδιάστατες πυραμίδες απολύτως ομαλές, χωρίς να καλύπτονται από καμία επιφάνεια και χωρίς υπολείμματα από φύκια ή ρωγμές.

Υπάρχει επίσης η υποψία ότι το τρίγωνο των Βερμούδων και η περιοχή όπου αυτή η πυραμίδα υποτίθεται ότι βρίσκεται να είναι κάποιο είδος «Αγίων Τόπων» που προστατεύεται από τους περίφημους Άτλαντες - και πως ότι περνάει πάνω από την τοποθεσία θεωρείται μια προσφορά... Άλλοι υποθέτουν ότι η πυραμίδα μπορεί να προσελκύσει και να συλλέξει τις κοσμικές ακτίνες , από το λεγόμενο "ενεργειακό πεδίο" ή "κβαντικό κενό" και ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται ως μονάδα παραγωγής ενέργειας από τους Άτλαντες. Με το μυστήριο ακόμα να εξακολουθεί να περιβάλλει τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το γεγονός ότι οι δομές της πυραμιδικής φαίνεται να βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς,θα να είναι δύσκολο να ειπωθεί κάτι για την προέλευση αυτής της δομής (εάν υπάρχει πραγματικά). Εμείς πάντως μέσα από την σελίδα της Αποκάλυψης θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε αυτό το είδος των ειδήσεων πριν το κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Γι 'αυτό είμαστε εδώ. Αυτή είναι η αποστολή μας.

Δεν είναι και πολύ πραγματικές για μένα, δήλωσε ο Calvin Jones του τμήματος των ιστορικών πόρων της Φλόριντα. Είμαι πάντα ανοιχτό μυαλό και πάντα θέλω να μαθαίνω νέα πράγματα. Αλλά η ιδέα μιας πυραμιδικής δομής, πόσο μάλλον να ένα από γυαλί, σε περισσότερα από 10 πόδια νερού - οι πιθανότητες είναι περίπου μία στο εκατομμύριο.

Ο Jones είπε ότι αν είναι μια πραγματική αρχαιολογική ανακάλυψη, η πυραμίδα θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί μεταξύ 10,000 π.Χ. και 6,000 π.Χ., όταν η υφαλοκρηπίδα δεν καλύπτονταν από νερό.

Στην Φλόριντα αρχαιολόγοι συμφωνούν μαζί του για το χρονικό διάστημα, αλλά διαφωνούν με πολλούς άλλους της ομάδας για τους ισχυρισμούς τους.

Από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ο ανθρωπολόγος και καθηγητής Glen Doran είπε ότι η πρώτη πυραμίδα χρονολογείται περίπου στο 4.000 π.Χ. και όλες οι νεότερες στον παγκόσμιο χώρο πυραμίδες μετά την 1 μ.Χ. Έτσι, μία τέτοια δομή ανοικτά των ακτών της Φλόριντα θα είναι τουλάχιστον 2,000 ετών νεότερη από όλες τις άλλες γνωστές πυραμίδες.

Άλλες Υποβρύχιες Πυραμίδες

Το 1977, μία μυστηριώδης ανακάλυψη έγινε στο βυθό του Ατλαντικού ωκεανού, σχετικά με μια άγνωστη τεχνολογία. Μία 650-πόδια πυραμίδα μυστηριωδώς φωτίστηκε, με άσπρα νερά γύρω της και έγινε μια συγκλονιστική αντίθεση με τα μαύρα νερά σε αυτό το βάθος. Η ανακάλυψη έγινε και φωτογραφήθηκε από την αποστολή Αρλ Μάρσαλ από το Cay Sal.

Μια άλλη τεράστια πυραμίδα, στα 10,000 πόδια νερού του Ατλαντικού, έχει αναφερθεί και έχει βρεθεί ένας παλλόμενος κρύσταλλος πάνω της, από την αποστολή του Τόνι Benik. Η ομάδα βρήκε επίσης ένα αδιαφανές δισκίο κρύσταλλο εκεί, και ανέφερε ότι, όταν ένα φως μέσα σε δοκάρια και μυστηριώδεις επιγραφές έγιναν ορατές.

Εικόνα

Περισσότερες υποβρύχιες πυραμίδες βρέθηκαν στην Κεντρική Αμερική, Γιουκατάν, και τη Λουιζιάνα,και θόλους που βρέθηκαν στα Στενά της Φλόριντα. Ένα μαρμάρινο κτίριο σε στιλ Ελληνικό βρέθηκε μεταξύ της Φλώριδας και της Κούβας.

Άλλες πυραμίδες έχουν εξερευνηθεί από τον Δρ Ray Brown στον βυθό θαλασσών στα ανοικτά των Νήσων Μπαχάμες το 1970. Ο Μπράουν συνοδεύεται 4 από δύτες, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης σε δρόμους, θόλους, ορθογώνια κτίσματα, αγνώστων μεταλλικά εργαλεία, και ένα «μυστηριώδη» κρυστάλλινο άγαλμα που κατέχουν και περιέχει μικροσκοπικές πυραμίδες. Οι συσκευές μετάλλων και κρυστάλλων ελήφθησαν στη Φλόριντα για ανάλυση σε ένα πανεπιστήμιο εκεί. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι η κρυσταλλική ενέργεια ενισχύεται περνόντας μέσα από αυτό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για το γυαλί στην πυραμίδα!

Πηγή: http://www.schizas.com/site3/index.php? ... Itemid=350

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Οκτ 2012 19:20 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 02:24
Δημοσιεύσεις: 177
Τοποθεσία: Χανιά
Βρέθηκε η Ατλαντίδα, Γιγαντιαίες Σφίγγες και Πυραμίδες στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Εικόνα

Ίσως και να επισκιάζει την ανακάλυψη της Τροίας η ανακάλυψη της Ατλαντίδος. Δύο τολμηροί επιστήμονες ο Paul Weinzweig και η Pauline Zalitzki, ισχυρίζονται ότι την βρήκαν. Ανακάλυψαν τα βυθισμένα ερείπια μιας αρχαίας πόλεως στις ακτές της Κούβας. Στο μακρινό παρελθόν η περιοχή ήταν στεριά, αλλά τώρα μόνο το νησί της Κούβας στέκεται έξω από το νερό. Η αρχαία πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.

Το σημείο που βρέθηκε περιλαμβάνει αρκετές σφίγγες και τουλάχιστον τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες μαζί με άλλες κατασκευές. Βρίσκεται δε στα όρια του Τριγώνου των Βερμούδων. Σφίγγες και Πυραμίδες ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ της Αιγύπτου: Οι πυραμίδες είναι μεγαλύτερες από την πυραμίδα του Χέοπος της Αιγύπτου!!! Ο arclein από το Vancouver του Καναδά, του TERRAFORMING TERRA αναφέρει: «Γιατί δεν ανακαλύφθηκαν πρωτύτερα; Μα τι νομίζεται; Φυσικά, οι ΗΠΑ τις ανακάλυψαν κατά την διάρκεια της κρίσεως της Κούβας στην δεκαετία του 60.

Τα πυρηνικά υποβρύχια που περιπολούσαν στα βαθειά νερά του κόλπου τις συνάντησαν. Αμέσως απέκλεισαν το μέρος και άρχισαν να ψάχνουν για αντικείμενα, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων. Ένα πληροφοριοδότης από τον στρατό που υπηρετούσε στο Montego Bay μου είπε ότι ακόμη δουλεύουν στην περιοχή και παίρνουν αντικείμενα και όργανα περιλαμβάνοντας και αυτά που ακόμη δουλεύουν από την δεκαετία του 60»! Τα ίδια υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Luis Mariano Fernandez, ότι όντως είχε ανακαλυφθεί δεκαετίες πριν. Δώσε μια ματιά στις Ελληνικές Πυραμίδες που τις έχουν παραπεταμένες !!!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αρχαία Σύμβολα και Πικτογράμματα: Επίσης εκπληκτικό είναι ότι οι πάνω στις κατασκευές υπάρχουν αρχαία σύμβολα και πικτογράμματα! Φανταστείτε τι θα είχαμε μάθει. Ας είναι καλά ο Πλάτωνας για αυτά που ξέρουμε σήμερα. Ίσως αν έγραφε περισσότερα να διακινδύνευε μια ακόμη δίκη κεφαλών Ερμού, μοιραία αυτήν την φορά. Γιατί τότε θα μαθαίναμε για την Ελλάδα της Αιγηίδος και την τεχνολογία που διέθετε, (μαγνητικές καλύπτρες, τεχνολογία αντιύλης, ανώτερη από τα “Όπλα Κβαντικού Δυναμικού” κλπ) και ακόμη για πολλά άλλα. Μα είναι πέρα από οφθαλμοφανές πως ξαφνικά ¨ανακαλύπτουν” πυραμίδες δες… Ανακαλύφθηκαν οι πρώτες Ετρουσκικές Πυραμίδες και Αρχαίες Πυραμίδες Βρέθηκαν στην Ανταρκτικήόπως αξίζει να δεις και Τι συμβαίνει στον Άρη;

Οι Αληθινές Ιστορίες

«Όταν άκουσε αυτά ο Σόλων, θαύμασε και παρακάλεσε τους ιερείς να του διηγηθούν ακριβώς και κατά σειρά για τους παλιούς του συμπολίτες. Και ο ιερέας αποκρίθηκε: »Δεν έχω λόγο να αρνηθώ, ώ Σόλων, αλλά για χάρη σου και για χάρη της πόλης σου, θα μιλήσω και προ πάντων για χάρη της θεάς Αθηνάς, που έθρεψε και εκπαίδευσε και τη πόλη σας και τη δική μας, πρωτύτερα όμως τη δική σας, κατά χίλια έτη και αργότερα τη δική μας. Για την ίδρυση της πόλης μας, στα ιερά μας βιβλία, είναι γραμμένος ο αριθμός οκτώ χιλιάδες χρόνια. Αλλά για τους συμπολίτες σου, που υπήρξαν πριν από εννέα χιλιάδες χρόνια, θα σου φανερώσω με λίγα λόγια και τους νόμους τους και από τα έργα τους το μεγαλύτερο απ’ όλα.

Λένε οι γραφές μας ότι κάποτε η πόλη σας κατέστρεψε μια πολύ μεγάλη δύναμη, που είχε προσβάλει συγχρόνως ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία, ξεκινώντας απ’ έξω, από το Ατλαντικό πέλαγος. Γιατί τότε από το πέλαγος εκείνο μπορούσε κανείς να περάσει, γιατί υπήρχε νήσος μπροστά στο στόμιο, που σεις ονομάζετε »στήλες του Ηρακλέους». Και η νήσος αυτή ήταν μεγαλύτερη από τη Λιβύη μαζί και την Ασία και απ’ αυτή μπορούσε κανείς τότε να πάει στις άλλες νήσους και απ’ εκεί σε όλη την απέναντι ήπειρο, που είναι γύρω από κείνη τη θάλασσα, που είναι πραγματική θάλασσα. Γιατί το μέρος αυτό, που είναι μέσα από το στόμιο του πορθμού, φαίνεται μάλλον σαν λιμάνι με στενή είσοδο, ενώ εκείνη είναι πραγματικός ωκεανός. Και η στεριά που την περιβάλλει μπορεί πολύ σωστά να λέγεται ήπειρος.
Σ’ αυτή, λοιπόν, τη νήσο Ατλαντίδα, σχηματίστηκε μεγάλη και θαυμαστή δύναμη από βασιλιάδες, που εξουσίαζε όλη τη νήσο και πολλές άλλες νήσους και μέρη της ηπείρου. Και ακόμη εξουσίαζε από το μέρος της εσωτερικής θάλασσας στην Αφρική μέχρι την Αίγυπτο και στην Ευρώπη μέχρι την Τυρρηνία.

Όλη αυτή η δύναμη ενώθηκε και επιχείρησε κάποτε ορμητικά να υποδουλώσει και τη δική σας χώρα και τη δική μας και όλες όσες είναι δώθε από το στενό. Και τότε, ώ Σόλων, η δύναμη της πόλης σας, φάνηκε καθαρά σε όλους τους ανθρώπους. Γιατί, υπερέχουσα απ’ όλους στο θάρρος και σε όλες τις πολεμικές τέχνες, στην αρχή έχοντας την αρχηγία των Ελλήνων, έπειτα αναγκαστικά μονάχη, όταν οι άλλοι την εγκατέλειψαν, αφού έφτασε στον χειρότερο κίνδυνο, νίκησε τους επιδρομείς και σήκωσε τρόπαια, όσους δεν υποδουλώθηκαν ακόμη τους εμπόδισε να υποδουλωθούν και τους άλλους όλους, που κατοικούσαν δώθε από τις Ηράκλειες στήλες, γενναία, όλους τους ελευθέρωσε.» Ἕλληνες ἀεί παῖδες (Πλάτων, Τίμαιος).

ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/10/b ... z28uiUqCyb

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 6 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum