ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ!

Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία! Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής...Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2012 17:25 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Ιούλ 2007 18:20
Δημοσιεύσεις: 2207
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πηγή: http://www.star-gazer.ru/article

Η Αστρολογία είναι μια πολύ αρχαία επιστήμη. Το ίδιο αρχαία είναι και η έννοια του κάρμα, που υπάρχει στην ινδική φιλοσοφία εδώ και 5000 χρόνια. Το κάρμα και η μοίρα, για την οποία μιλάει η αστρολογία, είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες.

Η καρμική αστρολογία αναλύει πριν απ’ όλα την κληρονομιά των προηγούμενων ενσαρκώσεων. Η στάση του ανθρώπου σε πολλά πράγματα της τωρινής ζωής καθορίζεται από την πείρα των προηγούμενων ενσαρκώσεων του. Ο Νόμος του Κάρμα είναι Νόμος της Φύσης, το ίδιο, όπως πχ ο νόμος της βαρύτητας. Είναι ανώφελο να τον κατηγορείς η να τον επικαλείσαι, αυτός ο νόμος είναι ανελέητος.

Ο νόμος του Κάρμα διατηρεί την ισορροπία, που υπάρχει στον κόσμο. Η οποιαδήποτε διατάραξη της ισορροπίας προκαλεί ως συνέπεια την αναπόφευκτη αποκατάσταση, αυτή είναι η αρχή της λειτουργίας του νόμου αυτού. «Ότι σπείρεις, αυτό και θα θερίσεις», είναι η βιβλική μορφή αυτού του καρμικού νόμου. Ο Κόσμος ζει με τον νόμο του Κάρμα, η ουσία του οποίου είναι η εξής: η κάθε αιτία φέρνει το ανάλογο της αποτέλεσμα. Ο άνθρωπος δημιουργεί μόνος του το παν, που του συμβαίνει.

Η ινδουιστική διδασκαλία ξεχωρίζει τρία είδη του κάρμα:

- το ώριμο κάρμα
- το κρυφό κάρμα
- το εν τη γενέσει κάρμα

Το ΩΡΙΜΟ ΚΑΡΜΑ ήδη είναι έτοιμο για το θέρισμα, και γι’ αυτό είναι αναπόφευκτο. Η ελευθερία της βούλησης υπήρχε στο παρελθόν, η επιλογή έχει γίνει, μένει μόνο η πληρωμή του χρέους σου. Π.χ. οι εκδηλώσεις του ώριμου κάρμα είναι πράξεις, που μπορούν να χαρακτηριστούν αναπόφευκτες η μοιραίες. Εξ αυτού συνάγεται, ότι οι κρυφές μας σκέψεις καθορίζουν και κατευθύνουν την βούλησή μας και η στιγμή της εφαρμογής τους είναι μόνο ζήτημα χρόνου. Ο άνθρωπος δεν έχει εδώ την ελευθερία της βούλησης, η επιλογή του έχει γίνει στο παρελθόν, όταν αυτός έσπειρε, τώρα μένει μόνο να θερίσεις.

Το ΚΡΥΦΟ ΚΑΡΜΑ βασίζεται στις αιτίες, που συνεχώς γεννιούνται από τις σκέψεις μας, επιθυμίες μας και πράξεις μας, που πολλές φορές τόσο πολύ αντιφάσκουν μεταξύ τους, που δεν μπορούν να υλοποιηθούν ταυτοχρόνως. Μπορούν να υπάρξουν επίσης οι καρμικές υποχρεώσεις έναντι ενός γνωστού έθνους η μιας κοινωνικής ομάδας. Το «κρυφό» κάρμα μπορεί να μεταφέρεται από μια ενσάρκωση στην άλλη, για πολύν καιρό να μένει θαμμένο, για να αναστηθεί και να φέρει τους καρπούς, όπως οι σπόροι, που ανευρίσκονται στις αιγυπτιακές σαρκοφάγους και μόλις εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες- γίνονται φυτά.

Το ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΚΑΡΜΑ δείχνει, ότι όλη η μοίρα μας συντίθεται από τις πράξεις μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι εκδηλώσεις μας είναι ποικιλόμορφες εις άπειρον. Εάν γίνει το άθροισμα του τι έχουμε σκεφτεί, αισθανθεί και πράξει στην διάρκεια μιας ημέρας, τότε θα δούμε, ότι στο άθροισμα του ημερήσιου κάρμα μας θα υπάρχει πολύ καλό και πολύ κακό. Τοποθετώντας στην ζυγαριά του γενικού μας κάρμα το καλό και το κακό, θα προκύψει, ότι ένα μέρος των κακών μας πράξεων θα εξισορροπηθεί από τις καλές μας πράξεις και μόνο το πρόσθετο βάρος, που θα γείρει την ζυγαριά υπέρ η κατά μας, θα διατηρηθεί στα αρχεία της μοίρας μας, όλα τα υπόλοιπα θα σβηστούν.

Γι’ αυτό το λόγο ο δραστήριος άνθρωπος, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προσθέσει στην ζυγαριά του κάτι υπέρ του- έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αλλάξει το κάρμα του, παρά ένας άπρακτος άνθρωπος. Υπάρχουν οι περιπτώσεις, όταν στο παρελθόν συσσωρεύτηκε τόσο πολύ κακό κάρμα, που όλες οι προσπάθειες του ανθρώπου να βγει από τον κυκεώνα της δυστυχίας φαίνονται στην πρώτη ματιά άνευ αποτελέσματος. Αλλά το πράγμα έτσι είναι μόνο φαινομενικά. Η κάθε προσπάθεια, που στρέφεται στην υπέρβαση του κακού κάρμα, εξασθενεί την δύναμη της αντίστασής του.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ατυχίες με τα χρήματα: το κάρμα του εν λόγω ανθρώπου απαιτεί απ’ αυτόν την φτώχεια και την ανέχεια. Αυτός καταβάλλει προσπάθειες, και με πολύ κόπο πετυχαίνει ευνοϊκά αποτελέσματα, αλλά πάλι χάνει τα πάντα και αρχίζει πάλι να προσπαθεί να πετύχει τον σκοπό του. Οι φαινομενικές ατυχίες αυτού του ανθρώπου μπορούν να συνεχιστούν μέχρι τον θάνατό του, αλλά στο αόρατο εργαστήριο, όπου παράγεται το μέλλον μας, οι προσπάθειές του έκαναν την δουλειά τους, εξασθένισαν την δύναμη της αντίστασης του κακού του κάρμα και αν αυτός δεν νίκησε σ’ αυτήν την ενσάρκωση, αυτός θα νικήσει στην επόμενη και οπωσδήποτε θα γίνει πλούσιος.

Το ίδιο ισχύει και με τα ελαττώματα, η πάλη με τα οποία φαίνεται αναποτελεσματική. Η γνώση του κάρμα μας δείχνει καθαρά, ότι σ’ αυτήν την πάλη η κύρια σημασία δεν βρίσκεται τόσο στην ορατή νίκη, όσο στην εξασθένιση της κακής δύναμης, που έρχεται από το παρελθόν. Να γιατί ποτέ δεν πρέπει να καταθέτεις τα όπλα και να λες: «δεν μπορώ να υπερνικήσω την αδυναμία μου», αντιθέτως, χρειάζεται να αγωνίζεσαι συνεχώς, διότι με την κάθε νέα προσπάθεια, που στρέφεται εναντίον της κακιάς συνήθειας, η δύναμή της εξασθενεί και στην μελλοντική ενσάρκωση θα είναι πια πανεύκολο να την νικήσεις.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε, ότι καμιά καλή προσπάθεια η πράξη του ανθρώπου δεν χάνεται, κάθε καλή προσπάθεια και πράξη σβήνει ανάλογα του μεγέθους της το ανάλογο μέγεθος του καρμικού κακού. Ένα άλλο ανεπιθύμητο συμπέρασμα, στον οποίον καταφεύγουν οι άνθρωποι, που δεν ξέρουν καλά τον νόμο του κάρμα- είναι ότι δεν πρέπει να βοηθάμε τον πάσχοντα, αφού πρόκειται για το κάρμα του και αυτός φταίει ο ίδιος. Ένα τέτοιο συμπέρασμα οδηγεί στην ψυχρότητα και την σκληρότητα και είναι τελείως λαθεμένο. Είναι αλήθεια, ότι είμαστε περικυκλωμένοι από το κακό και τα βάσανα παντός είδους, που είναι αποτέλεσμα του κακού κάρμα των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν είναι αιτία να μην προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στο κακό.

Οι κακές σκέψεις και πράξεις δημιουργούν τα βάσανα, ενώ οι καλές σκέψεις και πράξεις φέρουν την τελική ευτυχία. Πρέπει να μην ασχολούμαστε με την Ανώτατη Δίκη. Αυτή θα βγάλει την αλάθητη ετυμηγορία της και χωρίς εμάς. Εμείς απλά οφείλουμε να θυμόμαστε το χρέος μας και το χρέος μας, μας καλεί να βοηθάμε τους πάντες, που έρχεται στην περιοχή της δράσης μας. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος βρέθηκε στον δρόμο μας, εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε και με αυτήν την δυνατότητα μας παρουσιάζεται το καρμικό χρέος, αυτήν την φορά όχι σ’ αυτόν, αλλά σε μας.

Το δικό του καρμικό χρέος αυτός θα πληρώσει με τα βάσανα, ενώ εμείς το χρέος μας θα το πληρώσουμε, βοηθώντας τον. Το κάρμα δεν εμποδίζει καμιά καλή πράξη. Οι νόμοι του επιτρέπουν την βελτίωση της μοίρας μας και την βελτίωση της μοίρας των οικείων μας. Η Καρμική Αστρολογία ασχολείται ειδικά με τον καθορισμό του κύριου καθήκοντος στην παρούσα ενσάρκωση του ανθρώπου. Όλη η πληροφορία από τον Ωροσκόπο είναι τα επιτεύγματα, δηλαδή τα πάντα που συσσώρευσε ο άνθρωπος σε πολλές ενσαρκώσεις του πάνω στην Γη. Ο ωροσκόπος δείχνει επίσης το δυναμικό του ανθρώπου, όλη την ποικιλία των δυνατοτήτων του και όλη την ποικιλία των εκδοχών της ζωής, που μπορούν να βιωθούν.

Μερικά παραδείγματα:

Εάν ο ανατέλλων κόμβος της Σελήνης έχει πληγεί από τον Ποσειδώνα, αυτό συνηγορεί για την αρνητική, επώδυνη θρησκευτική εμπειρία, δηλαδή ο εν λόγω άνθρωπος πιθανώς θα είχε υποφέρει πάρα πολύ στην προηγούμενη ενσάρκωσή του από την εκκλησία. Αναλύοντας τους ωροσκόπους, βλέπουμε, ότι σήμερα πολλοί άθεοι και επικριτές της εκκλησίας στο παρελθόν έχουν υποφέρει εξ αιτίας της.

Μια τέτοια όψη στο ωροσκόπο του έχει ο αρχηγός των Ρώσων κομμουνιστών Λένιν. Όπως είναι γνωστό, αυτός μισούσε θανάσιμα τους ιερείς. Στην προηγούμενη ενσάρκωσή του ο Λένιν είχε έναν πολύ μαρτυρικό θάνατο από την Ιερά εξέταση. Όταν μελετούμε τους ωροσκόπους, βλέπουμε ότι πολλοί άθεοι και κατήγοροι της εκκλησίας του σήμερα στον καιρό τους (προηγούμενες ενσαρκώσεις) έχουν υποφέρει σκληρά απ’ αυτήν. Με την αστρολογική μέθοδο μπορούμε να διαπιστώσουμε την προηγούμενη ενσάρκωση. Μπορούμε να διαπιστώσουμε πότε ενσαρκώθηκε την τελευταία φορά ο άνθρωπος, που και με τι ασχολιόταν.

Εάν ο ανατέλλων κόμβος έχει πληγεί από την Σελήνη, αυτό σημαίνει, ότι ο άνθρωπος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα, εάν έχει πληγεί από τον Άρη, αυτό σημαίνει, ότι μπορούσαν τον έχουν δολοφονήσει, εάν έχει πληγεί από τον Ουρανό, αυτό σημαίνει, ότι ο άνθρωπος μπορούσε να ήταν κυνηγημένος κοινωνικά η έχει αυτοκτονήσει στην προηγούμενη ενσάρκωσή του. Στον Χίτλερ, π.χ. ο ανατέλλων κόμβος έχει πληγεί από τον Ουρανό. Αυτό σημαίνει, ότι στην προηγούμενη ενσάρκωση του, όπως και στην τωρινή, αυτός έχει αυτοκτονήσει.

Και τώρα παραδείγματα θετικού κάρμα, ο ίδιος κόμβος βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει, ότι ο άνθρωπος στις προηγούμενες ενσαρκώσεις είχε υψηλή κοινωνική θέση, μπορούσε να ήταν βασιλιάς η κυβερνήτης. Όλοι, που ήταν στην προηγούμενη ζωή κυβερνήτες, γίνονται κυβερνήτες και στην επόμενη. Η καρμική μνήμη τους δείχνει πως πρέπει να τα φέρνεις βόλτα και να εξουσιάζεις τους ανθρώπους. Τέτοιοι άνθρωποι πολύ γρήγορα ανεβαίνουν ψηλά στην κοινωνική σκάλα, γίνονται μεγάλοι αρχηγοί και πρόεδροι.

Οι σημερινοί πρόεδροι στο παρελθόν ήσαν βασιλείς η αυτοκράτορες. Όποιος δεν ήταν σημαντικός στην προηγούμενη ζωή, στην παρούσα δεν θα γίνει μεγάλος αμέσως. Αυτό είναι φύσει αδύνατον- διότι του χρειάζεται να περάσει πρώτα από την διαδικασία της συσσώρευσης πείρας, να συσσωρεύσει δηλαδή την καρμική εμπειρία. Η πρόοδος βέβαια είναι πάντα δυνατή, αλλά η απότομη εξύψωση είναι αδύνατη. Π.χ. ένας ζωγράφος για να γίνει ιδιοφυής, χρειάζεται να περάσει από πολλές ενσαρκώσεις για να αναπτύξει το ταλέντο του και την τέχνη του. Με άλλα λόγια πρέπει να είναι παλιά ψυχή.

Υπάρχουν 12 καρμικά μαθήματα βάσει του αριθμού των σημείων του Ζωδιακού. Αυτά καθορίζονται από την θέση του Σεληνιακού κόμβου στα σημεία του Ζωδιακού. Αυτός ο κόμβος μετακινείται με κάθε καινούρια ενσάρκωση στο επόμενο σημείο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το καρμικό καθήκον συνεχώς αλλάζει, πράγμα που εξηγείται η συνεχής αλλαγή δράσης σε κάθε ενσάρκωση. Έτσι λοιπόν, με φυσικό τρόπο εμείς περνούμε από όλα τα καρμικά μαθήματα - καθήκοντα.

Ο ωροσκόπος ερμηνεύεται βάσει του κάρμα, των κοινωνικών συνθηκών, του επιπέδου της παιδείας. Εις ότι αφορά την ελευθερία της βούλησης, πως μπορεί ο άνθρωπος να χρησιμοποιήσει σωστά την ελεύθερη βούλησή του, εάν δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το μέλλον του; Αυτό ισοδυναμεί με το να οδηγείς μέσα στο σκοτάδι με κλειστά τα φώτα του αυτοκινήτου. Ο αστρολόγος, δίκην προβολέα φωτίζει την οδό του ανθρώπου. Και σε χώρο φωτισμένο ο άνθρωπος είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ελεύθερη βούληση του.

Η λήψη της μιας η της άλλης απόφασης σε πολλά σημεία είναι προκαθορισμένη και η αστρολογία το βλέπει αυτό. Το Διάστημα, ασκώντας την επίδραση στο αστρικό σώμα του ανθρώπου, του προκαλεί συγκεκριμένες επιθυμίες, σκοπούς, τάσεις, ενδιαφέροντα, κλίσεις, και την ερωτική κατάσταση στο τέλος.

Η αστρολογία μπορεί να προβλέψει πότε ο άνθρωπος θα έχει την ερωτική του περιπέτεια και τον βαθμό της έντασης της περιπέτειας αυτής. Φανταστείτε την εξής περίπτωση: ο αστρολόγος προβλέπει ότι ο οικογενειάρχης άνθρωπος θα έχει στο μέλλον μια ερωτική περιπέτεια. Ο άνθρωπος από πριν το γνωρίζει και η κατάσταση δεν τον αιφνιδιάζει. Τότε ακριβώς παρουσιάζεται η πραγματική δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής, ο άνθρωπος καταλαβαίνει, ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα, μια δοκιμασία, ότι ίσως δεν αξίζει να χαλάσεις την μια οικογένεια για να δημιουργήσεις μια άλλη. Και ο ίδιος αποφασίζει.

Ο αστρολόγος μπορεί να προβλέψει και τι απόφαση θα λάβει ο άνθρωπος. Εάν υπάρχουν οι αστρολογικές ενδείξεις για διαζύγιο και πρέπει να είναι δυο - τρεις, τότε το πιθανότερο ο άνθρωπος θα προχωρήσει σε διαζύγιο. Η αστρολογία προειδοποιεί τον άνθρωπο για τους πιθανούς κινδύνους, τις αρρώστιες και τα δυστυχήματα. Τον ενημερώνει και για τις ευνοϊκές δυνατότητες, στις οποίες μπορείς να προετοιμαστείς και να τις χρησιμοποιήσεις στο μέγιστο βαθμό.

Συχνά ο άνθρωπος, λαμβάνων την πρόγνωση από τον αστρολόγο, περιμένει παθητικά την πραγματοποίησή της. Εδώ βέβαια τα πάντα εξαρτώνται από το επίπεδο εξέλιξης του συγκεκριμένου ατόμου. Στον βαθμό, που η αστρολογία θα εισέρχεται όλο και πιο πολύ στην ζωή του ανθρώπου, αυτός θα συνειδητοποιεί όλο και πιο βαθιά, ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σε ένα τμήμα της μοίρας, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να εξυψωθείς πάνω απ’ αυτήν.

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο Πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάστακτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum